theblueeyedmermaid.blogg.se

Flitig som en myra.

Publicerad 2014-09-30 23:37:58 i Allmänt,

Tisdag 30 september
Först träffade jag Fiizi och vi gick till vårt favoritcafé och satt där och pratade. Superlitet men supergoda saker så det får man bara stå ut med. Vi satt och pratade om helgen och allt jag missade när jag inte var på krogen, haha alltid lika roligt att få höra om allt som hänt.
När vi tyckte vi hade suttit tillräckligt gick vi iväg till HM en sväng för att kolla runt lite men hittade inget som tur.
Hon stack hemmåt och jag gick vidare för att träffade Mia istället. Gick till ett superfint och mysigt café med henne och trots att bullarna vi köpte var snustorra vilket var en stor besvikelse så hade vi superroligt och hade hur mycket som helst att prata om för det är en tid sen vi träffades senast.
Efteråt såg jag Ronja en snabbis men klockan hade hunnit bli så mycket så vi bestämde att vi skulle träffas en annan dag istället.
Hemma har jag fixat mat och snack med Petra. Saknat Simon har jag hunnit alldeles för bra med också, den slår till sådär nu och då lite extra hårt dendä jädra saknaden. Usch!
Var nyss i duschen och har fixat lite på ett till skolarbete faktist så är supernöjd över den här dagen.
Imorgon har jag fullproppad dag igen så nu sova. Gonatt ♥
 
Så dundersöt!
 
Hon tog en charmig bild på mig hon också så jag snodde den från hennes blogg, mohaha! 
 
En till supersöt kompis!

Nya träningsbrallor.

Publicerad 2014-09-30 12:22:31 i Allmänt,

De här låg innanför dörren när jag kom hem igår. Älskar dem!!!! Så nu har jag haft en jädra träningsmotivation hela dagen men måste göra skolarbeten istället... Har flera deadline så måndagen och jobbar hela helgen så måste få allt gjort innan dess och ska dessutom hinna träffa vänner och ha en träff med gulisarna under veckan så måste skippa något och vänner och skola känns lite viktigare så måste prioritera det då, haha.
Tror dessutom det blir lite fest på onsdagen vilket ju är helt felprioriterat när det nu är det jag sitter och pratar om men hej, festa är roligt och man behöver roligt i livet!
 
Har suttit hela morgonen framför sånthär. Sammanfattning av en engelsk vetenskaplig artikel. Koncentrationen på noll så har tagit äckligt mycket tid men nu  är den inskickad och jag ska göra mig klar för att sticka och träffa vänner. Har två träffar inplanerade nu, kanske tre så kommer vara helt slut ikväll men roligt ska det bli så hejdå, ha en bra dag!

Har i varje fall fått lite skolarbete gjort.

Publicerad 2014-09-30 08:12:51 i Allmänt,

Måndag 29 september
Hade tänkt vakna tidigt för att hinna städa lite där hemma, diska och dammsuga i varje fall för det är inte särskillt skoj att komma hem heller om det är ostädat men försov mig och vaknade först lite innan tio så det var bara att packa och äta morgonmål och sticka till tåget. 
Så satt jag i skolan och fördrev tid med att printa lite skolarbeten och surfa runt eftersom jag var där långt innan vi skulle börja. Hade smågrupp på engelska, småjobbigt, hade sedan föreläsning och efter skolan gick jag till Lidl med Sofia för hon skulle handla mat för hela veckan.
Hemma fixade jag ett skolarbete klart och började på ett nytt men hann inte långt innan Petra kom hem så sen satt jag bara och snackade med henne i säkert nästan två timmar.
Efter det satt jag bara och bloggade och sånt och sköt upp skolarbetet, dumma jag.
 
Jag älskar Åbo men ändå blir jag lika ledsen varje gång helgen är över och jag tvingas återvända.

Rester från gårdagen och jösses vad gott det var även idag!

En väldigt bra dag.

Publicerad 2014-09-30 00:39:07 i Allmänt,

Söndag 28 september
Vi sov supergott och någorlunda länge till och med. Så skönt att vakna ordentligt utvilad. Till morgonmål blev det dundergoda äggsmörgåsar och ett avsnitt Anthony Bourdain. Vi kunder inte sluta kolla så vi kollade vidare flera avsnitt, så skoj serie men man blir nästan dödligt resesugen, det är lite jobbigt.
Trots att vi sovit både ordentligt och länge så somnade vi igen där någon gång på dagen och sov bort flera timmar, haha, ojdå.
Stack till Simons pappa runt fyra och hälsade på Simons fammo för första gången sådär hem till henne på samma gång. Klockan sex var vi bjudna på söndagsmiddag hos min mamma så åkte dit direkt.
Supermegadundergott hade min söta mamma fixat alltihop ♥ Kollade tv medan vi pratade och åt ännu godare efterrätt fastän vi egentligen inte skulle orkat äta mer för eftersom det var så god mat åt man ju alldeles för mycket. Nöjda och mätta åkte vi sen hem i matkoma. Såg ännu ett avsnitt Anthony Bourdain och så fixade jag en skoluppgift medan killen min gick och sova eftersom han skulle tidigt upp. Själv börjar jag först ett så får sova lite längre men kröp ändå ner under täcket såfort jag var klar med uppgiften. 
 
Hösten är vacker den också.
 
Underbart gott!

Ett stycke väldigt supersöt mammsis! ♥
 
Tranbärskräm med grädde, en av de bästa efterrätter som finns! 
 
Älskar dej ♥

Filmlördag med fiskpinnar och klyftpotatis.

Publicerad 2014-09-30 00:16:00 i Allmänt,

Lördag 27 september
Hade jobb 7.30 så det var tidig väckning och det var inte skoj att stiga upp efter allt för få timmar sömn. Fick fylla på tobakssåpen väl på jobbet och då går dagen allti ännu fortare så snart fick jag gå hem igen, superskönt!
Hemma vänta Simon så vi åkte iväg och handlade mat. Det blev fiskpinnar, klyftpotatis och gurka till middag.
Namnamnam och så kollade vi ett avsnitt Anthony Bourdain, somnade ett par minuter, kanske bara fem men efter dom få minutrarna blev jag pigg direkt haha.
På kvällen blev det film och lite gott, såg 22 jump street. Så jädra bra, bättre än ettan tror jag nästan till och med, sjukt sevärd i varje fall!
Vi hade tänkt sticka till Serendi lördagskvällen till ära men blev inget med det, ingen av oss orkade stiga upp så istället kollade vi på någon random serie och sov småningom. 
 
Mästerkockarna har varit i farten.
 
Jag älskar denna kille sjukt mycket ska ni veta!

Simonmys, jobb och Prillandejt.

Publicerad 2014-09-29 23:18:26 i Allmänt,

Fredag 26 september
Blev mysmorgon med Simon, vi kollade tv och snackade om allt möjligt hela morgonen. Så var det jobbdags för mig klockan två. Stack dit och dagen gick förvånansvärt fort igen, underligt hur det har börjat löpa hela tiden, kanske för att det blir mer varierat när jag inte jobar så mycket utan håller på med skola och sånt också.
Efter jobbet stack jag till serendi för en dejt med Prillan, vi satt där och snacka en god stund som vi brukar, supermysigt, mummsade i mig en chokladboll och drack cocis.
Hemma fastnade jag på ebay... hups så kommer ligga små paket innanför dörren där hemma med jämna mellanrum nu snart, alltid lika kul med överraskningar, man hinner ju glömma vad man beställt när leveranstiden är så lång så man blir alltid överraskad, skojskoj, endel saker är inte alls som man tänkt sig visserligen med det får man bara leva med så billigt som allt där är.
Tvingade mig själv tillslut att gå och sova och så kröp Simme ner i sängen någon timme senare för han hade varit och spela med sina vänner. Jag är en lycklig flicka som har en sån fin kille.
 
En favorit!
 
En till favorit! Härlig brud ♥

Hem från Åbo och ränna runt lite.

Publicerad 2014-09-29 22:52:15 i Allmänt,

Torsdag 25 September
Vaknade och packade mina saker, tänkte ta elvans tåg till Karis men blev klar så snabbt så kom redan med tians. Såfort jag kom fram hoppade jag i bilen och åkte iväg till mamma för att hälsa på henne en stund. Hon hade gjort kantarellsoppa så jag mummsade i mig en hel del, så sjukt gott ♥ Vi pratade om allt möjligt en lång stund innan jag åkte vidare till Abc för dejt med Prillan! Supermys det också, snacksnacksnack och så lite mera snack ♥
När jag ändå var på gångs åkte jag till pappa och hälsade på honom en stund också, trevligt.
Fick veta att Simon skulle komma hem renn idag så då blev jag superglad, stack via butiken påvägen hem för att få tiden att gå lite snabbare och låg sedan och fördrev tiden med att ligga framför datorn och surfa runt. Så lyx att få en extra dag men finkillen juh!
Snart fick jag äntligen hämta finkillen, vi köpte morötter, gurka pch dipp för kvällsmys framför veckans avsnitt av Paradise Hotel. Supermysigt och sen blev det sovdags.
 
Åka tågtågtåg.
 
Mysklädd.
 
Ser kanske ut som lera men smakar underbart!

Pappasnack.

Nya superbra hårband.

Publicerad 2014-09-25 17:27:00 i Allmänt,

Köpte de nya hårbanden som blivit superpopulära på senaste tiden eftersom jag också ville prova och dom är verkligen superbra, spänner inte i hårbotten sådär som vanliga hårband, det känns knappt att man har det uppsatt och dessutom blir det inte dendär jobbiga "kurvan" i håret som man får av vanliga hårband när man har haft det upp en längre stund. Super ♥

Försovning, kompisdejt och myskväll.

Publicerad 2014-09-25 17:20:00 i Allmänt,

Onsdag 24 september
Vackna halv nio, halvnio skulle jag också vara på föreläsning så hade försovit mig en smula.. Föreläsningen var frivillig så istället för att klampa in där en halvtimme för sent valde jag att stanna hemma. Åt morgonmål och kollade ett avsnitt parlamentet i lugn och ro och så hämtade jag ut ett HM paket höhö, slösa pengar är min grej just nu.. Annars satt jag bara hemma framför datorn utan att orka göra något alls för hade tänkt träna men lederna värkte ännu mera nu så sket i det. När klockan närmade sig ett hade nästa föreläsning som jag till och med orkade gå på. Det tog bara lite på en timme så efteråt gick jag med Casso och Fiizi på kaffe.
Vi hade som alltid hur mycket som helst att prata om, det var inte tyst en minut och vi satt där ganska länge, skojskojskoj!
Gick hem för att slöa och kolla på youtubevideon och sånt. Bestämmde mig för att jag nog ska köpa en ny telefon ändå här om några dagar.
Resten av kvällen spenderade jag med att prata med fina vänner, handla och laga mat. Sen började jag fixa mig för fest eftersom jag och Petra hade tänkt festa men hon har flunssa så tillsist sa hon att hon nog inte orkar ändå så det blev hemmakväll. Mera youtubevideon och mer snack med fina vänner och killen min♥

 Off to school-selfie.
 

Dagens gourmet middag.


Dethär kom hem i mitt HM paket. Älskar kjolen men toppen är sned i sömmen och playsuiten är inte sådär lös och fladdrig som jag hade föreställt mej men underbar färg så jag är nöjd ändå.
 

Smoothietime med en brun Fiiz.

Publicerad 2014-09-25 01:19:58 i Allmänt,

Tisdag 23 september
Skola från nio till tolv, gick sen direkt för att träna men efter 20 min på crosstrainern sa knät att de får räcka nu, har haft ont i båda knäna hela helgen, värkt så jag inte vetat vad jag ska ta mig till ibland när jag försökt somna så borde verkligen gå till läkare...
Tog i varje fall bara lite magmuskler sen innan jag gav upp för tappade motivation när de börja ta så fördärvat ont igen såklart och vill ju inte göra det värre heller. Satt iställe och snacka med Fiizen som träna desto duktigare.
Kom hem och slängde i mig lite mat och chillade en stund i väntan på att Fiizen min skulle träna färdigt och komma mot stan för dejt!
Vi gick runt i butiker en stund, fyndade en topp som ja bara var tvungen att köpa, sen drog vi till Yo! för att sitta och snacka, de har den godaste smoothien jag någonsin smakat där så var bara tvungen att övertala Fiizi att komma dit och prova med mej. Där satt vi sen och pratade hur länge som helst om hennes resa och mitt festande bland annat, allt och lite till blev det helt enkelt. Superbrud hondär!
När jag kom hemma ringde Casso och gjorde mej ännu lite gladare hon i sin tur, har så fina vänner ♥
Stack en sväng ti bibban för att se om de hade böcker som vi hade utlånade i skolan och som jag skulle behöva men nejdå, klart de inte hade, så får bara vänta och se om någon är snäll och lämnar tillbaka dem..
Resten av kvällen bestod av yyytterst lite skolarbete, det sista jag hade av Idol och känslan av ett starkt behov av en ny telefon, är nöjd med min bara jag skulle köpa ny akku eftersom min är helt slutkörd men blev bara så förbaskat kär i denhä telefon. Lite på 300 kostar den.. onödit att betala en sån summor när man har en bra telefon men jag vet inte jag, är ju så förbaskat kär så kan nog hända att jag inte kan hålla mig!
Annars snackade jag bara med mina fina vänner tills det blev sovdags.
 
Att vara glad tycker jag fler borde pröva på, det är underbart minsann.
 
Världens godaste smoothie!
 
 Fyndade två armband och en topp (alla vet vi att jag är svag för öppna ryggar så kunde inte hålla mig, bilden är alltså av toppens baksida).

Tillbaka till Åbo för en ny skolvecka.

Publicerad 2014-09-25 00:51:44 i Allmänt,

Måndag 22 september
Vi fick vakna tidigt, blä. Min söta Simon stack iväg innan mig, hämst att se honom gå iväg och veta att det igen är fem dagar tills jag får krama han. Tog på mig hans tröja för att ha den på som tröst för att överleva dagen.
Mammsen min ringde en stund innan jag skulle börja gå mot tågstationen och sa att hon var så rastlös av någon orsak och inte hade något att göra så hon frågade om hon får komma och köra mig till tåget och jag menar.. självklart får hon det om hon vill  så hade turen att både få se mamma en stund ännu och få skjuts till tåget.
Mötte upp Casso på tagstationen så behövde inte åka ensam nu heller, awesome!
Väl i skolan satt jag på hela första föreläsning och förberädde inför muntlig presentation i engelska som vi skulle ha på eftermiddagen. 
När det var dags för presentationen var jag ordentligt nervös, bra gick det självklart inte eftersom min engelska inte är någon höjdare men gick ändå bättre än jag förväntat mig.
När jag kom hem pratade med Petra eftersom jag inte sett henne sen hon kom hem från sin resa. Vi snackade på hur länge som helst om hennes resa och vad hon missat här och så vidare, mys.
På kvällen handlade jag lite gott och satt framför Idol flera timmar till jag inte orkade mer, då blev det duscha och sovdags.
 
Så skönt att mysa i Simons tröja i skitvädret idag, den tröstar mig lite för att vi tivingats skiljas åt igen också.
 

Vi hade superroligt på pauserna jag och mina dunderbrudar ♥ Butt on - push the button hahahha dog litegrann av skratt! Härligt! ♥

Sådan trevlig presentation.

Jag av alla människor åt ananas... Jag tycker inte om ananas och brukar aldrig äta det men nu kände jag för att köpa och visst går det ju att äta, lite i gången är till och mer gott.

Tortillas och film med finkillen min.

Publicerad 2014-09-24 23:54:19 i Allmänt,

Söndag 21 september
Mitt lilla fyllo var omöjligt att få väckt så fixade skolarbetet klart iställe innan jag försökte väcka honom igen och lyckades till och med. Efter att ha legat och prata en lång stund och bara slöat med musik på så stack vi till butiken.
Vi hade bestämmt oss för att fixa till tortillas så vi var iväg å köpa ingredienser. Började söka passlig film och fixa maten direkt när vi kom hem.
När det var klart och vi hade bestämmt oss för filmen Chef, mummsade vi glatt i oss framför datorn, awesome film! 
Mamma kom hem en sväng så pratat med henne en go stund när mot kvällen också.
Senare hade vi egentligen planer men orkade inte med dem utan såg istället en till film, Heaven Is Real men ingen av oss orka sen den till slut för den var inte vidare bra så vi stängde och gick för att sova istället.
 
Hur fint man än försöker få det slutar det ändå alltid lika såttit när man äter tortillas!

Awesome förfest men jobbig utgång.

Publicerad 2014-09-24 21:47:00 i Allmänt,

Lördag 20 september
Upp och iväg på jobb, ville inte alls men dagen flöt på någålunda trots allt.
När jag sluta stack jag hem för att duscha och fixa lite på ett skolarbete. Ungefär åtta stack jag till Serendi där Pernilla, Josse och Erika var, vi satt där i ungefär en timme innan jag och Prillan åkte till Ekenäs och på förfest till Tiffes där Jonas också var.
Vi drack glögg igen haha, gott juh! Jag höll mig nykter denna kväll men de andra spetsa glöggen ordentligt.
Småningom for vi vidare till Ettan och där va alla fullare än vanligt kändes det som vilket var jädra jobbit i kombination med att jag själv var nykter.. kändes som jag tappa nerverna på halva befolkningen och så brukar det verkligen inte kännas men alla höll på och skapa drama hela tiden, överdrev till tusen och nästan ingen gick att prata med eftersom ingen förstod varken mig eller nån annan utan svararde något helt annat hela tiden. De blev lite för mycket så mot slutet av kvällen tappade jag fiilisen ganska ordentligt men då var det inte länge kvar tills jag skulle slippa hem och vänta på en ny bättre dag haha.
Efter krogen blev det dock ännu Prisses för Pernilla skulla ha mat men sen slapp jag äntligen hem och sova blev det direkt för killen min var han också alldeles för full för att prata med.
Men lite roligt hade jag ändå så ska väl inte klaga och på förfesten hade vi superskoj.
 
Glada vi till jobbet gå trots att jag inte alls skulle viljat.
 
Finfina partypolare!
 
 Ett stycke favoritbrud ♥

Ekenäs marknad 2014.

Publicerad 2014-09-24 20:31:00 i Allmänt,

Fredag 19 september
Sov alldeles för länge för en gångs skull, kommer bli mer och mer av det ju mer vi går in på vintern är jag stensäker på. Det jag hade tänkt hinna med innan dejt med prillan blev ogjort i varje fall. Skolarbete fick vänta
stack en sväng till Säästö Pörssi för att köpa lite smink, en fundation och billig maskara eftersom jag tycker den duger bra, köpre första gången bara för att ha nedslängd i lite olika väskor för att ha ifall man nångång skulle behöva men började gilla den så använder så gott som bara den nu.
Tolv stack vi mot Ekenäs och marknaden där jag och Prillan i varje fall. Stannade till i Gigantti på vägen för jag skulle kolla på en telefon men de hade inte den att visa men Pernilla skulle ha en sladd så vi var inte dit i onödan ändå.
Väl på marknaden gick vi runt en stund men hitta några av Prillans vänner nästan direkt så gick med dem en stund.
Senare sku några av hennes klasskaverin (två av dem vi festade med på onsdagen) ha oss me till Santa Fé för dom va hungriga så dit for vi och satt med dem och pratade en god stund. Vi fick sen dem med oss till marknadsområdett och gick runt lite till.
Jag vågade dessutom åka X-trem som Prillan åka renn tidigare men då stod jag bara brevid och såg på haha. Men nu vågade jag äntligen och blev så glad och lycklig för fan den var awesome! Kieppi i Borgbacken vinner ändå men den var sjukt bra för att vara på marknaden. 
Simme hade kommit hem från Vanda och umgåtts med sin pappa under tiden jag var på marknade så plockade upp honom på vägen hem.
Vi stack till mitt för att kolla ikapp Paradise Hotel och mummsa kex. Supermysigt och så bra känsla att få se honom igen efter att ha varit ifrån varann ♥
 
Prillan och några av hennes vänner.

Gick hela dagen och funderade om jag skulle våga åka eller inte... Underbart varm dag förresten, gick i bara linne länge.
 
Den gick höööögt! Och förutom att den gungade snurra även delen där vi satt men en sjujädra fast! Underbart var det i varje falll när jag till slut vågade!
 
Lånade en bild av någon som också var i Ekenäs, hoppas hon tycker det är okej! Källa.

Dagen efter och jobb.

Publicerad 2014-09-24 19:16:48 i Allmänt,

Torsdag 18 september
Vaknade alldeles onödigt tidigt igen, fattade inte hur jag skulle orka jobba hela kvällen med så lite sömn men lyckades inte somna om fastän jag försökte.
Vaknade med en sån jädra krabbishuvuvärk dessutom, de drog till som fasen i skallen, men så gick jag ett varv tilll köket och när jag lade mig i sängen igen fem min senare var krabbisen borta, jag har det verkligen inte illa jag, haha!
Småningom efter mycket slöas var det dags att fixa sig inför jobbet och så sticka iväg. Riktigt rolig arbetsdag faktiskt. Trevliga kunder och dagen gick fort, dessutom hade vi knappt några kunder alls på kvällen, alla var på marknad i grannstande.
Skulle ta dejt med Prillan sen men hon var trött så jag åkte till mamma istället, satt och snackade med henne tills lite för sent och så plockade jag några äppel med mig innan jag stack hem och sov.
 
Redo för jobb!

Prillan fixa dunderfest åt oss!

Publicerad 2014-09-24 19:04:11 i Allmänt,

Onsdag 17 september
Underbart solig, skön och varm morgon! Tog cykeln och cyklade iväg ut någonstans långt bort eftersom vi hade studiebesök men tapade såklart bort mig så när jag äntligen hittade rätt var jag både äckligt svettig och försenad som fasen.. 
Tillbaka i skolan gick jag till gymmet för att träna, så bra att hinna få tränat på håltimmar säger jag bara!
På lektionen på eftermiddagen satt vi bara och diskuterade i grupper så det var himmla chill.
När vi sluta gick jag hem och packa väska. Prillan ringde och sa att hon hade fixat fest eftersom jag igår sa att jag ville festa men inte fick någon med mig här i Åbo, härligt! Och så bar det av till Karis då. Casso kom sammtidit så hade sällskap på tåget, skoj.
Hemma fixade jag mig och blev sedan häntad av Prillan och hennes mamma eftersom hennes snälla mamma körde oss till Ekenäs där vi började kvällen med förfest hos Mannstöm, superskoj med snack, skratt och ölspel. Sånt som hör till när man har en bra förfest helt enkelt. Vi fortsatte till Kårken senare där det blev partajjas så det smällde om det!
Dansa hela kvällen igenom och hade sååå sjukt bra fiilis, babbla med alla möjliga, shottade och dansade ännu mer.
Efterfest blev det sen hos Tiffe där vi drack glögg, haha julen tycks närma sig med stormkliv. Gott var det i varje fall och så blev hans lilla golv ett dansgolv för oss. Det ble dans och prat och mera dricka en go stund, superskoj tyckte vi men grannarna höll skappast med, haha.
Klockan närmade sig redan fem när vi hade sluppit hem igen så somnade direkt.
 
Wooop!
 
 Såhär glada var vi över att få åka hemåt!
 
Partypolare!
 
Älskar dej bruden! ♥

Tisdagsdejt med Ronja.

Publicerad 2014-09-24 18:15:00 i Allmänt,

Tisdag 16 september
Morgonmys för sängen var alldeles för skön för att stiga upp från när väckarklockan ringde men hann i varje fall till skolan ändå.
Efter en föreläsning hade vi håltimme så vi passade på att jobba med pararbetet i engelska, översatte min text från svenska till engelska vilket var helt fruktansvärt jobbit! Efter smågrupp gick jag för att träna, skönt.
Efter att ha duschat och ätit lite blev det dejt med Ronja.
Hur skoj som helst, prata om allt mellan himmel och jord. Vi satt på ett supersött ställe i Hansa, minns inte namnet men det var superfint. 
På kvällen blev det Skype med Simon ♥ fixande med lite skoluppgifter och sen sova.
 
 
Underbart skönt ställe dendä sängen min asså!
 
Heldöd efter en timmes cardio och lite muskler på det!
 
Nyduschad och iväg på dejt. (Lånade Petras halsduk i smyg, tihi, hoppas hon inte hatar mej).
 
Satt lääänge och pratade med denna fining ♥

En gullig överraskning.

Publicerad 2014-09-15 22:58:18 i Allmänt,

Måndag 15 september
Vaknade supertidigt, typ tjugo över fem, skulle gärna sovit vidare men hade ett tåg att hinna med. Packade ner alla saker, åt morgonmål och mös dom sista minutrarna med Simon innan jag fick brottom och tvingades skynda iväg.
I Åbo gick jag hem direkt, förde väskan och chillade en stund.
Halvnio hade vi fältbesök. Vi besökte Poiju, ett ställe för äldre där de kan dricka kaffe, prata, få hjälp med diverse ting och umgås helt enkelt.
Efteråt gick jag för att handla, fixade mat och fixade med lite allt möjligt innan klockan närmade sig ett och det var dags för skola igen. Gick dit och lyssnade på presentationer om hur man kan stödja och förbättra funktionsförmåga hos äldre, nästa vecka är det min tur att hålla presentation men helt skönt att ha fått höra endel nu och veta lite vad man borde ta med.
Hemma igen började jag med skolarbete men efter att ha kämpat med det en stund drog jag till ett loppis för att få stressen att släppa. Fyndade dessutom lite smått, måste passa på att kolla in det loppiset nu när jag har Fiizis cykel eftersom det ändå är en liten bit dit så det är jobbigt att gå om man är så lat som jag.
Hemma har jag nu fixat klart så mycket som jag tycker att jag behöver ha gjort till imorgon så fortsätter jag med det sen istället, har ju flera dagar på mig ännu så tänker inte stressa,ska visserligen försöka få det klart innan helgen men ändå.
Nyss kollade jag Mamma Mia, fick sån lust att se just den filmen så blev filmmys en stund men nu sovdags.
Gonatt!
 
En överraskning mötte mig när jag öppnade paddan på tåget, ett gulligt brev, jag är en rysligt lycklig flickvän jag!

Kvällens sällskap...

Födelsedagsfiras och mer födelsedagsfiras.

Publicerad 2014-09-15 11:00:32 i Allmänt,

Söndag 14 september
Killen min var omöjlig att väcka när jag vaknade så jag hann duscha och allt möjligt innan jag äntligen fick upp honom ur sängen. Så åt vi morgonmål och slöade hela morgonen. Mamma kom hem så umgick med henne innan vi åkte till kusinerna på födelsedagskaffe eftersom Alice har fyllt år i veckan.
Hade skoj där med dem, åt supergoda pajer och kakor de bjöd på och mös med deras söta kissemissar.
På kvällen började vi kolla filmen About Time jag och Simon men blev avbrutna mitt i. 
Mike fyller år nu på måndagen så han skulle firas lite i förväg så hans flickvän skickade och fråga om vi kommer självklart tackade vi ja och stack dit för att chilla en stund.
Hemma igen kollade vi klart filmen, sevärd men inte en av de bästa ja sett. Sedan var det sovdags för länge sedan för båda hade jobbigt tidig väckning som väntade.
 
Söt födelsedagsunge! ♥
 
Dundergott alltihop och kolla vilken fin tårta de hade fixat!
 
Deras lilla sötkisse, såå sjukt fin i pälsen!
 
Och så en urgullig fetkisse, haha!
 
Chill.

En lugn men bra lördag igen.

Publicerad 2014-09-15 10:35:51 i Allmänt,

Lördag 13 september
Började jobbet tio, dagen flöt på med mängder av glad kunder och roliga arbetskamrater. Slutade sex ochPrillan kom för att plocka upp mig så stack vi till Serendi för att babbla. Satt och skrattade och pratade om en massa en god stund. Senare kom Simon och sen även Cappe och Jontte. Vi spelade en runda Kimble innan Prillan stack hem, sen blev det några kortspelsomgångar och tro det eller inte men jag vann. Första gången någonsin tror jag!
Hemma blev det mys med Simon, How to train your dragon och popcorn. Skönt att inte göra något särskillt och ändå ha en superlördag ♥
 
SötPrilla!
 
Blev en bulle för mig!
 
Vi flyttade snart in i värmen haha. 

Tidig fredagsväckning.

Publicerad 2014-09-15 06:25:07 i Allmänt,

Fredag 12 september
Vaknade runt åtta lycklig över att jag varit smart nog att komma hem och sova itid. Tänkte att jag nog aldrig hinner med tåget om en timme, ska ju packa och gå till tågstationen också men plötsligt fick jag för mig att försöka hina ändå så slängde de viktigaste i väskan, drog på mig kläderna och halvsprang till tåget och hann.
Klockan tio plockade mamma upp mig i Karis och vi for hem. Pratade på en stund innan jag gick till banken för att lägga bilen på ståförsäkring, hade tänkt mig att det skulle ta länge men gick på bara några minuter. Stack sen för att träffa Nette, vi satt ute i solen i Abc en god stund och pratade men sen fick jag skynda hem för att göra mig redo för jobb.
Jobbade från tre till nio innan jag äntligen fick gå hem för att träffa Simon, lika skön känsla varje gång efter att ha varit ifrån varann en stund ♥
Det blev Paradise Hotel för hela slanten.
 
Underbart att man kan gå i bara tröja ännuefter nio på kvällen utan att frysa. 

Gulisintagningen för våra gulisar.

Publicerad 2014-09-15 06:14:00 i Allmänt,

Torsdag 11 september
Somnade först halvfem efter festandet och sov till nio ungefär så med över fem timmar dans och och inte mycke mer än fyra timmars sömn som saldo var jag rädd att inte orka med kvällen men fick inte sömn igen.
Jag spenderade morgonen och dagen med ett avsnitt Idol, fixa skoluppgifter och fixade mig inför kvällen.
Så var det dags för gulisintgning, vi samlades på Vårdberget för att förbereda, hade planerat allt men vi skulle ha vattenballonger också och vi lyckades inte få vatten i dem så jag och Martina sprang hem till henne för att fylla nästan hundra vattenballonger.
Sprang tillbaka till berget och hann precis innan de två första gulisgrupperna kom. Sen började programmet, det blev helt sjukt roligt.
Vi kallade leken jukkaballong. De fick sju ballonger var, tre vanliga men luft och fyra vattenballonger. De skulle sen söndra ballongerna genom att ha ballongen mellan sig två personer i gången och utföra sexställningar. De fick poäng för kreativitet, ljudeffecter och inlevelse. 
Många var superduktiga och vågade verkligen leva sig in, soooom vi fick skratta! Förlorarna fick straff och vinnarna hade det rysligt bra.
Älskar gulisintagingen för alla är så med och gör allt för alla vill verkligen vinna, det blir sån fiilis. Stod mest bara och avundades eftersom jag själv gärna skulle vara gulis igen!
Efteråt var det eftersläpp på d'åka så vi chillade där en stund och efter mycket funderas bestämmde vi till sist oss för att inte gå till krogen, påväg hem ångrade jag nästan det för fasen vad skoj det skulle varit men vill sova för att orka tidigt upp och off to Karjaa.
 
Fina och färgranna förberedelser!
 
Chill mellan grupperna.
 
Här är bara en del av alla våra mutor, vi fick hur mycket som helst!★
 
Bästa mutan enligt mig!
 
Ronja kom förbi och kollade ♥
 
Sjukt rolit!

Ett par bilder till från onsdagsfesten!

Publicerad 2014-09-12 13:19:34 i Allmänt,

 
TuituiPetra ♥ Och kvällens ända dricka för min del, jag var duktig!
 
Fiizimys efter krogen^^ Mina utekvällar slutar nästan alltid med uppsatt hår men kolla in Fisens finfrilla! ♥
 
Tack brudar för en sjukt awesome kväll! Älskar er! ♥

Folk orkar allti skapa drama.

Publicerad 2014-09-12 13:07:00 i Allmänt,

Varnar för rätt ointressant inlägg men måste bara skriva av mig, blir så irriterad, haha.
Dramat jag pratade om såg ut såhär.
Efter krogen på när vi stod där utanför jag och Fiisen, så kom det en kvinna i ungefär 40-års åldern. Hon frågade om vi hade smink att låna, vi hade inget smink med (även om vi annars heller inte skulle delat med oss men i varje fall) så hon argumenterade med oss en god stund om hur vi kan gå till krogen utan smink.. sminkar oss innan ofcause, orka släpa smink med till krogen...
Ännu vid det här tillfället var hon lugn men så plötsligt slog nått till i henne och hon blev fly förbannad på mig för att jag inte hade en rock med mig. Hon skrek att jag kommer bli våldtagen påväg hem (hon var dessutom tydig med att det kommer vara mörhyade som gör det.. jädra rasist) och att jag är en idiot, jag svarade bara att jag bor nära och inte har något som helst problem att ta mig hem. Då blev kvinnan ännu argare, jag såg en hand komma mot mitt ansikte men fattade inte att jag borde ducka undan för fattade ju inte att en 40 år gammal kvinna inte förstod bättre att att slå mig så fick en knytnäve mot hakan, inte så hårt att det tog ont långt efteråt eller syntes men kändes gjorde det i varje fall.
Visste inte vad jag skulle göra så höjde bara rösten och sa att hon fan inte ska röra mig och gick bort för jag blev så döförbannad på henne..
Där står jag i halare och en svart tubtopp och hon står och skriker att jag blir våldtagen och slår mej? Det var varken kort kjol eller urrigat liksom? Vad händer med människor?? Helst sjukt...
Sötfiisen min och en halvrandom kille kom och ställde sig emellan när hon slog till tack och lov, blir så arg när folk tror dom kan göra vad som helst.
Dubbelmoral dessutom att först varna mig och sen slå mig.. Undrar på vilket vis hon trodde det skulle hjälpa...
Min point är att det oftast lönar sig att bara gå iväg om någon försöker få igång en strid eftersom endel slår även innan de ha lyckats skapa stid.. så se upp för endel tror tydigen de har rätt att säga och göra vad än de känner för. Problemet var ju bara att jag inte förstod vad som hände eftersom hon var någonrlunda trevlig först.
 

Förfest at our place.

Publicerad 2014-09-12 12:47:00 i Allmänt,

Klockan sju började brudarna droppa in, en efter en. Först kom Sofia och Casso, senare kom Pia, Matilda och Erika och Petra kom hem hon också så hon joinade vårt party. Mycke skratt och prat,  bra musik och lite dricka gjorde att vi hade en superrolig förfest. Sydde till och med ett till märke så det blev halarfest för oss allihopa.
Vi var sugna på halarmärken sen också så vi stack ti krogen redan halvtio eftersom de hundra första skulle få märken och nu i början av året är det långa köer redan innan de öppnar, här i Åbo i varje fall, vet inget om annanstans. Men snart var vi inne och halarmärken hade vi så vi styrde stegen mot dansgolvet på direkten.
Det var massa folk och bra musik hela kvällen. Vi hade sjukt kul och pratade med massa folk och shakea rumppa. Träffade även folk jag inte sett på allt för länge, awesome!
Men under natten gav budarna upp en efter en och gick hem men jag och Fiisen var sega till tusen och dansade så gott som hela tiden, förrutom små pauser ut för att svalka sig, tills valomerkki.
Från tio tills halvfyra hinner man dansa en hel del vill jag lova. Mer än fem timmar, oj!
Efter krogen var det en smula drama men efter det gick jag med Fiisen efter hennes cykel och snackade skit hur länge som helst innan jag äntligen gick hem för att sova.
 
Mina socionombrudar! 

Ikväll bliiire succés!

Publicerad 2014-09-10 16:26:45 i Allmänt,

Onsdag 10 september
Tog emot att stiga upp imorse men tanken på att få gå hem redan tolv gjorde att jag ändå orkade mig upp och iväg itid. Två olika lektioner gick fort, efteråt stack vi ett gång och prata om praktik utomlands (vill sååå gärna men det skrämmer skiten ur mig samtidigt!).
Hemma började jag med skolarbete men somnade... hups, sov tur nog inte så länge så nu sitter jag här och jobbar med dem istället, ett arbete klart och så har jag börjat med nästa.
Sku vara så skönt att få klart även det idag men tvekar på att jag hinner eftersom ikväll blir det fest och förfest hemma hos oss så måste fixa lite och göra mig klar tills folk kommer.
Sen blir de partaj! När vi tycker att vi förfestat klart går vi iväg till Apan för att dansa loss. Kommer bli hur roligt som helst! 
 

Tisdagkväll med Simondejt och Idol.

Publicerad 2014-09-09 22:35:50 i Allmänt,

Hade tänkt ägna kvällen åt lite skoluppgifter men det blev inte som jag tänkt mig. Istället blev det ett ungefär två timmars skypesamtal med finkillen min och nu har jag kollat gårdagens och dagens avsnitt av Idol Sverige.
Imorgon har jag tänkt hinna och orka med skola, skolabete, dejt med Sofiafiisen, förfest och utgång. Träning skulle också sitta fint men tror inte jag orkar med det, bäst att ta det lugnt nu i början tills jag får tränandet till en rutin så jag inte bara ger upp efter ungefär två veckor för nu vill jag ta mig fasen bli nöjd med kroppen min igen!
Har bara ätit skit och slöat hela sommaren och det märker jag tydligt på min kropp, huden mår dåligt, jag är trött och slö och magen min är jag inte heller alls nöjd med men det ska jag nog göra bot på ska ni se!
 
 
Såhär ledsna blev vi när det var hejdå dags. Hatar att måsta säga hejdå hela tiden...
 
Idol och ett glad favoritjuice.

Lite duktig har jag allt varit.

Publicerad 2014-09-09 22:21:00 i Allmänt,

Tisdag 9 september
Började skolan halvelva med bara en lektion. Efteråt gick jag för att äta med Casso för att skvallra lite innan jag gick för att träna. Fiizi var redan där och hårdtränade så vi fick uppdatera varann om allt som hänt sen sist vi snackade. Dessutom är hon ju världens bästa träninginspiration så kämpade på crosstrainer i 40 minuter så kände mig rätt duktig. Blev lite muskler och lite cykling på det också.
Såfort jag kom hem hoppade jag i duschen, efteråt började jag fixa mat, köttfärsbiffar var planen,medan de stektes fick jag både diskat och dammsugat. Skulle jag vara lika aktiv med skolarbetet som allt annat idag skulle allt vara klart på nolltid men skolarbete tar alltid emot så enormt mycket.
 
Outfit jöö.
 
Superträning med min Fiis!♥ Vi var superduktiga!
 
Köttfärsbiff med sallad, supergott!

Hejdå är alltid lika jobbigt, tur i varje fall att jag ändå trivs i Åbo.

Publicerad 2014-09-08 23:17:06 i Allmänt,

Måndag 8 september
Steg upp redan lite över sex för att hinna i duschen och sånt. Simons tåg gick redan tjugo före åtta och vi ville ju hinna ta det lugnt och umgås lite ännu innan han drog till Vanda och jag till Åbo. 
Jag tog nians tåg och märkte väl i skolan att vi började först halvelva och at jag då kunde tagit tians tåg men kunde inte göra något åt saken då längre så satt mig vid en dator och fixade lite skolsaker, flitig på morgonkvisten. 
Hade smågruppsmöte där vi diskuterade vad socialhandledning innebär. Intressant. Efteråt började vi fundera på ett pararbete vi ska ha gjort småningom. Delade upp arbetet och gick till bibloteket för att låna lite böcker.
Hemma fxade jag lite grejer till skolan och sånt innan jag gick för att handla.
Försökte hela dagen övertala mig själv att gå för att träna och när klockan blev halvåtta orkade jag äntligen iväg. Blev 20 minuter på crossen, lite muskelövningar och 20 minuter på cykeln, är någorlunda nöjd eftersom jag ju inte gjort mer än ungefär två träningspass på hela sommaren. Och känslan efteråt var underbar så ska verkligen föröska börja träna regelbundet igen!
Hemma igen tog jag ett bad, låg där och läste lite av boken "Pojken som kallades Det" som jag tänkte försöka läsa nu. Såg nyss en film, The Spectacular Now, och åt lite men nu är det sovdags hörni, gonatt!
 
Riktiga dagen för 10 månader idag juh så grattis älskling och tack! ♥
 
Otroligt vacker kväll, kändes inte som att var i Finland när jag gick hem från gymmet.
 
Fetaost, tonfisk och tomat, ingen lyx precis men gott ändå.

Vila i frid.

Publicerad 2014-09-08 16:48:42 i Allmänt,

 
Morfar var en fin man, han levde ett bra liv och fick alltid alla runt sig att skratta. Något utav det bästa som fanns när jag var liten var att vara med när han snickrade och höll på, älskade det!
Det är hemst att vi måste förlora människor i våra liv men jag är glad för dom åren jag fick med honom och nu behöver han inte längre ha ont ♥

En dag med både roligt och inte alls roligt.

Publicerad 2014-09-08 16:46:33 i Allmänt,

Söndag 7 September
Vi tog sovmorgon/mysmorgon killen och jag innan vi orkade upp och iväg till butken. Hem kom vi med allt nödvändigt för att göra riktigt dundergoda hamburgare. 
Hambugare gjorde vi för att fira att vi imorgon redan har varit tillsammans i tio månader, oj va tiden går fort. Tio underbara månader. Vi har alltid så roligt tillsammans, om någon av oss är på dåligt humör tar det ändå aldrig länge innan vi skrattar tillsammans och båda är glada igen. Han gör mig lyckligast på jorden! ♥
Se var det dags för mindre roliga saker, minnesstund för min fina morfar som inte finns med oss mer, det hände för över en vecka sen men det är inget jag hade ett behov av att berätta.
Moster och morbror är här från Sverige och vi åkte till lokalen där det hela hölls, fint tal och fina texter i kondolanserna. Efteråt åkte vi hem för att dricka kaffe. Stannade där flera timmar med de andra.
När klockan började bli sent åkte jag hem till Simon som han också kommit hem så vi låg hema kvällen och kollade film, Hundtricket, och bara mös. Själv somnade jag innan filmen var slut men vaknade till igen men klockan var mycket så vi lade oss för att sova igen eftersom vi båda skulle med tidiga tåg för att hinna till skolorna.
 
Min älskling ♥ Gudomligt gott lyckades vi få det dessutom! 
 
Mina fina föräldrar påväg till minnesstunden ♥
 
 
Vi anlände i pappsens alldeles superfina kärra.

Myslördag framför Paradise Hotel.

Publicerad 2014-09-08 15:48:52 i Allmänt,

Lördag 6 September
Till jobbet klockan nio. Hade nio timmar framför mig så humöret var nära botten men när de första två timmarna gått kändes det som att dagen skulle gå bra, tiden gick fort även idag nämligen, sjukt. Plötsligt fick vi sluta och gå hem.
Känslan av att veta att jag hade killen min hemma vänstandes på mig var underbar, har ju inte sett honom på nästan en vecka nu så blev så glad av att äntligen få krama honom ♥
Pratade, kollade Paradise Hotel och åt vitlöksbaguette hela kvällen. Mysigt. En sväng till Ekenäs för att köra Prillan och Josse till krogen också, sjukt skoj att hänga med dom även bara för en stund, för ut orkade vi inte med, ska bli festas onsdag och torsdag i Åbo nu igen så jag var tvungen att ta det lite lugnt för att orka sen.
 
Glada vi till jobbet gå (trots lååång dag) bara för att jag visste att efter jobbet skulle Simson min äntligen kommit hem från Vanda!

Överraskning på posten.

Publicerad 2014-09-08 15:32:00 i Allmänt,

 
 
Fick hem en ny klänninga, trodde att jag inte skulle få hem den efter att ha väntat lite på en månad så nu hade jag glömt den, förstod inte alls vad som kunde vara i paketet särskillt inte när jag öppnade lite och såg att innehållet var vitt, har inte beställt nått vitt på evigheter.
Visade sig vara en klänning som jag beställde i början av juni, lite efter skolavslutningen. Länge tog det men jag gillar den så blev himla glad. Klänningen beställde jag från Ebay så helt okej egentligen att det tog lite länge, blev som en överraskningspresent till mig själv eftersom jag hade glömt den.

Almost sweather weather.

Publicerad 2014-09-08 15:22:47 i Allmänt,

Fredag 5 September
Fick åka med Petra till Karis. Så skönt att inte behöva ta tåget. Hemma slänged jag i mig lite mat och stack sen för att träffa Pernilla en stund. Satt i Abc ute i solen och skvallrade om veckan som gått.
Så var det jobbdags för mig och dagen gick fort med en massa trevligt folk. Efter jobber skulle jag träffa en annan kompis men hon hade precis hunnit hem och orkade inte komma tillbaka in till stan så blev inget med det. Istället stack jag hem för att fixa skolarbete och sova tidigt men ingendera lyckades eftersom jag pratade/whatsappade/snarvlade med finvänner hela kvällen. Fiisen, Ronja och Prillan ♥
 
Pinjas sista dag :( Dessa sösaker bjöd hon på haha! Hon drar till Asien för några månader framåt, dör typ av avundsjuka!
 
 Mysoutfit! Hösten är här men värmen har också kommit tillbaka efter ett sjujädra regn så nu njuter vi tycker jag!

Fixa lite och sen iväg till Karis och på jobb.

Publicerad 2014-09-05 09:23:01 i Allmänt,

Gomorron!
Steg upp för ungefär en timme sen och har försökt få någonting gjort, har int lyckats särskillt bra men nu ska jag ta mig i kragen för om ungefär två timmar måste jag dra mot Karis eftersom jag ska jobba kväll i kära S-market. Jobbar även hela dagen imorgon men som tur har jag ledig söndag, skönt.
Nu måste jag packa väskan och fixa skolarbete så hejdå, ha en bra dag!
 
Här är sjukt varmt om dagarna så vi har varit tvugna att ha balkongsdörren öppen alla dagar bara för att ens överleva. Skönt med frisk luft i och för sig.

Slö krabbisdag men har fått endel gjort ändå.

Publicerad 2014-09-05 01:35:36 i Allmänt,

Torsdag 4 september
Sov och var vaken om varandra hela morgonen. Helt sönder efter gårdagen eftersom vi inte sov innan ungefär sju på morgonen. Först ett, två tiden steg jag upp på riktigt. Hämtade juice från butiken för att överleva.
Mot kvällen blev det Skype med Simon hur länge som helst, skönt att det finns när man inte får se varann på så länge hela tiden. Avokado till middag, klara inte av att äta så mycket krabbisdagar så avokado och några bananer var det ända jag fick i mig på hela dagen.
Nu på kvällen har jag möblerat om det så som jag ska ha det, invigt badkaret med ett långt varmt bad och så har jag till och med börjar på lite skolarbeten, har inte kommit långt alls men tycker ändå jag är rätt duktig. Måste göra en klar imorgon för vill inte lägga tid på sånt under helgen.
Har dessutom sytt två halarmärken idag - de första jag ever orkat sy så hoppeligen orkar jag sy ett par till småningom men nu har jag så ont i fingrarna så det får nog vänta några dar i varje fall. 
Det är Welcome Party på Apollo ikväll vilket jag hade tänkt gå på men nästa ingen från klassen var påväg och inte heller Petra orkade sticka dit så blev hemma jag också.
 
Fin middag.
 
 Ommöblerat. Jag stortrivs!
 
 Invigde badkaret. Såå skönt! ♥
 
Två fastsydda!
 
Många kvar..

Partaj på Vegas och en sjudundrans sådan!

Publicerad 2014-09-05 01:07:00 i Allmänt,

Onsdag 3 september
Efter att ha ätit med Casso var det dags för engelskalektion. 
När jag kom hem ringde Simon så fick prata med honom en stund innan jag fick fixa mig och dra iväg till skolan för för att träffa de andra tutorerna och fixa inför kvällens gullisträff och på samma gång förfest.
Halv sju träffade vi gulisarna utanför skolan och gick upp till Vårdberget. Jag hade tänkt vara duktig och hålla mig nykter men det blev inte så eftersom de andra ville via butiken så kunde inte jag heller låta bli att köpa ett par cidrar. 
Uppe på Vårdis hade vi då lite lekar och satt och pratade en hel del. Superkul hade vi verkligen! När klockan närmade sig tio gick vi mot krogen, Vegas, för att börja köa eftersom alla självklart ville få halarmärken. Vi var långt fram i kön och slapp snabbt in. Dansade, dansade och dansade flera timmar. Mellan klockan tolv och ett hade jag och Casso en timmes paus i dansandet eftersom vi skulle sitta vid dörren och ta inträde. Hade förväntat mig att det skulle vara dötråkigt att sitta där men det var faktist skoj och en timme gick hur fort som helst så snart fick vi gå för att fortsätta dansa. Stod inte stilla många minuter under kvällen, hade så sjukt bra fiilis. En av de bästa utekvällarna i Åbo men det har jag visserligen sagt nästan varje gång jag varit ut här, haha.
Fina vänner och roliga typer, super musik och awesome fiilis så kvällen var helt klart success!
Efteråt stack jag med Petra på efterfest med hennes vänner så lärde känna flera nya människor. Kul även det men energin var nästan slut, torts det orkade vi fortsätta festa tills långt in på morgonkvisten.
 
Kvällens outfit förutom att jeansen böts ut till kjol påväg till krogen.

Lite skola mycket skoj.

Publicerad 2014-09-03 10:48:10 i Allmänt,

Gomorron!
Har haft ledig morgon men nu drar jag till skolan för att äta med Casso. Ikväll blir det program med gulisarna och Bring The Students på Vegas. Förväntar mig skratt, dans och en sjukt rolig kväll! Ha det bra!
 
Slöbrallor ♥

Blått och lila.

Publicerad 2014-09-02 22:54:50 i Allmänt,

Foten min är blå och hela lilltån värker som fasen när jag måste ha skor på. Tån är rödlila medan huden runt är blålila och mest bara ser ut som att foten är suttsig, inte vackert minsann. Tappade en hylla på den stackarn igår nämligen och det träffade tydligen jädrit bra... AJ!
 

Deadlines upp över öronen.

Publicerad 2014-09-02 22:45:39 i Allmänt,

Tisdag 2 september
Två olika kurser idag. Den första verkar super men den andra kursen är en kurs som kommer gå på engelska trots att läraren inte pratar så bra engelska så det är otroligt svårt att försöka följa med när hon föreläser men kanske det kommer gå bättre bara vi kommer lite längre in i kursen, hoppas det i varje fall.
Känner mig helt matt efter två skoldagar nu eftersom vi fått veta ungefär alla deadlines ända fram till jul redan, de är väl utspridda och visst är det bra att man får veta i tid men just nu känns det bara som det är så mycket, svårt att börja när det känns som att man aldrig kommer att bli klar. Ska försöka börja med arbetena småningom och få allt gjort i god tid. 
Efter skolan åkte jag och Petra till Ikea eftersom hon behövde en säng så vi kom hem med säng, hylla och lite annat smått och det blev en massa skruvas med det halva dagen. Nu är allt ihop byggt och Petra har flyttat från min soffa in till sin egen säng så nu börjar detta verkligen se ut som ett riktigt hem, måste bara packa ur och red upp i garderoben såfort jag orkar så är allt småningom i skick.
Mot kvällen fixade jag ihop makaronilåda och det blev den godaste makaronilådan jag lyckats med hittills, nam. Nu har jag skypeat med Simon hur länge som helst och duschat så snart blir det sovdags.
 
Sötnosar i skolan ♥
 
Ihopbyggning på gångs!

Skulle varit skönt att sova vidare.

Publicerad 2014-09-02 07:47:38 i Allmänt,


Gomorron!
Såhär kände jag mig i morse men nu sitter jag i varje fall här i skolan på föreläsning.
Kläderna låg ännu i kassar så fick gräva runt en stund för att hitta något som passar ihop sen morgonmål och iväg.
Hoppas ni har en super dag!

Första skoldagen och fixas med lägenheten hela dagen.

Publicerad 2014-09-01 22:52:56 i Allmänt,

Måndag 1 september
Steg upp itid för att hinna packa ner saker lite snabbt för Åbo. Sjukt jobbigt att behöva säga hejdå till Simon igen men vi har haft ett super veckoslut i varje fall och veckan kommer gå fort så sen är det helg igen.
Tåget startade klockan åtta så ungefär en timme senare var jag framme i Åbo och skyndade iväg till skolan men blev ändå ett par minuter sen, känns ju inte jättekul första dagen men vad kan man göra, tåget var nämligen tre, fyra minuter sent.
Skoldagen gick fort, vi fick göra lite roliga grejjer på förmiddagen, diskutera med de andra mest. Efter maten började vår första kurs. Engelska, inget jag ser fram emot men bättre än finska så klagar inte och snart är även denna undan.
Efter skolan planerade vi tutorer lite roligheter och gick sen hem. Hem till mitt nya hem, sjukt underlig känsla nu.
Vi har varit duktiga och fått mycket gjort idag ändå. Packa upp allt förutom mina kläder men det gör jag imorgon, Placera alla möbler, sökt husets råskisar, gjort flyttanmälan både till posten och huset, burit ner dörrar till köket från vinden och handlat lite mat. Byggt ihop Ikeahyllan också förresten. Duktiga till tusen är vad vi är. Kommer nog snart att kännas som ett hem det här. 
Petra sover på min utbäddade soffa ännu tills hon ha köpt en säng senare i veckan så tills dess ser det lite kaos ut här men sen börjar det nog ta sig tror jag minsann! 
Pratade nyss med Simon i telefon och nu blir det sovdags, skola halvnio imorgon. Gonatt!
 
Är supernöjd över hyllan min!

Supersöndag.

Publicerad 2014-09-01 22:33:50 i Allmänt,

Söndag 31 augusti
Perfekt start på dagen, fick spendera morgonen med Simon och vi bestämde dessutom att sticka iväg till studieorterna våra först måndagmorgon för att få lite mera tid med varandra. Vi låg sen och spelade ett superfint spel som heter badland som Simon laddat ned på sin telefon. Vi spelade två spelare och det var sjukt skoj.
Klockan tolv skulle jag jobba så stack till jobbet och sex timmar flöt på i illfart men mängder av trevliga kunder, alla var glada och pratade gärna på en stund med mig, älskar sådana dagar, tiden går så himla fort.
Smet hem för ännu en myskväll med Simon. Vi åt gott, kollade på Maleficent som var precis så bra som jag väntat mig. Kändes lyx att få en extrakväll med killen min dessutom!
 

Jobb, serendimys och film.

Publicerad 2014-09-01 22:19:09 i Allmänt,

Lördag 30 augusti
Vi njöt av lyxfrukost i form av bacon och ägg som finkillen min fixade till oss. Klockan nio skulle jag sedan börja jobba så fick springa iväg såfort vi ätit. Slö men rolig dag på jobbet, niotimmarsturerna blir alltid slöa och oavsett hur mycket du sovit natten innan är man alltid trött när man äntligen slutar för dagen. 
Hem och äta och efter det piggnde jag småningom till så vi stack till Serendi för att träffa Cappe och Jontte. Spelade kort hur länge som helst, skoj. Senare kom Pernilla dit också, awesome! Ingen av oss stannade dock sent istället blev det film med Simon. Kollade 21 Jump Street, superbra film!
Sov sen hur gott som helst.
 
Serendimys!

Prillandejt och hemkommen Simon.

Publicerad 2014-09-01 22:05:00 i Allmänt,

Fredag 29 augusti
Försökte sova länge så att morgonen skulle gå fort men självklart lyckades jag inte med det. Har liksom tappat förmågan att sova till sent men vänta och se ni bara för jag är bombsäker på att den förmågan återvänter såfort skolan kommer igång ordentligt, jaja, får väl bara vara glad att jag hinner med saker nu en tid i varje fall.
Nästa försöka att fördriva tid gick ut på att börja städa och det gick lysande. Städade fyllan min ordentligt och slängde allt onödigt, mappar med antekningar från gymnasiet tillexempel är inget jag orkar spara på.
Blev riktigt fint så fick motivation att städa vidare men hann inte med något sådant för det var dags för dejt med Prillan i Abc, satt där och pratade hur länge som helst, mys! Så tänkte vi sticka hem men ångade oss i sista stund och drog mot Pojo för att besöka DeliTukku för första gången, kiva ställe men hade försväntat mig mer.
Hann sen träffa mamma en sväng innan jag stack till tågstationen och väntade på att Simon skulle komma hem. Blev så otroligt lycklig av att se honom ♥
Vi stack direkt hem för att köra rejäl myskväll. Ett avsnitt Paradise Hotel och köttbullar och mos som jag köpte fryst från Ikea, så skönt att inte behöva lägga tid på att göra ordentlig mat ibland.
Var tvungen att dra en sväng till Ekenäs eftersom jag lovar köra mamma, pappa och deras vänner till en fest de skulle på men skyndade snabbt tillbaka för att fåf fortsätta mysa framför mer Paradise Hotel med finkillen min innan vi slockande tidigt, båda var trötta efter skolveckan.
 
Outfit jao.
 

Flyttkaos.

Publicerad 2014-09-01 20:52:29 i Allmänt,

Torsdag 28 augusti
Vaknade pigg och frisk men stannade ändå hemma istället för att åka tillbaka till Åbo eftersom vi tutorer behövdes bara ungefär en kvart och jag vet att de andra klarade sig bra på egen hand. Istället låg jag länge och bara degad, slöade och kollade svenska Idol hela morgonen.
Efter att ha packat ihop lite saker som skulle till nya lägenheten och en skön dusch åkte jag till pappa för att hämta släpkärran och tog sen med pappa för att lasta allt på kärran tills mamma kom hem och det bar av mot Åbo. Sängen, bokhyllan och soffbordet skulle alltihop med. Snart hade vi allt lastat och inpackat i presenning och bilen var proppfull med lådor.
Jag och mammsen brummade iväg till mitt nya hem. Allt utom sängen gick enkelt eftersom allt rymdes i hissen men sängen fick vi bära upp längs sjukt trånga trappor upp till nionde våningen eftersom det är där vi bor, högst upp i huset! Sjukt tungt, trodde nog vi skulle typ tuppa av på vägen.
Klockan blev åtta så vi hade en timme över innan allt stängde, passade på att åka en sväng till Ikea eftersom vi ändå var i närheten och jag skulle ha lite lådor till min hylla där hemma. Självklart hittade vi mer än planert så en hylla fick också följa med, likaså mat, haha!
Snabbt förbi lägenheten för att föra det som skulle dit innan vi skyndade vidare hem, båda väldigt trötta så såfort vi kom hem blev det sovdags.
 
Dagens goda brunch!
 
Morgonmys
 
Flyttkaos, tur var alla kärl och liknande redan nedpackade sen jag flyttade hem.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela