theblueeyedmermaid.blogg.se

Can You See Me?

Publicerad 2013-09-30 22:35:05 i Allmänt,


Denna har fått stå på repeat hela kvällen. Underbart vacker är låten och detsamma gäller Krista själv. Usch... gåshud!

Kotten.

Publicerad 2013-09-30 22:32:09 i Allmänt,

Mötte denna lilla filur på min cykelrunda. Var ju bara tvungen att stanna! Sötast i världen, ville ta hem den, gaah<3

Död i huvudet... skyller på att det är måndag.

Publicerad 2013-09-30 22:30:16 i Allmänt,

Måndag 30 september
Tidig väckning och iväg till skolan för gruppträff. Vi hade en seg text så hela mötet gick segt men vi fick allt gjort tillslut. På håltimmen passade jag på att gå och träna. Super att samtidigt snacka skit med Sofia dessutom. Efter maten en lektion tillsammans med vården. Ett plakat ska fixas och jag får klippa och klistra så är nöjd, behöver inte söka någon information alls.
Gick i stan en stund efter skolan vilket inte alls var bra eftersom det slutade i ett par fynd. Kunde inte låta bli, haha.
Hemma blev det skolarbete. Cyklade även en sväng till Sofia för att låna material så fick mej både lite extra motion och en trevlig pratstund ikväll. Mer skolarbete nyss och strax ska jag krypa under täcket och smita till drömmarnas värld.
 
Känns som jag har tusen saker att göra, gör allt på samma gång och inte får något alls gjort... Plommonen var goda i varje fall sådär som lite tröst.

Sov morkkis åt mej.

Publicerad 2013-09-30 20:46:14 i Allmänt,

Söndag 29 september
Som sagt sov jag bort percis hela dagen. Vaknade klockan tio över sex på kvällen... Det är inte okej! Har aldrig någonsin sovit till den tiden. Elva och en halv timmes sömn blev det i varje fall.
Fick världens morkkis över att jag steg upp så sent vilket höll i sig hela dagen, så humöret var inte bra och jag orkade med absolut inget alls.
Tog en lång varm dusch, mös framför tv:n, packade och träffade Pernilla. Satt och snacka skit med henne en stund innan tåget tog mig till Åbo. Klockan hann redan bli halvtolv innan jag var hemma så var bara att försöka sova vidare. Gick inge vidare att få sömn eftersom jag hade sovit så jäkla länge men somnade tillsist.
 
Crazy and Free | via Facebook
Min plan var ju att ägna hela söndagen åt skolarbete.. Tja, blev ju inte riktigt så va..

Nox vann trots allt.

Publicerad 2013-09-30 00:14:00 i Allmänt,

Blev utgång igår sen. Började med att jag hämtade Pernilla. Egentligen skulle vi iväg till Ekenäs på en förfest med hennes klasskompisar och senare till Fé men vi bestämde oss för att krascha en förfest i Folkis. Vidare till nästa förfest. Chillade med Jasu och de andra en stund, körde dem till Serendi och for sen till Nox trots allt!
Kändes hemskt elakt mot Madde men även hon kom så småningom dit så det blev en superkväll till slut.
Stod på dansgolvet nittiofem procent av tiden. Känns i benen idag så det är precis vara.

Gick och önskade:
What does the fox say!?i något skede. Den spelades direkt. Vi dansade ännu galnare...haha.
 
Efter Nox tog jag med mig Pernilla och ett gäng killar till Shell. När de fått sin mat åkte vi på efterfest som så gott som bestod av att sitta och se hauskat kotivideot. Mysigt.
Fick köra hem de andra så var hemma först halvsju imorse... Sov bort hela dagen med andra ord. Duktigt.
 
Outfit off the night.

Lugn dag.

Publicerad 2013-09-28 18:01:58 i Allmänt,

Lördag 28 september
Sov ut ordentligt och har sen inte gjort annat än tagit det lugnt. Bläddrat lite mer i böckerna men har mest suttit och sett på tv.
Mamma kom hem från stugan en stund för att umgås, pappa kom förbi på samma gång så fick lite kvalitetstid med dem.
Ikväll blir det utgång med lite brudar. Skoj.
Sitter för tillfället och äter skink-kantarell lasagne som stod i kylen redan igår när jag kom hem. Världens gulligaste mamma hade gjort mat klart eftersom hon visste jag skulle komma hem :) Rysligt gott är det  dessutom!

Min mamma är gulligast.

Älskar min trafikljuslösa hemstad.

Publicerad 2013-09-28 17:16:17 i Allmänt,

Påväg hem från skolan gick jag förbi detta. Fyra bilar hade på något vis lyckats köra in i varann.  Trafiken är nog det jag ogillar mest i Åbo. Bilar över allt hela tiden!
 
Underbar känsla att sen komma hem till Karis och kunna gå mitt på vägen utan att  behöva bry mig om att det kommer bilar hela tiden eller dom jävla trafikljusen. 
Är glad att jag har två städer att välja mellan :)

Skönt att komma hem och bara ta det lugnt.

Publicerad 2013-09-28 16:58:44 i Allmänt,

Fredag 27 september
Tvingade upp mig och iväg till skolan för finskalektion och var för en gångs skull i god tid. Lunchtimmen spenderade  jag i datasalen med skolarbeten så fick faktist lite gjort.
Klockan ett fortsatte vår grupp att jobba med muminsagan i ett par timmar. Fick fort upp farten och kom en bra bit så kändes bra.
Hemma fortsatte jag med skolarbeten, packade och gick sen till tåget. Även då var jag i god tid. Underlig dag - har varit i god tid överallt, varit aktiv och fått två arbeten klara.
Hemma i Karis kröp jag direkt under täcker och mös ner mej rejält. Så trött efter en lång vecka.
 
Det bästa med att gå till skolan på morgonen är att man hinner vakna ordentligt (även om man festat halva natten... haha).

Började med följande skolarbete också. Två böcker ska läsas och ett fyra till åtta sidor låmngt svar på fyra giva frågor ska skrivas. Känns som jag kommer drunkna i deadlines!

Anmälde oss till årets bästa sitz!

Publicerad 2013-09-28 16:12:21 i Allmänt,

Torsdag 26 september
Vaknade pigg efter överdrivet många timmars sömn. Första lektionen satt alla som på nålar och väntade på att lektionen skulle ta slut och klockan skulle slå tolv. Anmälningen till Porrsitzen i skolan började nämligen då och eftersom det är den sitzen alla vill på gällde de att anmäla sig direkt!
Vi alla slapp med så kommer bli super. När jag kollade tio minuter efter att anmälningen öppnat var 59 anmälda av 70 platser så fort gick det verkligen.
Introduktion till en ny kurs som nästa. Tråkig timme men kommer bli intressant att jobba tillsammans med de inom vården.
Träna med  Sofia när vi slutade. Awesome! Skyndade sen hem för att hoppa i duschen och börja fixa mej inför kvällens festligheter. Mötte sen upp Sofia igen och gick till Pias där förfesten hölls. Hon bor superfint med sina vänner, är hur avundsjuk som helst!
Vi fixade på maskerna, gick till  The Monkey och dansade loss hela natten. Småningom började folk dra därifrån så träffade en del nya vänner också. Hade superroligt med Ida, hon höll mej också sällskap i hesburger kön efteråt när jag köade aplänge bara för att jag ville ha en coca-cola :D
 
Detta är vad som händer när mina raslösa vänner ritar i mitt häfte :D Älskar det stora håret Sofia ritade mig med!
 
Min fina mask!

Aktiv (somnande) studerande.

Publicerad 2013-09-27 17:22:40 i Allmänt,

Onsdag 25 september
Det blev banan plättar med persika innan jag gick till skolan i kylan. Vi träffades i vår lilla grupp och började med vårt första riktiga arbete. En muminsaga ska analyseras på sisådär tio sidor så kommer få jobba en hel del.
Efter skola blev det en sväng till Punanaamio med ett gäng brudar för att köpa mask inför Mardi Gras på Monkey imorgon kväll. Var såå taggade redan då!
Gick sen och tränade lite igen. Så skönt och sååå gott att sen komma hem och äta. Rester från igår men det var lika namnam även nu.
Kollade lite HIMYM och började blogga, ett inlägg fick jag ihop men sen sa det stop, vaknade många timmar senare, närmare bestämt fem på morgonen så släckte lampor och stängde datorn då innan jag sov vidare. Ibland är det lite för skönt att sova...
 
Aktiva med vår lilla muminsaga.
 
Gymtime!
 
 Mumsmat och lite planering hann jag med innan jag deckade.

Lever lyxliv.

Publicerad 2013-09-25 21:18:28 i Allmänt,

Igår kväll efter att ha fixat allt till skolan blev jag bjuden på middag. Behövde bara sitta i soffan och ta det lugnt medan maten tillräddes och serverades. Lyx! Riktigt gott var det också.
När vi ätit oss mätta kollade vi ett par avsnitt av How I Met Your Mother innan det blev sovdags.
Tusen tack - mumsmums.
 
 Mjölkburken var oöppnad före middagen och tom efter.. jag tror jag har haft en kalv på besök, haha!

Grym träning avklarad.

Publicerad 2013-09-24 17:56:54 i Allmänt,

Tisdag 24 september
Lugnt morgon med mamma. Hann till och med få städat innan mamma åkte hem och jag gick till skolan. Var först och tränade. 45 min cardio och 45 gymmande blev det ungefär. Skönt.
En lektion där vi gick igenom den finska texten som skulle vara läst. Förstår i varje fall betydligt mer nu!
Stannade kvar i skolan för att printa en massa skolpapper innan jag kom hem för att fortsätta med skoluppgifter. En Nu ska jag läsa en text från mumin inför imorgon (ibland har vi awesome studeier!) så hejhej!
 

Mamma på besök.

Publicerad 2013-09-23 22:25:00 i Allmänt,

Måndag 23 september
Har hunnit med så gott som allt som stod på schemat idag trots allt. Fick skära ner på tränandet till en timme men kände mej ändå effektiv under den timmen så bra ändå Dessutom lyckades jag skada svanskotan förra veckan så får hoppa över en hel del övningar tack vare det, klumpig som man är...
Så blev det att rusa till tågstationen och möta upp mamma. Gick runt och kollade på loppisar, hittade knappt något utan satsade mera på kvalitetstid med mammsen.
Hemma ställde hon sig direkt i köket och började fixa, oj så hemtrevligt och mysigt det kändes. Hon hade med sig svamp som hon stod och förvällde så jag ska ha i vinter, mums, väldens snällaste! Diskat fick jag också samtidigt som jag själv har suttit och kämpat med en inlärningsdagbok. Klar nu så känns rysligt bra. Blir att läsa klart finska texten inför imorgon ännu innan jag slipper och sova. Börjar skönt nog först klockan ett imorgon så hinner spendera lite tid med mamma ännu imorgonbitti innan hon åker hem.
Får se om jag skulle hinna med lite annat smått också men har annat på kvällen så vi får se. Men nu ska jag sluta babbla... måste övergå till finskan. Ha det fint!
 
Har ätit mej fet idag.. Blir så när mamma kommer och skämmer bort en, haha!

Sitter i skolan.

Publicerad 2013-09-23 09:55:46 i Allmänt,

Sitter i skolan och låtsas vara duktig genom att vara på lektion trots att den inte är obligatorisk.
Egentligen sitter jag bara och stressar över att hinna med allt.  Ska hinna äta och träna innan jag ska gå till tågstationen och möta mamma som kommer för att hälsa på. Ska även hinna läsa tio sidor finsk text ikväll.. horror! 
Men ska bli trevligt att umgås med mamma så jag ska nog se till att hinna :)

Inte många vakna timmar idag.

Publicerad 2013-09-22 23:15:41 i Allmänt,

Söndag 22 september
Sov som en stock men inte alls tillräckligt länge. Kändes som en riktig krabbisdag trots att jag varit nykter.
Pernilla kom i varje fall hit så fick umgås en stund med henne ännu innan Åbo kallade. Packade och så var hon gullig och körde mig till Ekenäs varifrån jag sen fick åka med Ronja hit till Åbo. Hon hade en kompis med sig och vi hade superroligt hela vägen. Såfort jag kom hem och la mej i sängen slocknade jag. Sov flera timmar så känner mej nästan lite småpigg nu men vill egentligen bara gå och sova igen. Hur kan man känna sig som ett jävla krabbisbarn trots att man varit nykter? Haha.
HIMYM har fått underhålla mej en stund innan jag var tvungen att ta itu med skolarbeten.. Har endel kvar jag borde göra men det får nog vänta till imorgon.
En lång finskatext ska läsas och göras anteckningar till. Förstår inget alls så har ingen motivation... Får väl kämpa en liten stund till men sen blir det nog att sova.
 
Usch å fy å tvi å blä...

Loppisfynd.

Publicerad 2013-09-22 21:32:13 i Allmänt,

Kan aldrig låta bli att köpa billiga kläder.. Den under skulle vara fin till en hög kjol men tyvärr ser det lite för mycket ut som en bh bak på ryggen så vet inte riktigt när jag tänkte ha den.. Var mer ett impulsköp, haha.
 
Perfekt att ha müsli i.
 
Superbra särskillt att vispa grädde i men fungerar nog även till endel annat. Lätt värd 30 cent i varje fall!
 

Kvalitetstid med mammsen.

Publicerad 2013-09-22 21:24:18 i Allmänt,

Lördag 21 september
Vaknade av att mamma sa hon skulle iväg på loppis. Eftersom jag ville ha lite kvalitetstid med henne så hoppade jag ur sängen, drog på kläder och gick med. Fyndade även lite smått. En sväng via pappas och mysa med vår tjockiskatt hann vi också med.
Spenderade dagen med att bara ligga och göra inget. Kolla HIMYM och sånt mys. Åkte efter Pernilla mot kvällen och förfestandet kunde börja. Bra musik och bra sällskap.
När klockan närmade sig midnatt mötte vi upp lite fler partypoolare och gick till Nox. Tog en stund innan feelisen nådde toppen men när den väl gjorde det blev det bara bättre och bättre.
Dansade loss ordentligt så när i kom ut och jag skulle köra en sväng till Ekenäs trodde ingen mej, alla bara skrattade åt mej när jag sa jag var nykter. Förjävligt hur folk tror man måste vara full för att dansa haha men i varje fall så blev det en sväng till Ekenäs för att föra hem och hämta hem människor. Blev utfrågad av nattpostiljonen när jag kom hem. Förlåt men usch lite creepy är det när random kille babblar med dej mitt i natten och frågar massa och öser på en massa komplimanger... Smet fort in i lägenheten och låste väl! 
Kröp ner under täcket direkt, sen var det inte lätt att hålla ögonen öppna lägre så efter lite fina diskussioner blev det sovdags. Tack för en bra kväll!
 
Vår kisse hatar att gå ut på vintern så varja höst äter han upp sig till en liten gosegris så äter han superlite hela vintern så han ska behöva gå ut så sällan som möjligt. Haha smart missekatt!

Lakurämmar i mängder.

Publicerad 2013-09-22 11:44:44 i Allmänt,

Var så otroligt mysigt att gå runt på marknaden och träffa på en massa bekanta. Köpte lakrits bara att det hör till. När vityckte vi hade sett färdigt tänkte jag ta tåget hem men det var länge till nästa tåg så följde istället med Ronja till hennes pojkvän där vi kollade på tv och pratade. Cappe kom och hämtae mig, vi var båda supertrötta så blev bara kruisas ett tag innan han körde hem mej.
Vaken lite för länge men sen sov jag som en liten gris haha!
 
Fina flickor!

Glada vi till skolan gå.

Publicerad 2013-09-20 12:52:00 i Allmänt,

Fredag 20 september
En timme innan jag skulle befinna mig i skolan sprang jag hem för att klä på mig lite andra kläder. Kände inte för att gå i gårdagens festkläder precis haha. Påväg till skolan följdes jag och Ronja åt. Började med en väldigt intressant lektion där vi prövade på olika "övningar" man kan använda i gruppsituationer eller enskilda samtal, exempelvis skulle vi i en liten grupp välja den muminfigur man känner igen sig själv mest i och sedan berätta varför. Låter supertråkigt men det var det inte och man fick veta mer om de andra.
Mat och nu en aptråkig lektion. Sitter bara och längtar att få gå! Vi drar nämligen iväg till Ekenäs marknad ett gäng brudar och jag såfort vi slutar för att hinna ta del av de sista timmarna av årets höstmarknad.
Ska bli så mys att gå runt där!
 
Förresten, kollakolla, jag hittade ju tid att uppdatera lite i varje fall, hihi :) 
Nostalgi! (Random bild. Källa.)

90-tals livet fullt ut.

Publicerad 2013-09-20 12:26:00 i Allmänt,

Hjohoj!
Sjukt jävla bra igår! Efter att vi hade fixat oss började vi småningom röra oss mot skolan. Helan gick halv åtta och festen började. Hade turen att bli placerad precis mittemot Sofia så visste ju direkt att det skulle bli en kanon kväll. Snapsvisor till bristningsgränsen, mat (efterrätt i form av små tamagotchin-kakor, hur gulligt som helst), dricka och mängder av skratt. Rysligt roligt!
 På eftersläppet var det fiilis som fan en bra stund men när klockan hade passerat ett drog jag vidare till Monki med fina brudar från klassen. Stämningen var på topp och vi dansade tills sista dansen hade blivit spelad.
Vidare på efterfest. Var vaken ännu klockan halv sex... Kändes inte vidare muntert att veta att det var dags att stiga upp bara ett par timmar senare för att gå till skolan, haha, så värt i varje fall.
 
90-tals chicks. Fina brudar didär kan jag tala om!

Smitande pågångs.

Publicerad 2013-09-19 13:59:18 i Allmänt,

Torsdag 19 september
Blev ändrignar i planerna idag. Eftersom lektionerna efter maten inte var obligatoriska började vi först prata om att bara sitta en stund men sen gå eftersom det skulle bli så himla stressigt att hinna fixa sig annars men eftersom det kändes mindre oartigt att vara borta helt än att gå därifrån mitt i så bestämde vi oss tillslut att skippa att gå dit över huvud taget.
Gick och gluffsa i mig ordentliget med mat med Sofia så vi orkar hela natten för ikväll skall det festas och inte lite!
Med extra tid har jag hunnit mysa, pumpa upp fiilisen med 90-tals musik och funerar ännu på en kort tupplur innan vi alla sticker till Josse och fixar oss. Peppad till tusen.
Hoppas ni kommer ha en lika rolig kväll som jag!
 

Lever livet som en dans på rosor.

Publicerad 2013-09-18 22:16:50 i Allmänt,

Har egentligen inte tid med bloggen nu men fick höra denna beskrivning på mig själv nyss. Haha klockren! Var helt enkelt tvungen att dela med mej. Nu tillbaka till allt tråkfixas. Dröm sött finingar!

Fullt upp!

Publicerad 2013-09-18 21:43:00 i Allmänt,

Stressar på för fullt nu eftersom jag kommer ha fullt upp de närmaste dagarna. En liten sneak peek av morgondagens sitz-outfit ska jag försöka få upp imorgon men i övrigt kommer här antagligen vara dött som i graven.
Imorgon är det skola till fem och sitzen börjar sju. Däremellan ska vi hinna fixa oss 90-taliga och liten miniförfest...
På fredagen är det skola igen och såfort vi slutar är planen att vi stressar oss ner till Ekenäs för att hinna ta del av de sista timmarna av marknaden.
Nu borde jag hinna duscha, packa inför fredan, slänga allt med för imorgon för hinner verkligen inte hem innan sitzen och dessutom en finskauppgift.
Kommer ligga död hela lördagen, haha. Ha de bra people!
http://www.danceartistinfo.com/pictures/aqua/aquarius.jpg
Låt er inspireras av det ljuva 90-talet. Är dock inte lika modig som dessa brudar när det gäller att visa magen för världen men någor ska jag nog få till ändå.

Dagens shopping.

Publicerad 2013-09-18 21:10:00 i Allmänt,

Vinterrock behövde jag och blev helt kär i denna, såå mysig. Dessutom hade Gina 20% rea på allt så man kan räkna att jag fick linnet på köpet eftersom summan blev mindre än orginalpriset av rocken!
Dessuomt är linnet råsnyggt och kommer bli väl använt under krogkvällar. Underbart med bara dedä smala axelbanen och annars helt fri rygg.
Är nästan lite kär i båda.
//Nöjd flicka
 

Kläder och kontot istrid igen...

Publicerad 2013-09-18 20:22:20 i Allmänt,

Onsdag 18 september
Efter att ha sovit närmare tio timmar var jag ordentligt utvilad och redo att dra på träningskläderna för lite gymmande. Crosstrainern fick sig i 30 minuter igen innan musklerna fick kämpa lite mer på de andra maskinerna. Såg till att hinna med en ordentlig dusch så man kunde känna sig i varje fall respektabel på seminariet och inte röd och äcklig där ståendes inför hela klassen. Vi var den andra gruppen som höll vår presentation. Så skönt att få det fort undan.
Shopping med Sofia blev det när vi äntligen fick sluta. Superroligt men inte lika roligt att man ska bli så jädra fattig av allt fint man vill köpa...
Köpte i varje fall outfit för 90-tals sitzen vi har imorgon och en vinterrock så det enda onödiga var egentligen en topp så tycker ändå jag kunde hålla fingrarna istyr relativt bra.
Hade tänkt städa och laga mat när jag kom hem men nej minsann det ända jag fått gjort är minimaliskt lite skolarbete och pantat flaskor... Pratar med så fina filurer så man får ju inget gjort!
 
Dagens outfit! Kör med riktig jävla teinibild från skolans vessa..

Olen Emilia. Olen Karjaalta. Asun Turkussa. Olen iloinen. Se oli se.

Publicerad 2013-09-18 19:54:20 i Allmänt,

Tisdag 17 september
Började med en tråktimme som vi trevligt nog fick sluta lite tidigare från så min fältbesöksgrupp satte oss ner för att förbereda inför seminariet imorgon. Credits till vår "sekreterare" som hade varit super under besöken så sammanställningen gick smidigt och fort.
Roligt hade vi sen i smågruppen där tankekartan om tråkiga historiska, socialpedagogiska gubbar. Blev en hel del skratt och det kändes som vi var effektiva ändå. Åt massa risgrynsgröt med jordgubbssoppa till, hatar julgröt men detta var nothing like that, mums!
Efter den dundermåltiden fanns det mycket ork för gymmande. Fyrtio minuter cardio och så lite tyngder. Kändes underbart skönt. Snabbdusch med en t-skjorta som handduk efter jag varit duktig nog att glömma handduken.
Finska i form av en mängd presentationer om oss själva. Sa inte många meningar om mej själv men tror i varje fall att de flesta förstod mej så något positivt, haha!
Via stan efter lite mat (hatar att behöva gå när man är van med att cykla..) innan jag kom hem, slöade, lagade mat och gjorde lite skolarbete. Vanlig dag med andra ord.
Somnade som en stock och vakande inte trots de femtio meddelande jag tydligen hade fått, haha. Fyllon säger ja bara... :)
 

Vakna itid är klurigt minsann.

Publicerad 2013-09-17 00:06:00 i Allmänt,

Måndag 16 september
Började veckan perfekt genom att försova mig. Somnade igår innan jag hann lägga telefonen på väckning så är förvånad att jag vaknade fem minuter innan jag skulle vara i skolan och inte ett par timmar senare. Utan cykel tog det sin lilla stund så fick smyga in mitt i lektionen men det var inte så farligt som jag hela vägen hade gått och föreställt mig.. Är så himla pinsamt att vara sen.
Massa tråkiga föreläsningar senare som verkligen inte sa mig något slutade vi äntligen. Smet till gymmet och drog en halvtimme på crossen och lite muskler.
Gick en runda i stan och köpte bland annat egen ihop blandad müsli. Inte illa.
Hem och fixa skolarbeten. Datorn ville inte vad jag ville så tog sin tid. Har myst med HIMYM och babblat med trevliga filurer också.
Nu sova så jag kanske lyckas komma i tid imorgon.. Gonatt!

Kunde inte låta bli att smaka såfort jag kom hem. Nötigt, fruktigt, crispigt och gott!

Långt och onödigt inlägg, en tanke bara.

Publicerad 2013-09-16 22:03:00 i Allmänt, Tankar,

Jag älskar Karis. Staden, människorna, atmosfären, allt. Känner mig trygg och säker utan att det känns som att det är tråkigt. Karis kommer alltid att vara mitt hem.
Men... skitpratet och ryktena som går i denna stad är överdrivet. Det har länge stört många men inte mej nu förrän jag kom till Åbo och fick en annan inblick.
Mest är jag bara överraskad att folk orkar ge mej (och alla andra) all den uppmärksamheten, är vi verkligen värda såpass mycket av er tid? Nä knappast :D
Fick höra ett alldeles nytt rykte nu i helgen, awesome att inte behöva tråkas ut av allt gammalt hela tiden. Det roligt att folk inte har bättre att göra än hitta på saker för att få en person att bli icke-omtyckt. Underhållande och
super om vi (gäller väl alla för alla får en massa skit ibland i varje fall) kan hjälpa er att på så vis klara av era tragiska liv så det är inte den biten som stör mej, haha :D
Däremot att även om man inte tror det så ändrar ens egna uppfattning omedvetet om man hela tiden får höra skitprat om en person.

Exempelvis Sofia och jag. Vi skulle antagligen aldrig gett varann en chans om vi inte hade kommit hit och hamnat på samma klass. För även om vi inte personligen har haft något emot varann så har vi påverkats av att stor del av våra liv bara fått höra en massa dåligt om varann.
Nu känner jag henne och hon är super så det är ingen skillnad men vad jag försöker säga är bara att det är synd att människors avundsjuka och behov av att ha någon de kan känna sig bättre än ska ha så stor påverkan i våra liv och göra att vi dömmer och stämplar andra utan att ens nödvändigtvis har pratat med dem.

Vi är båda lika flamsiga och passligt galna :D

Bra söndag i fint sällskap.

Publicerad 2013-09-16 21:54:00 i Allmänt,

Söndag 15 september
Var tvungen att stiga upp tidigt för hade lovat köra på Pernilla som skulle på jobb. Stackarn var inte särskilt pigg. Själv kom jag sen hem och duschade i lugn och ro innan jag småningom gick till Madde. Hade bara tänkt gå där via efter en kasse men slutade med att jag stannade flera timmar och chillade. Skojskoj! Lekte med mysvovvisen och Sander fixade asgod lyxmiddag till oss. Fy jädrar så gott det var!
Fördrev en massa tid i butiken med Pernilla som jobbade på. Senare blev det Abc med henne. Hon fick köra mej till tågstationen och så blev det Åbo.
Väl framme upptäckte jag att min cykel blivit stulen. Ni kan bara föreställa er hur förbannad jag var när jag i kyaln och mörknet travade hem! Att inte ens ordentligt fastlåst i cykelstället ska räcka till. Förjävligt.
Arg och bitter somnade jag.

http://static.yle.fi/ims/imssv/2012/45/110100509cc31298a98/110100509cc31298a98_1.jpgEn hel del pluppar här i Åbo.... -.- [Bild härifrån]

Kunde inte hålla mej borta från Karis trots allt.

Publicerad 2013-09-16 20:29:49 i Allmänt,

Lördag 14 september
Tog cykeln och stack iväg på loppis igen såfort jag orkade dra mig ur sängen. Hittade även nu en del. Hemma blev det slöas innan ja plötsligt bestämde mig för att ta en paus från Åbo och istället åka hem till Karis.
Pratade med Madde, men Pernilla sa jag inget åt eftersom jag ville överraska henne. Drog snabbt ihop vad som skulle med och stack till tåget. Klockan nio var jag i Karis och Pernillas min var oslåbar när hon såg mig för visste var hon var så gick bara dit. Bruden blev helpaff! Så värt att komma♡
Vi hade förfest hos Madde innan det blev utgång. Rätt lugn men superroligt. I Nox blev det att prata med alla och dansa som en galning. Så jävla bra kväll men sen var det loppu-slut. Stod utanför och babblade ännu mer. Var påväg på en efterfest men blev inget så blev en lugn efterfest istället.
Satt bara och pratade om livet hur länge som helst. Mycket intressant att få höra om allt girldrama den stackaren tycks ha, haha. Så var det bara att sova gott.

Älskar dessa finisar<3

Rolig krabbisdag trots fredagen den 13:de.

Publicerad 2013-09-14 09:25:00 i Allmänt,

Fredag 13 september
Småsegt var det att stiga upp och vara på plats på församlingshemmet klockan tio på morgonen men det gick och var inte lika tråkigt som jag hade väntat mig. Efter besöket gick jag med Sofia till skolan. Skulle hämta saker jag lämnat där igår. Vi skulle ta en snabbvisit till Noviums kansli men fastnade med käftarna hos Åka och där blev vi en god stund. Hjälpte dem lite också och det börjar locka att bli "aktiv medlem" faktist.
Till gymmet sen. Tog i i tio minuter ungefär sen var det mer en hel massa babbel med Sofia. Kiva som fan i varje fall så klagar inte.
Hem en sväng men fick sen tråkigt så cyklade iväg till ett stort loppis här i staden. Hann inte alls gå runt länge eftersom det stängde så edel saker drog jag bara med mig utan att alls hinna prova eller ens se så noga på det.
Pratade med mamma i telefon en bra stund och när Pernilla slutade jobbet pratade jag med henne hur länge som helst och catchade up om de senaste dagarna. Har så fina människor i mitt liv.
 
Runt 15€ för allt detdär... 10 cent per del för bikinin och 1,20€ för bandeuerna tillsammans. Älskar loppis!

Gulisintagning 2013!

Publicerad 2013-09-14 08:55:00 i Allmänt,

Förlåt för dålig uppdatering men nu kommer sen i varje fall.
 
Torsdag 12 september
Gulisintagningen gick av stapeln och fyy jädrar vad bra de hade fixat för oss! Vi delades in i små grupper och fick en super grupp. Fick Petra i gruppen så viste redan då att det här skulle bli asbra!
Vi fick gula näsor, plastsäckar att ha på oss och så döpte vi oss till Nudisterna innan vi började gå till de olika stationerna. Vi hade turen att börja med kossubocken så efter en flaska (tur nog väldigt utspädd) kossu var de andra punkterna betydligt enklare. Mutor skulle ges för poäng i form av föremål och tjänster vilket vår grupp var super på. Andra stationer var Norsk fylla med en öl som skulle svägas efter halva vägen, Klädsträcket så där låg hela gruppen i bara trosor i gräset tillsist, vi skrev ord i luften med rumpan som de andra skulle gissa och mängder av fler roliga saker. Turtorerna hade verkligen gjort ett bra jobb!
Vann gjorde vi inte för poängen för uppdragen vi fick var inte super men mutorna hade vi nästan fulla poäng på alla ;)
Förutom detta skulle vi under resan samla på oss lite föremål. Tre rosa saker, tre saker på Å, en skylt, en restaurangmeny och ett stränginstrument och vi lyckades få alla med oss så där fick vi också fulla poäng!
Efterfest på Åka innan jag sen kom he en sväng eftersom telefon var dränkt i sprit så fick lov att torka den innan den fungerade igen... Vidare till The Monkey! Hade superbra kväll/natt med fina människor och dansade tills musiken tog slut. Ett tag var jag och Petra så gott som de enda på ena dansgolvet. Underbar känsla att få dansa runt på hela golvet - frihetskänsla<3
Har många skratt och glada minnen samlade nu. Tusen tack precis varenda en av er för att ni gjorde gulisen så bra som den var!
 
Socionomerna!<3

Ärter till frukost??

Publicerad 2013-09-12 09:46:00 i Allmänt,

Har varit vaken i ungefär en timme nu. Frukosten är äten och jag har börjat lite med en skoluppgift. Om ett par timmar tänkte jag sticka till gymmet om jag orkar sen är det en lektion innan gulisintagningen börjar. Börjar bli nervös inför den nu... Haha men ja, i hörs imorgon för hinner knappat skriva mer idag.
Nu tänker jag återgå till skoluppgiften.. Ha de bra!
 
Frukosten som kommer få fungera brunch eftersom jag knappast hinner äta mer innan jag drar iväg. Andra dukar upp snofsit själv gluffsar jag bara i mig lite ärter, en leverkorvsmacka och grönt te. Jaja gott i alla fall.

Var och besökte ett privar daghem.

Publicerad 2013-09-11 23:20:38 i Allmänt,

Onsdag 11 september
Finskakursen verkar bra. Hon lär oss grundläggande saker och jag förstår för en gång skull verkligen något så timmarna var intressanta. Såfort vi sen hade ätit började vi gå mot ett daghem vi skulle besöka. Fältbesök. Har aldrig själv ens kunnat föreställa mig att det skulle vara roligt att jobba med barn så förväntade mej att det skulle vara tråkigt men det var det verkligen inte. Väckte intresse i mig så ser fram emot att få pröva på att jobba med alla olika människogrupper man bara har möjlighet till.
Vi började med att gå runt och se innan vi satte oss ned för att fråga alla de frågor vi hade förberätt. Med betydligt mer kunskap i bakhuvudet gick vi in mot stan igen. En sväng till butiken med Sofia innan jag cyklade hem.
Har inte fått något gjort. Bara kollar How I Met Your Mother och pratat med vänner.
Fick en sån sjujädra hemlängtan här idag men efter att ha ringt och pratat i telefonen med mamma en stund var jag glad igen, älskar min mamma<3
Så blev det ändringar i kvällens planer också. Efter mycke funderas och ändras slutade det sen ändå med att vi blev hemma. Kanske lika bra med tanke på gulisintagningen imorgon. Kommer bli så epic!
Ska nog gå och sova nu tänkte jag.
Ni som festar ska festa hårt, ta er hem försiktigt och sen sova ryslilgt gott, gonatt världen!
 
Detta fick följa med hem från butiken idag. Vindruvorna försvann på ett nafs, så godast!

Morgonpigg för en gångs skull.

Publicerad 2013-09-11 09:02:00 i Allmänt,

Fiilisen igår var inte så bra som väntat så min egen sjönk också, dessutom for folk hem en efter en så stannade inte särskilt länge själv heller. Gick i varje fall med Sofia och usch vad vi hade roligt, awesome brud! Är redan astaggad inför ikväll bara för jag ska få shakea loss med henne för ikväll kan ingen och inget ta fiilisen ifrån oss.
Ronja tänker jag också dra med mej så kvällen kommer bli hur bra som helst, hihi.
Nu ska jag springa till skolan och försöka lära mej lite finska hade jag tänkt, ha en bra dag!
 
! | via Facebook

Äntligen en dammsugare.

Publicerad 2013-09-10 21:44:00 i Allmänt,

Tisdag 10 september
Imorse höll folk på att sprängas av frustration i IT:n när dokumentjävlarna inte alls ville bli som vi ville så skönt när den timmen äntligen tog slut haha.
Å hörni nu har jag äntligen en dammsugare!! Ronja var världens sötaste och följde med mej för att köpa en i Clas Ohlson. Skulle inte varit skoj att gå ensam släpandes på en dammsugare över torget och halva stan så är superglad att hon var med så hann vi ju umgås på samma gång.
Cyklade sen direkt iväg till gymmet. Halvtimme på crossen igen och sen lekte jag muskelknutte, haha ne men tog i ordentligt så kommer kännas imorgon, det är ett som är säkert. Skönt!
Hemma igen var jag så ivrig över dammsugaren så städade direkt, duschade och fixade lite att äta.
Nu skulle jag vilja ta en tupplur så jag kanske skulle orka med lite skolarbete sen innan jag drar för att dansa lite med mina fina klasskompisar som ska på sitz.
 
...
Här somnade jag... Antar att det var för jobbigt att ladda upp en bild lat som man är. Så en tupplur tog jag definitivt och skolarbete.. ja det blev det inget med. Nu ska jag alldeles snart sticka iväg och dansa som sagt. Ha de bra!
 
Äntligen! Tänkte köpa en rosa liten sötnos men blev svart tillslut ändå :)

Har kämpat med skolarbeten hela kvällen.

Publicerad 2013-09-09 22:02:38 i Allmänt,

Måndag 9 september
Fick början på ett av skolarbeten innan jag var tvungen att springa iväg till finskan.
Alltid lika förväntasfull och motiverad när en finskakrs börjar för har hopp om att lära mig något men efter bara några timmar försvinner motivationen när jag märker att inget fastnar.. Ska försöka hålla motivationen kvar denna gång så kanske jag lär mig lite i alla fall.
Supervarm dag så kom hem och bytte kläder innan jag cyklade en sväng in till stan. Lite mathandel och kikas i butiker senare var jag hemma igen och tro det eller ej men har faktist fått tre av mina fyra uppgifter gjorda. Nöjd som fan! Men nu är jag alldeles slut.. Gonatt.
 
 

Skakig i benen efter rolig träning.

Publicerad 2013-09-09 11:29:00 i Allmänt,

När jag vaknade och såg ut genom fönstret var det som att där skulle varit en vägg, så tät var dimman i alla fall i mina väldigt trötta ögon. Frös som en dåre när jag tvingade mig upp ur sängen och iväg till skolan men nu hade jag håltimme efter första lektionen så gick till gymmet. Med en halvtimme på crosstrainern och lite tappra försök på de andra maskinerna fick jag upp värmen rejält så frysa behöver jag inte oroa mig för längre.
Lunchtimmen pågår nu - alltid lika gott med mat - så ska  försöker få lite skolarbete gjort när jag nu fick lite tid över men usch vad det tar emot...
Ha en bra dag!
 
Invigde nya träningstoppen idag.

Back in Åbo.

Publicerad 2013-09-08 19:26:00 i Allmänt,

Vinkade av mamma på tågstationen och en timme senare släpade jag mina - även denna gång - tunga kassa längs Åbos gator, får fanemej börja ha väska med hjul för dör ju lite varje gång. Nu ligger jag i varje fall här i Åbo och myser i soffan. Är döslut så blir antagligen att sova rätt tidigt så jag orkar upp till skolan imorgonbitti men före det ska endel papper läsas igenom och så får det bli några fler avsnitt med How I Met Your Mother.
 
Mys med HIMYM, en söndag precis som den ska vara.

Födelsedagsflicka.

Publicerad 2013-09-08 19:17:00 i Allmänt,

Söndag 8 september
Vakade efter för få timmars sömn med för mycket energi så började genast packa ihop allt som skulle med till Åbo. Duchade mej, umgicks med min fina mamma och fixade mig för klockan två var det dags för kusins kalas.
Det bjöds på godheter och skrattades mycket.
Kom att tänka på hur otroligt mycket jag älskar mina kusiner och att jag träffar dem påtok för sällan, vi har alltid lika roligt ihop så får försöka träffas lite mer helt enkelt.
 
Världens godaste toasts med typ skagenröra, perfekt en för en krabbisunge!
 
Mummsade så det nästan kom ut genom öronen...
 
Vackraste lilla kusinvitamin<3

Nox opening, woop!

Publicerad 2013-09-08 19:01:32 i Allmänt,

Blev sjukt roligt igår faktiskt. Förfesten höll vi hos mej och gick nära tolvslaget mot Nox. Alldeles passligt salongsberusad om man vill uttrycka sig så dansade vi som tokar. Har saknat Nox en smula. Det är ju en sån kiva känsla när man känner alla och alltid ser någon att gå och prata med.
Ibland kanske man inte vill att alla ska känna en men då har ju jag den turen att jag bara kan vara i Åbo.
Många vänner var ute som jag inte pratat med på evigheter så det var också super, dansade loss med Pernilla och Jannica. Så värd kväll. Tack!
 
Sådär mådde jag när jag vaknade... Hårbollen i bakgrunden är Cappe som jag tvingade sova hos mig mohaha^^ Försökte tvinga Pernilla också men hon smet iväg till Shell för att äta istället.. pyh.
 
 

Att jag kommer sakna jobbet är lika otroligt underligt som sant.

Publicerad 2013-09-07 19:35:46 i Allmänt,

Lördag 7 september
Sista jobbdagen över. En smula vemodigt känns det att lämna. Har de bästa arbetskamraterna man kan önska och när man jobbar i kassan får man se så otroligt många olika människor och prata med mängder av trevliga filurer. Visst känns det bra när någon säger att man gjort deras dag bättre genom att helt enkelt vara glad och småprata och när folk på stan hälsar glatt på en :)
Men vem vet, kanske jag sitter där och rullar kassaband snart igen, haha.
Mina nattbakade chokladrutor uppskattades i varje fall så stod inte uppe och slet i onödan.
Är rätt trött men ska hoppa i duschen nu och fixa mej för fest för snart droppar det in lite fina vänner och så ska vi festa rejält. Nox opening ikväll ju så kommer nog inte blir särskilt lugnt!
 
Slö till tusen...

Bakning+Jag=Inte sant..

Publicerad 2013-09-06 23:27:33 i Allmänt,

Fredag 6 september
Drog  iväg och träffade fina bruden. Vi åkte och handlade och kom sen hem till mig för att både baka och laga mat. Jag ska inte bli kock för allt bara strulade. Maten fixade Pernilla så vi behövde i varje fall inte gåhungriga men själv skulle jag baka mockarutor/kärleksmumms.. Första satsen smakade sötningsmedel eftersom jag hade för mycket vaniljsocker i antar jag. Orkade inte mera då utan behövde en paus så vi gick till Serendi där Jürgen och Jyri var. En stund senare kom Kim och vi spelade en spännande runda kimble som aldrig tycktes ta slut. Småningom kom det fler och fler för att chilla. Snackade mest med Miili medan de andra övergick  i att spela schack. Blev Lojo för dem mej jag och Pernilla som ska sitta på jobb imorgon kom hem. Serendi med fina vänner är nog en riktig höjdare.
Tänkte göra en ny sats med rutor och jodå smaken var det inte fel på denna gång men under bakande hann jag smälta mer ett plastlock och smutsa ner hela köket, dessutom vet jag inte om de håller ihop. Det får vi se imorgon.
Ger upp nu. Gonatt<3
 

Lazy girl.

Publicerad 2013-09-06 16:38:36 i Allmänt,

Idag har vi lektionsfritt men det är ju meningen att vi ska göra skolarbete på egen hand då.. Det har det inte blivit något av. Sov superlänge, har bykt, mamma var hem en sväng så då ville jag umgås med henne och snart smiter jag iväg för att träffa Pernilla så ser inte ljust ut. Ska försöka hinna börja lite ikväll ändå för helgen är rätt fullproppad och har planer så gott som alla dagar nästa vecka. Studielivet är hårt ska ni veta! :D
 
funny lazy girl sleeping

En roadtrip till saknade trakter för en långhelg hemma.

Publicerad 2013-09-06 16:28:09 i Allmänt,

Torsdag 5 september
Började dagen med att hoppa över lite skola... Hupsie men det var inte en obligatorisk lektion så behöver i varje fall inte ha dåligt samvete. Mötte upp Ronja så vi gick tillsammans till skolan, roligare så.
Första lektionen handlade om Studieteknik. Rätt intressant var det men alla var halvdöda efter gårdagen.
Äntligen lunsch. Tryckte i oss ugnsbakad potatis med fyllning som man fick välja själv. Jag valde med kyckling och fetaost. Hur gott som helst med lite mat så man fick lite energitillbaka i varje fall. Jag och Ronja hade lite av vår choklad kvar från gårdagen så sen blev vi pigga som mörtar!
Lektioner i socialpedagogik stod på schemat sista timmarna. Svårt att koncentrera oss hade vi och det var himla flumigt men ser verkligen fram emot att lära mej mer.
Följde Ronja hem för att se var hon bor innan jag cyklade hem. Städade och packade väskan. Ledig fredag så blir långhelg hemma i Karis för min del.
Roadtrip hem med Ronja, Josse och Emma. Så mycket roligare än att sitta ensam på ett tåg^^
Cappe kom efter mej från Ekenäs, såå kul att få träffa honom igen<3 Vi kom till Abcför att äta fettomat med Pernilla, även det var ett väldigt kärt återseende<3 Snackade med Robin en stund och så drog vi tre lite kruis innan Pernilla åkte hem. Jag och Cappe åkte till Fiskars och satt och bara pratade om alls som hänt under veckan hur länge som helst. Har saknat honom massor<3
 
Glad krabbisunge.

Heppa i Åbo centrum..

Publicerad 2013-09-06 15:41:10 i Allmänt,

Denna filur kom gåendes förbi mitt fönster... Kan ni förstå min förvåning av att se en häst ströva omkring mitt i Åbo stad? Jösses, allt får man se här haha :D

Torsdagsfynd.

Publicerad 2013-09-06 15:39:10 i Allmänt,

Betydligt roligare att diska med en söt liten trasa hängandes där!
 
Älskar mitt nya duschdraperi och nu slipper jag äntligen att torka hela dörren varje gång jag duschat.
 
Fyndade träningskläder på rea.

Back to schoolparty med världens bästa klass!

Publicerad 2013-09-06 15:08:00 i Allmänt,

Onsdag 4 september
Kämpade mig upp för att trampa iväg till skolan och skriva nivåtest i finska. Försökte men definitivt inte helhjärtat och gick sen och tränade. Var väl inte jätteaktiv men definitivt bättre än inget.
Gick en sväng runt stan och hittade lite smått innan jag kom hem alldeles död. Efter en lång dusch och ett ordentligt mål mat med makaroner och köttbullar piggnade jag till och började tagga inför Back to School party på Club Marilyn senare.
Sofia kom till mej och så mötte vi upp Ronja och drog på förfest till Matilda.
Blev en hel del lonkero, snack och skratt. Underbart att det bara har gått lite på en vecka och vi alla är reda såhär bra vänner.
På väg till Marilyn smet jag och Ronja in i en godisaffär och köpte en hel massa choklad haha, fin tjej<3
Hela socionomlinjen stod snart ute på dansgolvet och röjde. Enda killen i klassen ägde ut oss alla genom att ge sig på stripstången, haha sååå najs! Några shottar blev det med Ronja och väldens godaste kiwidrink.
Stångarna fick sej av oss också och när folk började droppa bort fortsatte jag med Sofia att äga dansgolvet för vårenergi tog aldrig slut. Vi dansade som aldrig förr. En del roliga killar snackade vi också med men så var det dags att gå hem. Är så glad att Sofia följde mej för skulle aldrig våga gå ensam där.. Kom flera jobbiga, äckelsnubbar och ville prata medan vi gick. En sprang efter och fy fan så äckligt det hade varit att vara ensam då!
 
Awesome klass har jag verkligen. Gillar er!

Superlyckad intrositz.

Publicerad 2013-09-06 14:27:00 i Allmänt,

Tisdag 3 september
Skola halv nio med en lektion. Efter det smet vi och träna igen. Igår var det mest bara att testa lite och men idag tog jag verkligen i ordentligt och vågade mera tyngder. Så skön känsla efteråt när musklerna är helt slut.
En kille hade vi också med oss där och den stackarn fick stå ut med oss..  två högljudda brudar som snackar skit, dansar och tränar med mer energi än någonsin.. En smula irriterande kanske haha men han var trevlig ändå.
Duschade och duktiga gick vi och äta innan det var dags för lektion igen. Smågruppsarbeten. Väldigt chill och roligt. Vi  satt mest bara och diskuterade.
Hemma blev det stress med att fixa ett par skoluppgifter och fixa mig för halv sju skulle jag vara tillbaka i skolan redo för intrositz. Visste inte alls vad som väntade mig men det  var hur roligt som helst. Satt bredvid en Paulina som var supertrevlig, drack punch haha, åt gott och bara lärde känna människor.
Efteråt fick vi skaka loss riktigt ordentligt. Hem kom jag redan halv ett - ett. Följdes åt med Paulina in till stan och cyklade sen hem och sova.
Ser redan framemot nästa sitz! Superkväll.
 
Så skönt att  äntligen ha kommit igång med tränandet. Nu är det bara att försöka orka fortsätta.
Kvällens outfit. Bilden tagen när jag kom hem så alldeles nykter är jag inte haha!

Genomskinliga skal.

Publicerad 2013-09-06 14:19:20 i Allmänt,

Två skal jag beställt för länge sen låg i brevlådan när jag kom hem. Ville ha genomskinliga så man kan få dem hur man vill.

Bläddrade direkt i lite reklamblad för att hitta nått skoj papper och hittade detta :)
 
 

Train like a beast.

Publicerad 2013-09-06 13:31:00 i Allmänt,

Måndag 2 september
En betydligt mycket bättre dag!
Skolan halv tio på bibbainfo så nu har vi lånekort så vi kan låna böcker och vara flitiga studerande, Haha.
En föreläsning om Talentia, ett arbetarförbund inom sociala området om jag förstod rätt, tiden gick fort. På matpausen fick jag en massa småsaker fixade. Motionsavgift betald, undervisningsmaterial för morgondagen printat, blev medlem i Åka och lämnade in betygen från gymnasiet för granskning, dessutom hann jag och äta med trevliga människor.
Eftermiddagen hade vi racet. Hamnade i en minigrupp så det var roligt att gå runt till de olika stationerna och grejja.
När vi slutade gick jag med Sofia till skolans lilla gym och såg till att svetten började rinna. Bra musik, bra träning och bra sällskap resulterade i full fiilis så stod där och dansade som en idiot haha :D
Hoppade  på cykeln och kom hem och duscha. Det är så skönt nu när jag har cykeln här. Går så otroligt mycket fortare att ta sig fram ju.
Fixade men lite allt möjligt men har fortfarande ännu en uppgift jag borde göra. Tyvärr fanns ingen ork kvar efter en lång men bra dag så kröp ner under täcket.
 
Visst blir man på gott humör när man är lite aktiv för en gång skull och dessutom med super sällskap! (snodd bild)
Nördade mig med smoothie.

Familytime.

Publicerad 2013-09-06 13:15:00 i Allmänt,

Söndag 1 september
Kunder inte sova. Humöret var någonstans på havsbotten.. såpass nere så jag inte orkade bry mej om något. Det blev en liten liten smula bättre men tja.. Några timmar senare var det jobb som väntade.
Att sitta där och låtsas vara glad tar på.. sista timmen hade jag låtsats så mycket så jag hade lurat mej själv att själv också tro på det.
Kunderna var trevliga så kan ju inte låta de gå ut över dem heller, ibland måste man bita ihop.
Slutade och ute på parkeringen stod Pernilla och väntade. Ville inte slut krama henne men vi hann inte umgås länge för Åbo väntade.
Allt skulle slängas i bilen och grejer skulle lastas på släpkärran för mammsen och pappsen var supersöta och körde mej till Åbo<3 Vi passade på att ta cykel och klädskåp med också och mofa fick komma ut på en åktur. Kvalitetstid med familjen.
I Åbo bar de in klädskåpet och medan jag sökte som en galning efter var jag skulle låste fast cykeln för dom lär ska försvinna på stört på det här stället. Nu har jag de två saker här som jag saknat mest i lägenheten  föregående veckan så börjar kännas som ett ställe jag kan bo på under en längre  tid nu. På tiden att den känslan kom.
Vi tryckte i oss mumspaj mamma hade gjort innan de hoppade  i bilen och åkte hem igen.
Humöret var fortfarande inge vidare så gav upp och gick och la mej.
 
Believe it | via Tumblr
Då är drömmarnas värld det bästa stället. Imorgon är en ny dag, imorgon är en bra dag.

Tillbaka på jobbet efter tre veckor.

Publicerad 2013-09-06 12:57:00 i Allmänt,

Lördag 31 augusti
Första dagen på jobb efter tre veckor ledigt kändes underligt, att minnas alla koder och allt var inte det enklaste men kom igång fort och alla kunder var supertrevliga. Kommer sakna mitt jobb som kassatant!
slutade och stack till pappa och tömde klädskåpet så vi kan ta det till Åbo, massa gamla kläder som jag aldrig kommer röra så dom ska bort.
Hem och packa lite av garderoben här som ska med på söndagen om ifall mamma och pappa är snälla och kör mej för orkar inte bära mer!
Fixat med nödvändigt i väntan på att festande ska börja så stack till alban med Simme och de andra :)
de sa de inte skulle ut men självklart kunde varken Simme eller Jontte hålla sej.
Dansade loss med Madde, Pernilla, Simme och alla andra fyllon.
Så blev det prisses i en halv evighet men tenalabor som bara blev för mycket tillsist. Körde hem en hög karisbor och sen blev det inte alls som jag hade tänkt.
Plötsligt vände allt bara och det blev en alldeles fruktansvärd natt.. hände en del och flera otrevliga sanningar kom fram..
Somnade tillslut ändå för energin tog helt enkelt slut.
 
Sσ Cυтe. | via Facebook
Tydligen inte tillräckligt mycket. Tänk att en del saker aldrig tycks förändras.

Hem och krama mamma.

Publicerad 2013-09-06 12:47:21 i Allmänt,

Fredag 30 augusti
Man börjar vänja sig vid att stiga upp tidigt på morgonen såhär regelbundet så börjar kännas överkomligt i varje fall. En cykel måste jag skaffa mig ännu så att det inte tar så länge att förflytta sig mellan ställen mer.
Vi började dagen med IT som började med en massa yras runt bland husen för att hitta rätt, hittade tillsist och kursen verkade krävande men ändå möjlig att klara, hade blivit uppskrämd av alla varningar vi fått om den så det kändes himla bra.
Andra timmen hade vi mer fysiskt och de i form av ickeverbala övningar, roligt hade vi och jag börjar verkligen se fram emot studierna för tror det blir super!
Ronja är en himla trevlig brud som går i vår klass och som var supergullig och skjutsade hem mej idag, gillar mina klasskompisar :)
Plockade snabbt ihop det som skulle med hem till Karis och skyndade som en  dåre för att hinna med tåget.
Det var så himla skönt att komma hem och krama mamsen att ojoj. Kvällen spenderades med Pernilla när hon slutade jobba. Mys.
 
Lämnade denna regniga stad - mitt hem (!?) - bakom mej för några dagar.

En våg av saknad.

Publicerad 2013-09-06 12:38:23 i Allmänt,

Torsdag 29 augusti
Började dagen med en lektion. Vi fick mest lyssna på vad kursen och utbildningen i övrigt handlar om och diskuterade kring vad man kan jobba med i framtiden. Mentalvård är bland annat något jag aldrig förr tänkt på som en möjlighet så socionomyrket känns bara mer och mer lockande hela tiden.
Ready Study Go är en messa som ordnas för studeranden som jag besökte en sväng och samlade på mej lite halarmärken men stannade inte länge utan gick snart hem och sov en stund. Ingen höjdardag till en början eftersom saknaden av folk där hemma blev enorm, kanske hade det att göra med att jag börjar förstå att detta verkligen är mitt hem nu och jag igår igen var tvungen att säga hejdå men efter lite babble med Pernilla kändes allt betydligt lättare och på kvällen träffades en del från klassen på en båt i hamnen. Aussie Bar. Första gången vi träffades som vi själv tagit initiativ till det hela och samtalet flöt på bra, vi hade superkul och jag är bombsäker på att vi kommer ha superroligt ihop de kommande åren!
Kommer nog med lära mej att trivas hur bra som helst i Åbo, det är jag helt säker på.
 
Fina klasskompisar! (Ber om ursekt för suddigheten)
 
(Bild snodd  av Sofia.)

Finfint besök av underbaraste vännerna i världen!

Publicerad 2013-09-06 12:31:00 i Allmänt,

Onsdag 28 augusti
Hade bara program fram till tolv i skolan. Passade på att prova halare sen, vårt campus har chockrosa med svara detaljer, asballt! Hoppas vi får dem fort!
Pernilla och Cappe skulle komma och hälsa på på kvällen vilket jag var sjukt exited över hela dagen. Halvfem ungefär var de här. Fy fan vad jag älskar dessa filurer!<3 Vi åkte in till Skanssi och satt på ett café i några evigheter och catchade up. Klämde även i mej världens största kanelbulle. De hade annat på kvällen så de var tvungna att åka hem igen. Såfort de satte sig i bilen för att åka iväg kom saknaden. Usch vad det är hämst att skiljas åt.
Mös i soffan med How I Met Your Mother (blev smittad från helgen så nu är jag fast) innan det var dags att krypa ner i sängen.
 
Älskar er mest<3

Smoothies med Vicke.

Publicerad 2013-09-06 12:26:29 i Allmänt,

Tisdag 27 augusti
Halv nio satt vi alla åter samlade i skolan och lyssnade på mer information och så hade vi vår första lektion. Satt i våra små grupper som vi kommer att vara indelade i och diskuterade, gick lite segt till en början men ska nog börja löpa så småningom. Rolig klass har vi i alla fall!
Efter maten (som var förvånansvärt god) gick vi till Kåren och lyssnade på en föreläsning om Novia i princip. Mer information med andra ord.. Fanns ingen plats kvar i skallen så allt åkte in genom ena örat och ut genom andra haha. Efteråt gick jag med Sofia och Issa runt på stan en stund. Inhandlade lite nödvändigt till skolan och mindre nödvändigt från Tiger, en butik som kommer göra mej urfattig för övrigt. De andra gick hem men jag fortsatte ströva runt lite för att lära mej staden. Åbo är verkligen superfint.
Hemma igen var jag helt slut efter två dagar fyllda av mängder med ny information och så mycket som jag har gått runt.
När Vicke kom hem igen fixade vi sjujädrars goda smoothies med Jordgubbar, banan och naturell youghurt.
Sjukt in i djup och välbehövlig sömn såfort huvudet hamnade på dynan.
 
Lovely!

En proppfull första dag.

Publicerad 2013-09-06 12:24:00 i Allmänt,

Måndag 26 augusti
Nervös har jag nästan inte alls varit innan och inte orolig heller så allt slog mej som en chock sen när klockan var tio och vi alla stod utanför skolan. Det blev på något vis så definitivt då, som att nu finns det verkligen ingen återvändo utan det är nu det börjar. Hela dagen gick i varje fall åt till att få information om allt och inget. Till sist kändes det som man hade hört allt åtta gånger. Det var så himla skönt när vi äntligen fick gå hem.
Hann bara vara hemma i någon timme innan det igen var dags att gå tillbaka till skolan eftersom våra ascoola tutorer hade fixat program för oss så vi skulle lära känna varann. Vi började med att leka olika lekar på gården och man lärde sig verkligen förvånansvärt mycket nya namn, sen fortsatte vi med Speeddateing i Åkas klubblokal. Man hade 45 secunder att prata med var och en så förutom att det var asroligt blev man lagom hes och svettig i det lilla rummet när alla bara skrek för att försöka göra sig hörda, men superbra idé ar hela grejen verkligen!
Hemma igen var det inte mycket annat än att sova. Vicke kom även hon dit och sova eftersom hon har renovering i sin lägenhet. Trevligt :)
 
Smet till skolan med  ett äpple i handen som en riktig skolnörd, hihi.

Åker hemifrån och hem på samma gång.

Publicerad 2013-09-06 12:10:20 i Allmänt,

Känslan av att gå i en alldeles ny stad och tänka att nu går jag hem. Hem till mig, till mitt eget hem, det är konstigt, man förstår det inte riktigt sådär direkt.
Du vet att du ska bo där en lång tid framöver, att du kommer träffa mängder av nya människor och få väldigt många nya vänner, dessutom börja en ny skola. Alltihop är så spännande men samtidigt ledsamt för hela det liv du har byggt upp tar liksom slut där och då. Du kommer inte kunna springa ut på en kaffe med dina gamla vänner precis när du vill och allt som är välkänt försvinner. Kanske är jag lite fjollig men visst känns det också jobbigt att mamma inte kommer vara nära längre utan långt borta i en annan stad.
Men man vänjer sej fort tack och lov. Dessa år kommer bli alldeles otroliga och vi kommer alla få vänner och minnen för livet!
 

Hate to say goodbye.

Publicerad 2013-09-06 12:06:48 i Allmänt,

Söndag 25 augusti
Ingen av oss ville stiga upp ur sängen så där låg vi till klockan började bli fem-sex.
Prata om lite viktiga saker som helt klart behöver redas ut hade ju varit bra men seriöst, hur mycket trevligare är det inte att skita i alla problem och istället bara ligga och mysa? Exakt, ni förstår själva. Lyssnade på musik, mös till tusen, kollade My Little Pony och gick sen över till How I Met Your Mother. Moget...
Så småningom fick vi bara tvinga oss upp så jag skulle få komma hem och packa. Åbolivet skulle ju få sin början på måndagen så hade inga val.
Fick skjuts hem som inte slutade så fint. Vände sig i magen när vi skulle säga hejdå. Usch vad jag kommer att sakna alla.
När packandet var klart kom Cappe och träffa mej en stund så vi också skulle få säga hejdå ordentligt. Han satt med mej och väntade på tåget och det var inte alls trevligt att stiga på och åka iväg.
Väl i Åbo kämpade jag mig hemåt med världshistoriens tyngsta packning, det tillsammans med en totalt sönderfestad kropp var inte trevligt. Såfort jag kom fram och hade plockat upp det viktigaste damp jag ner i sängen och somnade.
 
Min söta lilla medresenär som nästan tog livet av mej när jag skulle släpa den och en mängd mer saker till min lilla lägenhet.
 
Där damp jag ner helt utmattad.

Asbra förfest!

Publicerad 2013-09-06 11:52:00 i Allmänt,

Lördag 24 augusti
Dagen rullade på som vanligt med en massa slöas men mot kvällen blev det fest igen en gång.
Cappe kom och hämtade mig och Pernilla och så drog vi på förfest. Jontte och Jonas var också med och vi hade superroligt.
Påväg till Ettan virrade vi först runt stan ett bra tag innan vi äntligen kom fram och kunde börja dansa sönder oss. Något seriöst snack vägrade jag gå med på, ville bara dansa och ha roligt så det gjorde vi, allt seriöst fick bli till sen, haha. Efteråt virrade vi runt stan och sökte en efterfest. Stack sen och möta upp Cappe.
Av nån orsak hade jag lyckats lämna skorna efter mej så fick låna Simmes skor haha :D  Vi sov gott och länge.

 
 

Kryssningen fortsatte.

Publicerad 2013-09-04 16:02:00 i Allmänt,

Fredag 23 augusti
När de andra hade ätit morgonmål kom även de och sova en stund men varken jag eller Pernilla kunde sova så vi gick upp och satte oss på sundeck. Supandet började igen en gång.. Vi satt där länge och bara umgicks för när killarna hade vaknat kom även de upp.
Vi åt på nån grillrestaurang så alla åt en maffig hamburgare förutom jag som tog en cecarsallad men den var minst lika maffig. Mätta och belåtna fortsatte vi dricka lite mer tills båten var iland. Tog tåget till Karis och jösses så slöa vi var. Skrattade åt allt, filmade löjliga videoklipp och betedde oss som trettonåringar :D
Äntligen hemma deckade jag i sängen men lyckades ändå inte sova så träffade Cappe. Vi tog en tur till Fiskars där vi satt och prata och han skrämde upp mej med att prata om ankor med röda lysande ögon.. Usch. Haha sen blev det äntligen sovdags.
 
Tack för snuskit bra kryssning och grattis igen en gång!<3

Kryssning med mina partypeeps!

Publicerad 2013-09-04 15:45:00 i Allmänt,

Torsdag 22 augusti
En födelsedag skulle firas och eftersom det var finaste bruden som finns som råkade fylla år så drog vi på med dunder och bång! Kryssning blev det! Fördrev morgonen med att förstöra tallrikar och packa väskan, mot eftermiddagen for jag och Pernilla till tågstationen och väntade på killarna. Efter mycket strul med allt var vi äntligen iväg.
När vi hade fört sakerna till våra hyttar gick ut i båten och kollade runt oss. Nere där liveuppträdandena hölls tyckte jag jag skulle be dem sjunga för Pernilla och de gjorde de, fiilisen höjdes direkt och gick även runt och försökte få alla, gamla som unga att komma med ut på dansgolvet men de ända som kom var två snubbar som vi snabbt dissade, haha!
Till Taxfreen och bunkra upp med sprit. Tillbaka i hytten började vi med ölspel. När alla var passligt fulla övergick vi till Sanning och Konsekvens som ju är väldigt mycket bättre att spela som smålullig. Blev en hel del skratt och bekännelser. Så jävla roligt hade vi, bästa partysällskapet!
Vi drog upp till The Club och dansade loss, vi dansade trvist med med varann hela tiden haha såg nog en smula roligt ut när vi "bytte partner" hela tiden. Två snyggingar hittade jag också där så smet iväg och dansade med dem ibland också, Haha..
När det stängde hoppade vi små flickor upp på killarnas ryggar och så fick de bära ner oss till hyttarna. Festandet fortsatte ännu flera timmar men minnet sviker. Roligt som sagt i alla fall och när de andra gick iväg för att äta morgonmål då passade jag på att sova en stund. Fy fan så mycket fest det var!
 
Partypeeps!

Simmat sönder och träffat Nette.

Publicerad 2013-09-02 21:32:00 i Allmänt,

Onsdag 21 augusti
Satt och gjorde inget hela förmiddagen men så slutade Pernilla jobba, då drog jag med henne till Ekenäs och simma, simmade som galningar så har på känn att ryggen kommer va mörbultad en tid framöver.
Fixade snabbt och skyndade till Karis eftersom jag skulle träffa Nette.
Slängde hem Pernilla och plockade upp Nette så satt vi i Serendi hur länge som helst och drack te, supermysigt och var igen alldeles för länge sedan vi träffades senast.
Perfekt onsdag, tack och gonatt.
 
Fin chey!

Sojamjölk med vaniljsmak.

Publicerad 2013-09-02 21:26:00 i Allmänt,

Tisdag 20 augusti
Satt och experimenterade med nagellack. Asskoj, rymdtema på en nagel blev det. Lättunderhållen är jag minsann för kan sitta hur länge som helst och testa på olika grejer.
Hittade ny favvodricka i butikshyllan också. Har hittat en massa nya favoriter den senaste tiden.
 
Kärlek!

Träff med Sandra.

Publicerad 2013-09-02 21:19:24 i Allmänt,

Måndag 19 augusti
Träffade Sandra i Abc. Träffar henne sällan när båda är nyktra så det var en trevlig omväxling haha. Supertrevligt.

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/549617_3830758527803_946009611_n.jpg
Har ingen bild så snodde från facebook haha.

Utan vänner är du ingen.

Publicerad 2013-09-02 21:06:38 i Allmänt,

Söndag 18 augusti
Sömnbristen var rejäl så sov som aldrig förr. Skitmorgon rent ut sagt men alla dagar kan inte vara bra.
För många tankar har vaknat i skallen på mig igen och jag är uruslig på att stäga av dem så hade inte mycket ork till nått alls.
Träffade i varje fall Pernilla och stack hem till henne och mysa framför en film med kladdkaka<3 Såg världens bästa film, The Croods, och det i kombination med världens bästa brud gjorde min dag bra igen!
 

Flamsade runt i Ikea.

Publicerad 2013-09-02 20:54:00 i Allmänt,

Lördag 17 augusti
För en gångs skull kunde jag sova länge dagen efter så vi låg bara i sängen till mitt på dagen. Tog en snabbdusch och körde Pernilla till tåget när vi orkade upp.
Jag, Simme och Cappe fortsatte till Ikea för att äta deras mumsmat och löjla oss i affären, blev buffad i varenda säng vi gick förbi och allmänt så var vi så omogna att det nästan förvånar att ingen kom och sa något, flamsiga krabbisbarn hela högen :D
Några andra affärer hann vi också med innan vi åkte tillbaka till min lägenhet. Muskelknuttana hjälpte mej att bära in mina inköp, däribland en klädstång så var det bara att packa ihop allt och börja köra mot Karis igen. trötta till tusen men hade skoj förde som alltid med dessa fina filurer!
släppte av de andra och slöade hela dagen.
Sov en stund innan jag körde Mia och hennes vänner till Ettan.
Så bjöd doe in mej så jag som inte hade tänkt dra ut kunde inte hålla emot så där stod jag igen och festade loss! Tänk att jag aldrig kan behärska mig men Sandra var där så ångrar inte att ja stack dit. Efteråt ville de till prisses och så körde jag hem dem innan jag själv kom hem å kröp under täcket helt slut.
 
Lagom nyttig... Ikeas chokladrutor är himmel.

Invigde Åbo nattliv med galet mycke fest!.

Publicerad 2013-09-02 20:46:00 i Allmänt,

Fredag 16 augusti
Dagen för åbofest var äntligen kommen! Äckligt taggad!
När jag vaknade skyndade jag direkt ner till stugan efter mokkulan. Mamma var ute i skogen så gick dit och hälsade på henne bland blåbären en stund. Plockade några små bär själv också.
 
Uppe i Karis igen blev det att packa bilen med alls som skulle med, passade ju på att flytta lite också när vi ändå tog bilen. En hel hög med täcken fick följa med åt mina övernattare.
Mot tretiden var vi på väg och hade en sjukt bra roadtrip, lätt! Stannade till på en parkering någonstans för rök- och toapaus. Vi sprang runt barfota på asfalten och spelade fotboll, underbara människor!
Handlade nödvändigheter i Skanssi, mat och alkohol med andra ord haha.
Vi bar in allt fort som attan för sen började festandet på allvar. Några timmar senare tog Pernilla tåget dit så vi gick för att möta upp henne. Sprang i armarna på varann som dårar mitt på busshållplatsen, Älska fyllefunderingar.
Festade vidare rejält tills klockan blev så mycket så vi for till Amarillo. Dansade som galningar och hade en av de bästa kvällarna på länge, stället var inte super och mycket folk var det inte heller men jag hade de bästa med mej så mer behövdes inte!
En äckelsnubbe var på mej.. såg honom inte i ögonen en enda gång och dansade iväg såfort han kom nära så han skulle förstå men fasten jag tillsist gick och kramade mej fast i Simme fortsatte han ändå och tog i mej. Då skrek jag honom riktigt ordentligt rakt i ansiktet för sånt är inte okej. Såg honom inte på resten av kvällen så tror han förstod x)
Hem dådå.. det var en utmaning, vi virrade runt en del innan vi hittade rätt, Simmes lokalsinne var betydligt bättre än vårt så snart var vi ändå hemma och la oss för att sova.
Hur mysigt är det inte när man kommer hem från krogen och inte är så död att man somnar direkt utan man kan ligga och snacka om allt sådä passligt uppmuntrad av allt festande? Det är det bästa tycker jag.
 
Tack fina filurer<3

Tagga för Åbo.

Publicerad 2013-09-02 19:34:50 i Allmänt,

Torsdag 15 augusti
Funderade mest på vad jag skulle släpa med till Åbo. Packade lite kassar och sånt. Taggade som en galning inför fest stod också på schemat.
Kalkonmacka och te fick stå som avslut för dagen medan jag babblade med den ena och den andra innan sovdags.
 
 

Lika många kvar.

Publicerad 2013-09-02 19:31:11 i Allmänt,

Onsdag 14 augusti
Fördrev dagen med en dejt med Pernilla, träffa Danne (morbror) som åker hem till Sverige igen och testa nosestripes. Har testat förr men får det aldrig att lyckas. Inte nu heller.
Lugn dag.
 

Äckelmask.

Publicerad 2013-09-02 19:26:42 i Allmänt,

Tisdag 13 augusti
Smetade på en ansiktsmask. Peel så såg inte vidare läckert ut haha! Träffade vänner och sånt hela halva dagen. Film perfekt sådär på kvällen och till den smälde jag i mej Kvarg med funligt och blåbär.
 

Lidl kan ibland.

Publicerad 2013-09-02 19:22:36 i Allmänt,

http://i.newsrt.co.uk/upload/news/large/11/15/Ultimate_strapl_40a_597817t.jpg
Den modellen var den och ni vet, det är en såndär som verkligen hålls uppe och på plats och man slipper gå och dra upp den hela tiden! Det bara skriker perfekt för party kring den!

Vågade vindruvor!

Publicerad 2013-09-02 19:19:51 i Allmänt,

Måndag 12 augusti
Startde första offeciella semesterdagen med att gå och köpa världshistoriens bästa bh från Lidl av alla ställen. Är övertygad om att ingen tror mej men jag älskar den i alla fall.
Köpte vindruvor som snabbt slank ner, är evigheter sen jag åt dem sist för fick utslag och trodde det var av dem. Satt och var livrädd att de skulle komma nu också men inget hände så blev överlycklig. Kanske jag kan äta i begränsad mängd ändå. Kanske jag till och med vågar dricka lite vin utan att behöva va rädd för att bli prickig.
Hittade en glass jag länge funderat på att köpa. Mjölkglass med apelsinsmak, låter lite vattnigt och tråkigt men den överraskade mej verkligen. Frisk och supergod!
Pernilla hade jobb så när hon sluta mötte jag upp henne i Abc för lite babbel.

Fanta.

Publicerad 2013-09-02 19:10:31 i Allmänt,

Söndag 11 augusti
Vaknade som alltid såhär dagen efter långt innan alla andra så dom tappnde nerverna på mig när jag inte kunde hålla klaffen :D Frida stack för att hämta bil och kom tillbaka med fanta till oss alla, såå sötast! Vi chillade ute en stund innan jag fick skjuts hem. Tacktack.
Träffade Mia lite senare. Vi köpte picknickstuff och satte oss på ängen men så började åskan mullra och regnet falla. Vi fick ge oss och gick istället hem till henne. Mös framför tv:n och babblade innan jag sen tvingade mej ut i regnet och hem.
 
Trött krabbisunge.

Finaste Mia som åker till Tyskland.

Publicerad 2013-09-02 18:59:00 i Allmänt,

Lördag 10 augusti
Sov bort första semesterdagen. Ingen höjade men många kvar och en sväng till Pernilla hann jag med ändå.
Mot kvällen vrommade Cappe mej till Mias Farwell party där vi badade bastu, simmade i pool, åt supergott och snackade en massa hela kvällen.
Feelisen var på topp när vi mot natten fortsatte till Ettan och Redrama. Supertrevligt med alla!
Efterfesten var hos Page så tog en taxi dit. Hade skitrooligt med Frida men så gick hon och sova med sin pojkvän. Vi sov alla gott och mysigt var det i alla fall.

Perfekt lördag!
 

Taggad på jobbet inför semetern.

Publicerad 2013-09-02 18:54:28 i Allmänt,

Fredag 9 augusti
Dags för sista arbetsturen innan semestern. Böjade åtta men var inga som helst problem att kliva ur sängen för en gångs skull. Semester tackar man ju inte nej till!
Det firades senare på Ettan. Älskar sommar!
 

Geggamojja i nyllet.

Publicerad 2013-09-02 18:50:13 i Allmänt,

Torsdag 8 augusti
Började jobba klockan nio så fick kämpa för att orka ur sängen. Jobbade till kvart över tre. På kvällen blev det träff med bruden. Först på kaffe och sen hem till mej, vi fixade ansiktsmask och annat mys :)
Suddigt? en smula kanske..

Flyttlasset går.

Publicerad 2013-09-02 18:44:46 i Allmänt,

Onsdag 7 augusti
Min morbror är en handy snubbe så eftersom även han har kommit till Finland och hälsa på så passade vi på att kidnappa med honom till Åbo. Vi började morgonen med att lasta på soffa,och bord på släpkärran, slängde in en massa saker i bilen och åkte iväg. Roadtrip, wooop!
När allt var inburet åkte vi och köpte en säng och en bokhylla. Morbror skruvade upp lite hyllor och flyttade ner badrumsskåpet eftersom jag inte såg mer än pannan i den så högt som den var, måste ha bott en jätte här minsann..
Själv packade jag upp så när vi var färdiga började det nästan se ut som ett hem. Mitt hem.
Påvägen hem stannade vi i Abc där mamma bjöd på mat, själv körde jag apsiapans lövbiff, barnportion med andra ord men var ändå övermätt när jag hade ätit och god var den också.
 
Flyttlass numer två.

Kanske sommarens sista dag på stranden.

Publicerad 2013-09-02 18:32:14 i Allmänt,

Tisdag 6 augusti
Vaknade till vackert väder så flängde runt på stan hela förmiddagen. Fyndade ett par assygga vinterdojjor. Lycka<3
Hälsa på Pernilla som jobbade flitigt passade jag också på att hinna med. När hon slutade drog vi till Ekenäs. Låg och njöt av solen på stranden i Ramsholmen, man måste ta vara på de sista riktigt varma sommardagarna.
Avslutade vår dejt med glass och Beck. Trost lite nedstämt humör tack vare idioter som verkligen inte förtjänar det var dagen perfekt.
 
Älskar den bruden.

Broccoli och plättar.

Publicerad 2013-09-02 18:09:00 i Allmänt,

Måndag 5 augusti
Blir ett fyjädra matigt inlägg dehär. Klockan var redan mycket när jag orkade aktivera mig så då blev det att koka broccoli till lunch. Nam!
Jobbade kväll så annat fick jag inte gjort och kvällen fylldes av bananplättar med nektarin medan jag kollade film. Bananplättar har deffinitivt blivit en ny favorit för mej. Supergott särsillt med just nektarin. Så ett tips om ni har lite tid över och kan tänka er att mummsa på något - släng ihop en liten smet och fixa, går superfort, är enkelt och absolut värt det.
 
Mat, mat, mat!

Latte.

Publicerad 2013-09-02 08:14:00 i Allmänt,

Gjorde en latte. Första muggen kaffe jag någonsin druckit i mitt liv om man kan räkna det till kaffe ens. Inte supergott men helt okej, fick bara för mej att prova när Cappe satt och drack en tidigare på dagen.
 

Ankor i Fiskars.

Publicerad 2013-09-02 08:13:46 i Allmänt,

Söndag 4 augusti
En träff med Cappe gick mestadels av dagen åt till, ingen dålig söndag med andra ord.
Satt i Serendi ett tag innan vi åkte ner till fiskars. Glass på en liten bänk på en liten bygga med en hel drös med änder. En hade helt missbildad näbb, sned och vind till tusen, den blev vår favorit!
Tillbaka i Karis träffade jag Pernilla en sväng innan jag kom hem.
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela