theblueeyedmermaid.blogg.se

Jag pinar mina stackars knän.

Publicerad 2014-02-28 22:02:20 i Allmänt,

Motivationen uppe i skyarna idag så var just ut på en kort springrunda. Älskade att springa förr men knäna klarade inte av det så jag var tvungen att sluta men nu är jag trött på det så tänkte testa med några korta rundor nu och då för att sakta bygga upp musklerna som behövs och för att sakta vänja mig så att kanske knäna klarar att springa som vanligt igen så småningom. Tjugo minuter är mitt mål för att inte anstränga knäna för mycket, vi får se hur det går. Nyss gick tjugo minuter plus lite trappträning bra, visst känns det i knäna redan så borde kanske tagit det ännu lugnare men det får väl bli nästa gång då.
Nu ska jag fräsha till mig och jobba med skolarbete i minst en timme till hade jag tänkt.
 
Ska smörja in mig i den och njuta av att ha sovmorgon imorgon ♥

Humöret på topp igen.

Publicerad 2014-02-28 21:45:00 i Allmänt,

Fredag 28 februari
Gårdagens dåliga humör är som bortblåst. Orsaken till gårdagens ångest ordnade sig direkt på morgonen och bestod enbart av ett missförstånd så det var otroligt skönt. Efter tenten som jag tror gick relativt bra gick jag iväg till gymmet och drog ett dunderbra träningspass med Sofia. Underbart. Innan lektionen i första hjälp smälde jag i mig en ny favorit i kvargvärlden, "lagerkvarg" med blåbär.
Timmarna i första hjälp löpte fort undan och vi fick öva på att binda förband.
Efter att ha lagat mat och tagit det lugnt en stund skrev jag bokrapporten så nu är den klar så det återstår bara en uppgift jag måste göra den här helgen som jag tänkte börja med ikväll så ifall jag är rysligt duktig och får den klar imorgonbitti kommer jag ha svårt att hålla mig kvar i Åbo men ska försöka...
 
 Underbar känsla efter effektivt träningspass ♥
Den med blåbär!

Vill ha, vill ha och vill ha.

Publicerad 2014-02-28 17:43:39 i Allmänt,

Vill ha en ny dator, vill ha en tab, vill ha en röd och varm vinterrock, vill ha en sodastream. Vill bara ha och ha en massa hela tiden. Det går inge vidare bra ihop med att vara en fattig studerande.. som dessutom tänker åka på resa snart. Ska försöka hålla hårt i pengarna och inte köpa dessa prylar hur mycket jag än vill.. En dator kommer jag antagligen att behöva köpa oavsett innan nästa läsår men ska hålla mig tills dess och hålla tummarna hårt om att få ett sommarjobb. Annars har jag det bra även ekonomiskt så klagar verkligen inte men det är bara så svårt att hålla fingrarna istyr och inte falla för habegäret, haha.

Resan motiverar.

Publicerad 2014-02-27 21:25:36 i Allmänt,

Resan till Teneriffa den elfte mars är just nu det som mest motiverar mig till skolarbete. Skulle vi inte resa iväg skulle jag visserligen ha mer tid till den men resan gör att jag måste vara effektiv istället vilket inte heller är helt fel. Känns som sagt ändå surt att inte åka hem under helgen som kommer nu men försöker bara fokusera på att jag snart har fem hela månader att spendera i mitt älskade Karis så då känns det mycket bättre.
Jag har läst klart till tenten nu men ska börja lite på en uppgift ännu ikväll innan det blir sovdags.
 
Kommer bli underbart!

Alla dagar kan inte vara bra dagar.

Publicerad 2014-02-27 20:04:00 i Allmänt,

Torsdag 27 fabruari
Idag är en dålig dag, en fruktansvärt dålig dag. Hatar denna dag...
Var sönder av trötthet när jag smet upp och stack till skolan men skoldagen gick bra ändå. Hemma igen började jag läsa till morgondagens tent. En timme läsande, en timme tupplur och en timme läsande igen hann jag med innan Petra kom hem. De stack mot Karis och själv gick jag till butiken.
Nu har jag suttit här en bra stund med humöret någonstans på havsbotten av olika orsaker. Ingen höjdare att vara ensam när man är ledsen. Har pratat med både Simon och mammsen i telefon en stund så känns lite bättre nu♥
Men vill ändå bara gå och sova för orkar inte mer med den här dag men det kan jag inte göra för har en tent att läsa till och arbeten att göra. Det värsta av allt är ändå att jag inte ska hem denna helg. Känns förjävligt att sitta ensam här över helgen men måst som sagt få skolarbete gjort så har inget val. I vanliga fall är det så skönt när veckan håller på att gå mot sitt slut och jag vet att jag snart är hemma med de fina människorna som jag älskar så mycket, men inte denna helg. Den här helg ska jag bita ihop ordentligt, få allt gjort och hoppas på att dagarna går fort så att det snart har gått en vecka och jag slipper hem.
 
Festande natt och tentplugg i kombination med att försöak hålla mig från energidricka gjorde att jag testade på omtalade Celcius. Riktigt god och den piggade faktist upp.
 
Sitter och tröstäter mango för tillfället.

Partyonsdag i bra sällskap men ändå utan fiilis.

Publicerad 2014-02-27 19:04:03 i Allmänt,

Onsdag 26 februari
Skola från halvtio till tolv bestående av musik. Vi pratade om radiokanaler och spelade It's Time av Imagine Dragons med ett par gitarrer och knäna som trummor. Verkligen rolig skoldag.
Efter skolan kom jag hem och läste till tenten. En stund efter att Petra hade kommit hem kom Annika och hälsade på. Vi åt tacos, pratade och kollade några avsnitt av Shameless innan vi bestämde oss för att vi skulle ut. Bytte om, fixade oss och iväg.
Jag hade för första gången ingen fiilis och den kom konstiti nog inte hur mycket vi än dansade men dansade ändå vidare bara för att jag ville. Jag, Casso, Petra och Annika var vi och hade roligt trots att min fiilis inte var med och trots att det inte var så mycket folk där.
Runt två gick vi därifrån, via Subway och hem och sova.
 
Finingar ♥

Sambo med Petra i lite mer än en månad framåt.

Publicerad 2014-02-25 22:53:00 i Allmänt,

Tisdag 25 februari
Började dagen med att tvinga mig ur sängen och iväg till skolan för en intressat föreläsning i småbarnsfostran. Diskuterade andra timmen en text som handlade om hur viktigt det är att fostringsgemenskapen fungerar bra, alltså att föräldrar har bra kommunikation och sammarbete med dagvårdpersonalen och att de jobbar för att kompletera varann vilket var intressant eftersom jag aldrig tidigare tänkt på det.
Efter skolan kom jag hem och packade det sista i lådor och körde en till last till Petras. Tog henne sedan med till mig och här väntade vi på den blivade hyresgästen som skulle hjälpa mig flytta. Efter att ha väntat i en timme var vi sura och hungriga men så kom dom äntligen, själva flyttandet var äckligt jobbigt. Ingen av oss hade fått i oss någon mat och möblerna var tunga som fan så vi fick verkligen kämpa för att få in allt eftersom de andra bara lastade i och ur paketbilen de använde för att flytta.
Missförstå mig inte,  jag är tacksam för hjälpen men dom gjorde det så myckt svårare än vad det var och förstörde även endel. Kom till den nivån av irritation att jag bara slutade bry mig men usch och fy ändå.
Efter att ha konkat, släpat och svettats, haft telefonerna i kylskåpet och annat trevligt hade vi allt inne och fy vilken skön känsla. När kvinnan som hjälpte sedan började försöka säga att jag borde betala hyran för paketbilen blev jag sur som ett bi igen för vi hade ju kommit överens att jag flyttar denna månad bara om hon sköter flytten annars flyttar jag först om en månad så sa bara kallt åt henne att jag vägrar betala eftersom det var vår överenskommelse.. hon gick sur och snopen iväg men kunde inte bry mig mindre för som vi har slitit idag! Idag orkar jag inte bry mig om något, inte idag.
Fortfarande hungriga tänkte vi fixa tortillas och gick för att köpa köttfärs men den var slut i affären så ni kan ju föreställa er hur irriterade vi blev igen en gång, ingen mat på flera timmar och flera nervpåfrestande timmar dessutom så efter att ha tyckt synd om oss själva en stund köpte vi bara flyspizza istället och kom hem och klämde i oss varsinn.
Nu sitter jag här alldeles sönder och slut och ska precis sova. Imorgon ska jag bara åka och städa lite innan jag lämnar in nyklarna till mäklarfirman och så är allt fixat på den fronten. Skönt!
 
Nu bor jag i ett hörn av Petras lägenhet i lite på en månad framåt, mysigt ska det bli :)

Flyttandet började.

Publicerad 2014-02-25 22:26:09 i Allmänt,

Måndag 24 februari
Hade bestämt mig för att ta bilen till Åbo för att få hem lite saker nästa gång jag kommer hem så att det inte blir så trångt hos Petra. Så jag vaknade tidigt för att packa ihop allt och fixa allt klart för avfärd medan Simon fortfarande låg och sov.
När han vaknade spenderade vi hela förmiddagen mysandes för jag borde hålla mig i Åbo i två veckor framåt för att få flytten fixad och skolarbete gjort så att vi kan slappa välförtjänt i solen med Casso på Teneriffa om exakt två veckor! Enda lilla problemet är ju att jag kommer sakna sönder mig men får bara bita ihop och tänka på resan och att jag sedan fr spendera fem hela månader i Karis igen. Längtar ♥
Efter att ha kramat honom sönder och samman, åkte jag och plockade upp Petra och så bar det av mot Åbo.
Hade utvecklingssamtal på eftermiddagen så gick iväg till skolan. Samtalet gick fort för hade inget annat att säga än att allt ju går bra.
Hemma åkte jag iväg efter bananlådor men fick ett sånt loppissug för har inte varit till det stora loppiset här i Åbo på evigheter eftersom jag inte har orkat gå så kunde inte låta bli att åka dit. Lite under två timmar senare hade jag fått en hel hög ihopplockat. Kläder, högtalare, skor bland annat.
Resten av kvällen gick åt till att packa ner alla mina saker i lådor, visste inte att jag hade såhär mycket här redan? Körde iväg med första lasset till Petras, med gemensamma krafter fick vi fort upp allt till lägenheten så jag kom hem oh fixade en skoluppgift innan sängen kallade.
 
Börjar bli tomt.

Söndag kommer hela tiden för fort.

Publicerad 2014-02-25 15:20:00 i Allmänt,

Söndag 23 februari
Mys hela morgonen när Simon äntligen vaknade. Vi fixade mat och såg på tv hela dagen. Kyckling med ris. Vi jobbade faktist lite också, jag på skolarbeten och han på någon logodesign eller liknande (illa att jag har en pojkvän som jobbar med grafisk design och ändå ser min bloggdesign ut som den gör.. jag vet, jag vet men jag är lat).
Han stack iväg och jag fixade lite mer innan kissemissen fick ett besök igen. Satt och pratade med brorsan en bra stund medan Tarzan, katten alltså, glufsade i sig fisk och sprang ut en stund.
Vidare till Abc på dejt med Pernilla. Massa skvaller och skoj. Hemma pratade jag med mammsen och hämtade sedan Simon. Mys med Revange hela kvällen innan sovdags.
 
(2) One in α million. . . | via Facebook

Vart har samvetet försvunnit nu för tiden?

Publicerad 2014-02-25 14:40:00 i Allmänt,

Mot slutet av noxkvällen började mina nerver ta slut på grund av människor som inte visar respekt. Alltså det här gällde nu inte respekt mot mig utan allmänt respekt för sina medmänniskor, jag börjar tappa tron på mäsligheten. Vart har moralen och samvetet försvunnit nu för tiden?? Jag förstår inte hur en människa kan vara så respektlös.
När Nox var slut kunde jag inte hålla mig längre så min stackars pojkvän som var söt och kom efter mig fick stå ut med att lyssna på mitt aggressionsutbrått. Men fyy vad arg jag var.
Jag tycker att om ett förhållade går dåligt eller om man inte trivs så är det väl dags att göra slut då och inte hålla på med andra eller ens försöka på någon annan bakom ryggen. Hur kan man göra så mot sin pojkvän? Det är så egostiskt, bara för att man inte vill vara ensam är man med någon utan att älska honom tillräckligt för att vilja vara med honom och bara honom.
Nu säger jag inte att man inte kan göra misstag för det är självklart att man kan men när det har hållit på en längre tid är det bara otroligt äckligt och svinaktit och jag vill inte se på det, vill bara skaka vett i skallen på folk men det är nog redan i förväg dömt att misslyckas tyvärr.
 
real gentlemen
Tappar nerverna på att hela internet är fyllt med texter i stil med denna men var är alla dom om att man som flicka också måste visa respekt i ett förhållande? Det är precis lika viktigt. Det är självklart att män inte heller visar respekt om ingen visar dem respekt. Jag tycker personligen inte heller någon som är respektlös är värd mycket respekt och jag kommer antagligen aldrig kunna visa sådana människor respekt.

Dance the night away.

Publicerad 2014-02-25 14:37:00 i Allmänt,

Lördag 22 februari
Vi skulle åka till Simmes mamma i Hesa så vi steg duktigt upp i god tid, fixade oss och åkte iväg till kissekatten. Det var bestämt att vi skulle starta klockan tio så klockan tio var vi hos Simon och väntade på Frida men ingen där så vi kom iväg först klockan elva. Surade över att ha tvingats stiga upp en timme i förväg bara för att jag kunde haha. Men vi fick en timme extra tid att prata och mys så helt fel var det inte heller.
Hos Simons mamma åt vi gott, pratade och spelade kort. Vi hade hur trevligt som helst.
Hade tänkt träna när vi kom hem men vi kom inte hem itid och förfesten skulle hållas hos mig så inte läge att komma sen och svettig då så valde att skippa igen. Hoppade istället i duschen, Casso kom på en tobak och när jag hade fixat mig kom Ette. Vi började förfesten och snart kom även Petra, Annika, Madde och Sofia dit.
Iväg till Nox lite innan tolv och dansade hela kvällen som vanligt. Hittade vänner jag inte sett på länge så ännu lite extra roligt att dansa med dem.
När vi hade kommit hem och jag hade uttryckt min ilska somnade killen direkt den stackaren, så låg där utan att vara det minsta trött, med massvis skoj att prata om och försökte hålla mig från att väcka honom, haha, stackarn.
 
R | via Tumblr
Dansa är livet.

Sov bort precis hela dagen.

Publicerad 2014-02-25 13:58:30 i Allmänt,

Fredag 21 februari
Simon skulle jobba så vi skulle vakna tidigt vilket vi också gjorde men efter morgonmål tillsammans med ett avsnitt Revange hade båda somnet igen. Åkte i varje fall hem mot eftermiddagen, pratade med mammsen en stund och åkte en till katten. Hem igen och läsa på boken I kroppen min. Hade läst en bra bit tidigar och nu minst halva boken så har inte mycket kvar. Men lyckades somna igen... Har inte gjort annat än sovit ida. Usch.
Vaknade när telefonen plingade och Pernilla ville ha mig till Abc på kaffe. Där satt vi sedan pratade en bra stund. Vi fick sällskap av Jürgen en stund också och honom har jag inte pratat med på länge så det var kul.
Vi skiljdes åt och jag kom hem och läsa lite mer. Med lite på femtti sidor kvar bestämmde jag mig för att det får bli till en annan dag så stack till Serendi där Simon, Cappe och Jontte satt. En stund senare kom även Petra, Annika, Ette och Janne så vi satt och snacka och spela kort resten av kvällen.
Vi kom hem till mig och sov småningom.
 
Serendipity

Ändrade planer angående flytten igen en gång.

Publicerad 2014-02-25 13:27:09 i Allmänt,

Torsdag 20 februari
På morgonen hade vi en lektion i familjestöd, hann prata både träning och annat skoj med mina fina brudar.
Påbörjade senare på dagen vår kurs i småslöjd och det var riktigt roligt att såga och slipa lite. Länge sedan jag sysslat med sådant senast.
Efteråt gick jag och träna med Sofia, älskar att träna med henne, hon motiverar som fan och vi har alltid superroligt. Hann tyvärr inte träna längre än en timme för hade blottom hem eftersom någon skulle komma för att kolla på lägenheten. Hon som kom och kolla ville flytta in så fort som möjligt och jag har funderat hur fan jag ska få sakerna flyttade till Petras så vi bestämde att bara hon skaffar paketbil eller släpvagn eller liknande och är med och flyttar mina saker så kan jag gå med på att flytta ut redan denna månad så på måndagen får jag komma hit och börja packa allt i lådor. Fy fan sån stress det blir men sen är det iaf undan! (Sen återstår de bara att få allt till Karis i någå skede men lättare att ta bådas våra saker på samma gång sedan så.)
När hon for hoppade jag i duschen och klockan åtta var jag i Karis. Simon stod och väntade på mig på tågstationen så efter en sväng till hans åkte vi och hälsade på pappas kissekatt. Pappa är borta över helgen så ska sköta om kissen så länge.
Fixade stuff, såg på Revange och pratade resten av kvällen.
 
 Killen var stolt när kissen gillade honom ♥

Bra skoldag, bra mat och bra träning - Bra dag!

Publicerad 2014-02-19 21:38:53 i Allmänt,

Onsdag 19 februari
Lång skoldag som sagt, musik första timmen så vi satt och klappade takt mesta dels av tiden, som hemläxa ska vi lyssna på radio och nästa gång ska vi tydligen spela It's Time av Imagine Dragons så chill kurs helt klart. Not bad.
Till nästa var det dags för föreläsning i föräldrastöd och föreläsningen var förvånansvärt intressant så jag har en riktit bra skoldag bakom mig.
Hemma fixade jag till god och nyttig mat för nu jävlar anamma ska jag förska sluta med skitmat och godis och börja träna, blir så irriterad på mig själv när jag inte lever hälsosammt!
Nu på kvällen har jag faktist varit lite småduktig och varit och tränat med Casso så ser bra ut hittills, får bara se till att på något vis tvinga mig att orka fortsätta. Hem och duscha och kolla ett ansnitt Vampire Diaries.
Ska stänga här nu, läsa vidare i boken I kroppen min och sen sova ut ordentligt, det är min plan så sov gott alla fina ♥
 
Babyspenat, avokado och kyckling, sjukt gott.

Till Åbo en dag i förtid nästan i onödan.

Publicerad 2014-02-18 23:13:56 i Allmänt,

Tisdag 18 februari
Steg upp tidigt för att hinna med elvans tåg till Åbo. Jag hade nämligen bestämt med Petra att vi skulle gå och skriva under kontrakt att vi båda bor i hennes lägenhet under sommaren eftersom de när hon ringde dit sa att de gick. När vi kom dit sa hon istället att lägenheten är för liten för att vi båda ska kunna bo där, även fastän det är en två. Det handlade om fyra kvadrat ifrån gränsen.. Så jävla löjligt så vi var inte precis glada när vi gick därifrån. Det blir inget problem för mig för jag kommer bara att skriva in att jag bor hemma men det hade ändå varit enklare att ha alla saker i hennes lägnehet tills efter sommaren när vi ju kommer att söka en lägenhet att bo i tillsammans.
Fortfarande sur kom jag hem och dagen har gått åt till bland annat att söka sommarjobb och tro det eller inte men jag har faktist öppnat en av böckerna till ett skolarbete så helt lönlös var dagen inte ändå.
Två skoldagar från halvtio till halvfyra står framför mig så ska hoppa i duschen och sedan småningom lägga mej.
 
Jag älskar mango!

Oaktiv dag.

Publicerad 2014-02-18 23:00:00 i Allmänt,

Måndag 17 februari
För en gångs skull vaknade vi tidigt för vi hade saker att göra men det blev inte mer än vakna tidigt, vi somnade båda om så det blev inte att stiga upp innan lite före elva. Han stack iväg och jag planerade på att få saker gjorda. MIsslyckades igen en gång. Hade tänkt städa, göra skolarbete och träffa vänner men det enda jag lyckades få gjort var att diska, slänga Åbogrejsen i min väska och ligga och kolla Vampire Diaries. Skäms nog lite men får väl bara skärpa mej helt enkelt för har flera skolarbeten som måste vara klara innan vi drar till Teneriffa och dit är det bara tre veckor!
Ett avsnitt Revage orkade vi ännu se med Simon innan sömnen lockade för mycket.
 
Äckligt lat, javisst.

Söndagsfilm.

Publicerad 2014-02-18 22:26:55 i Allmänt,

Söndag 16 februari
Vi sov till sent så som det ska vara på söndagar, tvåtiden orkade vi oss i varje fall upp och till butiken en vända, efter "morgonmål" och mys körde jag iväg Simon som skulle träffa kompis, själv hämtade jag Nette och vi satt i timmar hos mig och pratade, länge sen vi träffats sådär ordentligt nu igen så det var trevligt.
När jag kört hem henne tänkte jag träffa Pernilla men bruden sov och var okontaktbar så kom bara hem men behövde inte vara ensam länge innan jag igen fick sällskap av Simon. Vi spenderade kvällen med filmen The Right Kind Of Wrong och den var riktigt bra. Både rolig och fin på samma gång.

We party cuz we can.

Publicerad 2014-02-18 20:46:51 i Allmänt,

Lördag 15 februari
Åkte hem vid tvåtiden och skulle försöka få skolarbete gjort och städat men misslyckades med det och slöade istället bort flera timmar innan jag hoppade i duschen och fixade mig. Mamma skulle på fest hon också så tog Pernilla med som sällskap och körde mammsen och pappsen till deras fest.
På vägen hem lyckades jag övertala Pernilla att komma med och festa hon också så snart var både hon och Casso hemma hos mej och festen började. Casso sku inte heller ut men tog inte länge att övertalade henne också och snart var vi i Nox.
Simon som inte heller tänkte komma ut stod plötslit bakom mej, han hade ändrat sig och ville överraska mej, så söt. Vi alla dansade på som vanligt hade superbra kväll igen en gång!
Efter ännu mer dansas var noxkvällen slut och efter att ha stått och sett på fem liter drama utanför i väntan på efterfest ville vi inte vänta mer så fick Samppas nyckel och åkte första lasset med Casso ti Samppas. Inte långt senare var vi alla där och festade vidare. Petra och jag tyckte att soffornas armstöd var perfekta dansgolv och snart var vi många där uppe dansandes, så kul!
När klockan blev väldigt mycket, de flesta hade åkte hem och endel hade somnat höll även jag på att somna så tog Simon med mig hem. Vi hade missat sista dansen i Nox eftersom folk runt oss hade drama pågångs som sagt men söt kille som jag har ville han istället dansa den med mig såfort vi kom hem. Så blev det prat hur länge som helst ännu efteråt ♥
Då var klockan verkligen, verkligen supermycke så vi somnade tillsist antagligen mitt i en mening för det var omöjlit att hålla sig vakne längre.
 
Underbara brudar! Är så lycklig över att ha så många fina människor i mitt liv, älskar er alla ♥

Jag är lyckligt lottad.

Publicerad 2014-02-17 22:34:00 i Allmänt,

Fredag 14 februari
Alla hjärtans dag idag så vi började dagen med mys och mera mys självklart. Åkte sen på kaffe till Abc innan vi inhandlade ingredienser, hade blivit förvarnad om att jag skulle bli bjuden på middag nämligen.
Hanbörjade förberäda lite såfort vi kom hem men klockan vad långt innan middagsdags så vi hann ta de lugnt några timmar till innan han ställde sig i köket och började på allvar.
Han lyckades verkligen för oj vad gott det var. Kycklingsfileér panerade med hasselnötter till klyftpotatis med en fräsch vitlöksdipp och en supergod sallad. Mums!
Vi hade planer på att försöka oss på att fritera bananer till efterrätt att äta med glass men båda var så proppmätta så vi orkade inte. Efter att ha legat och chillat en god stund lyckades vi tillslut ändå klämma i oss varsin mikrobanan med lite vaniljglass sådär som en betydligt enklare variant.
Det var nästan så att vi bokstavligen rullade efteråt så rullade iväg hem till honom där vi lade vår allra sista energi på att orka sitta i bastun en stund.
Tror vi båda sov väldigt, väldigt gott sedan.
 
Världens finaste pojkvän gjorde världens godaste middag till mig. Tack ♥

Är alla hjärtan dag bara till för par?

Publicerad 2014-02-17 20:33:00 i Allmänt,

Happy Friday!❤️ Fuck Valentine's day...you are single and fabulous
 
Allt detta hat mot Alla hjärtans dag är något jag inte förstår. Jag tycker det är fint med en dag där man sak visa extra uppskattning mot nära och kära, det handlar ju inte bara om en pojkvän/flickvän/man/fru utan om alla som finns i ditt hjärta, så ser jag det i varje fall, det är inte en dag att tycka synd om sej själv även om man är singel utan en dag att visa alla dem man älskar att de är viktiga för en. Förstår mig inte på människors eviga negativitet, kan man inte bara visa kärlek åt sin omgivning utan att de ska behöva handla om en pojkvän eller liknande..?
Visserligen kanske dagen inte har samma betydelse annanstan i världen eftersom deju där heter Valentine's day men ändå, synd att de har de så i så fall.
Mera kärlek i världen skulle vara mycket trevligare och alla skulle vara gladare oavsett :)

Chill i Abc och Revange.

Publicerad 2014-02-17 20:24:23 i Allmänt,

Torsdag 13 februari
Tidig väckning och till skolan för en hel dag med presentationen, småningom var det vår tur och det gick bättre än jag hade trott för när jag övade igår gick det inte in i skallen men nu på morgonen när jag var pigg gick det hur bra som helst.
När alla hade hållit sina presentationer hann jag umgås en stund med Ronja och en sväng via posten innan jag var tvungen att komma hem och packa för skulle åka hem med Casso. Visade sig sen attjag inte rymdes med dem, klockan var sjugo före sex så greppade väskan, drog skorna på och fick springa till tåget för att hinna, var ju färdig så orkade inte vänta en timme till. Blev knappt men hann precis på minuten in i tåget. Skönt att komma hem igen.
Lite senare på kvällen åkte jag till Abc och chillade med Simon, Cappe och Jontte en stund. Kollade Revange med Simon resten av kvällen förutom ett kort besök av min söta mamma också.
 
Alltid lika glad över att få komma till Karis.

Min fina mamma hade lämnat varsin present till oss nsåhär i förväg till alla hjärtans dag. Söt mamma ♥

Om mindre än en månad ligger jag och steker!

Publicerad 2014-02-17 20:07:00 i Allmänt,

Resan jag pratade om, det krockade för mycket med skola för att vi tyckte att vi skulle kunna njuta fullt ut två veckor i Krabi så det får bli en annan gång. Nu åker vi istället till Teneriffa - De Las Americas den tionde mars, Casso och jag. Fy jävlar vad skönt det kommer att bli och vi kommer ha så otroligt jävla roligt! ♥
 
http://images.tuinordic.com/travel/images/Blue/Gallery/1002-668/hotel-8319-1-0258085-1402110222.jpg
Inte illa och viken utsikt vi kommer att ha!

Utbrott av ilska.

Publicerad 2014-02-17 19:56:04 i Allmänt,

Onsdag 12 februari
En lektion blev inställd så vi hade bara timme mellan halvelva och tolv. Efteråt gick jag till min fastighetsmäklare för att  säga upp mitt  hyreskontrakt. När jag tidigare ringde dit fick jag veta jag måste betala nästa hyra varesej jag bor där eller inte, så att det ska finnas tid att hitta en ny hyresgäst men surkärringen sa när jag gick dit att jag måste betala den extrahyran fastän jag också betalar nästa hyra.
Regler som regler skit samma men blev så irriterad på henne för att hon för det första vägrade ens försöka prata lite svenska och för det andra  för att hon vägrade förklara för mig varför de ha valt detta system eftersom jag vet att de flesta andra firmor ha så att om man säger en månad i förväg behöver man inte betala extrahyran, tycker det är fult nämligen för nu har de en å en halv månad på sig att hitta ny hyresgäst, så de har mer tid men ändå ska jag behöva betala.
Min point är i varje fall att jag blir så fruktansvärt irriterad på människor inom kundservice som inte passar för sitt jobb utan bara är sura mot sina kunder så jag slutade helt enkelt prata med henne mer än absolut nödvändigt, skrev under och gick fort som attan därifrån.
Gick sen för att träna så  fick ut min irritation på det viset, vilket verkligen behövs. Ska försöka få igång tränande igen men vi får se hur det går. Kommer i varje fall ha rejäl träningsvärk imorgon för mina armar är sjukt svaga och hade fokus på dem idag.
Hemma igen fixade jag en alla hjärtans dag present när alla andra stack ut och festade. Var nära  på att gå med jag också men tidig väckning och muntlig presentation väntar mig imorgonså blev inget med det.
 
Det där är en tatuering jag nästan skulle kunna tänka mig att ha, men bara nästan.

Kul med gruppen.

Publicerad 2014-02-17 19:27:46 i Allmänt,

Tisdag 11 februari
Tog tolvans tåg till Åbo och hann bara hem en sväng där innan jag stack till skolan. Hjälpte Casso med skolarbete i väntan på att timmen skull börja. Texten vi skull ha läst i förväg var intresant för en gångs skulle så det var roligt att diskutera.
Kom hem för att förbereda för gruppträff direkt eftersom vi skulle ha träffen hos mig. Massa gott och lite dricka också och fy vad roligt vi hade.
Elvatiden hade alla åkte hem så jag och Casso fick fortsätta drömma oss bort till varmare bräddgrader. Hittade superbilliga flygresor till Krabi i Thailand så ifall det går ihop med skolan kommer vi att vara två veckor där. Fy fasiken vad det skulle vara underbart ♥
 
 Tuitui, asbra grupp är vi!

Kvalitetstid med familjen.

Publicerad 2014-02-17 19:06:48 i Allmänt,

Måndag 10 februari
Morgonen bestod av tv, mys och morgonmål. Eftermiddagen spenderade jag med mamma och mofa, god mat och så en runda i lite butiker blev det bland annat.
Kom hem och gjorde skolarbte, diskade, städade och slängde in allt som ska med till Åbo i väskan. Åkte sedan till Simon och kollade filmen Frozen. Superbra film, se den om ni inte sett den redan!
 
Killen äger på egopics♥

Gym med Pernilla.

Publicerad 2014-02-17 18:52:28 i Allmänt,

Söndag 9 februari
Vaknade pigg så börja fixa skolgrejer.Resten av morgonen bestod av Revange innan Simon drog till Helsingfors. Casso skickade till mig att hon tyckte vi skulle på resa, borde inte lägga pengar på en resa nu egentligen men usch vad det lockade när hon började prata om det så vi började söka billiga resor för fulla myggar. Turkiet kanske?
Gick på en promenad med Pernilla men vi var inte nöjda efter det så vi bestämde oss för att låtsas vara äckligt duktiga och gymma lite. Skönt som vanligt.
På kvällen kom min söta kusin och provade klänningar eftersom hon behövde något till balen och hon tycktes bli nöjd så tur det. Efter chill skörde jag hem henne och somnade sedan, haha.
En halvtimme senare kom Simon och väckte mig så vi åkte till honom. Roligt sällskapvar jag inte för somnade direkt igen.
 
Fin kusin♥

Paradise Hotel avgjort.

Publicerad 2014-02-17 18:43:33 i Allmänt,

Jesper spelade visserligen ett bra spel så de som säga att han inte var en värdig vinnare håller jag inte med men däremot anser jag att han gjorde ett korkat beslut och förstår inte heller hur han mentalt klarade av att inte bry sig om Aina alls. Skulle jag vara instängd tillsammas med människor i tio veckor skulle jag bry mig om dem vare sej jag vill det eller inte så jag tycker bara att han har något fel i huvudet den stackaren. Ryktet som han fick dessutom, minst halva sveriges befolkning tycker han är ett svin juh.
Men samtidigt förstår jaghonom ifall han var så desperat efter penga för han visste ju att alla hade sagt åt Aina att släppa kulan hon istället så han kunde inte lite på henne helt  och då skulle han stått tomhänt, dessutom kul att de andra i varje fall fick en liten summa var så helt fel vardet ändå inte.
Äcklig tycker jag oavsett att han är.
 
  Hittade denhär nyss, hahaha!

Förfest i skogen och sen blev det Fé för en gångs skull.

Publicerad 2014-02-17 17:43:08 i Allmänt,

Lördag 8 februari
Såfort vi vaknade såg vi sista avsnittet av Paradise Hotel och vad ska man säga, besvikelse. Även fasten han spelade bra så hade jag självklart hellre sett Aina eller någon av de andra vinna.
Vi spenderade resten av dagen hos mig, mamma hälsade på en stund och så fick jag en sjujädra huvudvärk. Kunde inte mycket annat än bara ligga ner. När de hade lättat lite blev det en sväng till butiken för Simon ville fixa mat till mig. Han har stått ut med mig i tre månader idag så egentligen borde det varit jag som fixat mat som tack men han tyckte väl synd om mig och mitt huvud haha. Rysligt gott lyckades han göra det i varje fall♥
Mot kvällen åkte vi ut i skogarna mot Box och hälsade på hos Mike. Chillkväll med massa prat och lite vin.  Blev kär i deras stora schäfer, så mysig. Efter några timmar där åkte vi till Fé. Casso, Madde, Pernilla och Vera va där redan så vi sex hade sjukt kul och dansade på som vanligt.
Så fort vi kom hem somnade killen på stört och jag var inte långt efter. Bra dag.
 
Omnom!

Du gör mig lycklig♥

En äcklig finskatent.

Publicerad 2014-02-17 16:49:19 i Allmänt,

Fredag 7 februari
Dagen för finskatent. Vaknade med en känsla av att hela dagen var totalt värdelös efter som hopp om att klara finskan är något jag verkligen inte har. Men gick till skolan redan halvelva för attöva ännu lite med Casso. Hon är så söt och övandet var verkligen till stor hjälp så när jag fick provet framför mig hade jag i varje fall lite hopp.
Hade en om en halv timme tid att skriva, kom hem, packade väskan och kom till tåget. Äntligen hem! Är inte van med femdagarsveckor, haha.
Var sju i Karis och Simon plockade upp mig på tågstation. Vi åkte till honom och börjde kolla ikapp Paradise hotel men orkade inte alla tre avsnitt ens.
 
Alltid glad av att få åka hem!

Vi människor borde våga vara vänliga mot främlingar oftare.

Publicerad 2014-02-06 22:43:00 i Allmänt,

Detta gjorde mig så glad. All glädje och vänlighet som finns i värden gör den så underbar. Att hjälpa någon inte för att den absolut behöver hjälp (och inte heller för att han sitter i rullstol för det tycker jag inte har någon betydelse i sammanhanget) utan för att vara vänlig det är så fint. Ibland älskar jag världen lite extra mycket. En liten god gärning för en främligt och du kan göra personens dag, hur underbart är inte det?
 

Idag hatar jag finska mer än någon annan dag.

Publicerad 2014-02-06 22:29:20 i Allmänt,

Torsdag 6 februari
Hade väckning på itid men skulle bara vila huvudet på dynan ett par minuter till, nästa gång jag öppnade ögonen hade tjugo minuter redan gått så fick skynda ordentligt. Intressant timme och roligt med mina fina vänner var vad förmiddagen bestod av, eftermiddagen däremot handlade om juridik som inte är något jag älskar men intressant ändå och ännu mer skoj med finvännerna.
En sväng runt stan och köpa lite mat innan jag kom hem och började med ett pysselprojekt jag har tänkt börja på länge och självklar idag när jag borde sitta fastklistrad i finskapappren så vill jag plötsligt inget hellre än att jobba med det. Skäms på mig, har försökt läsa finska lite hela tiden, korta perioder för att orka. Usch, pallar inte, ska läsa mer snart och har på känn att jag inte kommer få mycket sovet. Provet skriver vi visserligen först klockan tolv men måste upp tidigt för att läsa vidare och ska desstom hinna duscha så får försöka ta igen sömnen på helgen istället. Kommer få vara hemma ända till tisdag morgon trevligt nog.
 
För övrigt tappar jag nerverna på allt idag, bland annat oartighet. Ringde bostadsmäklaren idag och när jag frågade om killen kunde prata svenska fick jag inget annat än ett kort "ei" tillbaka. Är inte arg för att han inte kan svenska utan för att jobbar man med någon form av kundservice, vilken som helst så ska man var artig. Ett litet tyvärr tycker jag deffinitivt inte skulle ha varit förmycket begärt men vi tog samtalet på finska och tror han förstod mig så gick bra oavsett, blir bara så arg på såntdär..
 
Satt  första lektionen och kollade kläder på olika nätsidor och en klänning jag hittade var superfin och billig men var den ända kvar så var tvungen att beställa direkt för vågade itne vänta. Patetiskt? ja men så gjorde jag i varje fall. Haha.

Jag har underbara vänner!

Publicerad 2014-02-05 23:34:03 i Allmänt,

Onsdag 5 februari
Kämpade ur sängen och till skolan redan till halvnio. Eftersom jag omöjligt kunde somna igår var det inte lätt att orka upp. Började dagen men projekthantering hela förmiddagen. Tråkigt som fan eftersom vi bara gick genom alla de begrepp vi tidigare i ett arbete skulle deffiniera. Hade dock en alldeles otroligt rolig dag med mina brudar. Vi gjorde inget annat än skrattade hela dagen. Jag och Sofia lyckades dessutom skämma ut oss när vi var en sväng till Siwa, såpass mycket att Casso inte klarade av att stå med oss när kassakillen började prata med oss, vi gjorde ju inget annat än skrattade hela tiden för livet är allt bra roligt ibland så hon gick bara ut hahah, sötnosar ♥
På eftermiddagen hade vi småbansfostran som för tillfället är den absolut bästa kursen mycket tack vare vår föreläsare, hon berättar både roligt och intressant så man orkar sitta och lyssna på henne. När vi slutade var det inte slut ändå utan då passade vi på att fixa klart ett smågruppsarbete som ska in på måndagen för att ingen orkar göra något på helgen så känslan när vi äntligen fick det inskickat var väldigt bra.
Hemma hann jag bara vara lite på en timme innan Casso var här utanför med bilen. Vi åkte och plockade upp Sofia innan det bar av till Ikea. Köpte inte så mycket för vill inte ha ännu mer saker att flytta runt på när jag ska flytta in till Petra snart och sen igen flytta vidare till en ny lägenhet med henne men vi hade lika roligt som resten av dagen. Fanns inget slut på vårt skrattas.
Hem och läsa lite finska, beställa Nellypaket med Fiiisen (Alltså Sofia, ni vet kärt bar har många namn säger dom ju) men nu blir det minsann sova. Ska spendera morgondagen med finska för fulla muggar och måste verkligen städa lägenheten då också.
Gonatt ♥
 
Brutus blev vår kompis under förmiddagen och oj vad bra han passar in i vårt fina gäng! Alldeles på samma nivå som oss nämligen.
 
Ännu mer kramdjur i Ikea, bara för att vi beter oss som femåringar och för att vår humor inte har nått en högre nivå än denna!
 
 Laddade med energidricka och en chokladboll från Ikea för att orka med några fler ord finska.

Praktikplatsen fixad.

Publicerad 2014-02-05 23:16:18 i Allmänt,

Tisdag 4 februari
Kickstartade morgonen med att ringa och fixa praktikplats åt mig så är väldigt nöjd. Ser så mycket fram emot att få testa på hur det är att jobba på daghem. Skyndade sedan till skolan för en timme fylld av diskussioner med smågruppen och efter maten började vi kursen i första hjälp. Rolig timme men fy vad hämst att hamna i en situation där man skulle vara tvungen att göra hjärtmassage eller liknande. Får nästan panik bara av tanken.
Hemma läste jag ytterst lite finska så har tappat hoppet om att bli godkänd.
Fixade med allt möjligt smått här hemma innan sovdags. Borde ha städat men sket i det.
 
Don't worry, be happy

Skjuter upp flytten men fan vad kul det kommer bli.

Publicerad 2014-02-05 23:09:07 i Allmänt,

Planerna med flytten är ändrade så att jag kommer att flytta ihop med Petra påriktigt först efter sommaren eftersom från april till augusti kommer vara fem månader som endast ett par-tre veckor spenderas i skolan tack vare praktik som jag tänker ta i Karis och sedan sommarlov så jag kommer säga upp min lägenhet och flytta in i Petras lägenhet eftersom hon får förvara sakerna där under sommaren så vi har allt på samma ställe när det sedan blir dags att flytta till hösten. Billigaste och mest praktiska lösningen. Den korta tiden jag ska vara här tänker jag crasha välkommet eller ovälkommet hos någon av mina fina vänner ♥
 
♡Still-getting-there♡ | via Tumblr
Dröjjer ännu en tid innan jag får möjlighet att inreda som jag vill ha det men tills dess får jag spendera tid i Karis så är väldigt nöjd ändå. Bara två månader kvar innan praktiken börjar nu.

Måndagsångest.

Publicerad 2014-02-05 23:02:32 i Allmänt,

Måndag 3 februari
Dagen började med föreläsningar som vi inte hade så särskillt mycket ork att lyssna på så vi var lite oartiga tyvärr mot de andra som försökte lyssna men tur nog satt vi längst bak så störde inte så många. Fina brudar har jag i klassen i varje fall. Efter mat en till föreläsning. Föreläsaren berättade på ett intressant vis men handlade om andlighet vilket tyvärr är ett ämne som jag har svårt att hitta något intresse för.
Mathandel för veckan med Sofia efteråt innan jag kom hem och hatade måndag. Måndagar är jobbiga för orkar aldrig med skolarbeten och vill alltid bara hem igen. Alla underbara människor gjorde dock dagen bra i övrigt.
Tvingade mig att göra skolarbete tillsist i varje fall men finskapluggandet blev det inget med...
 
Sååå ledsen blir jag av att sitta ensam hemma med skoluppgifter en måndagkväll.

Duktiga pajfixare.

Publicerad 2014-02-05 17:24:00 i Allmänt,

Söndag 2 februari
Äntligen orkade vi upp istället för att sova bort hela förmiddagen. Fortsatte visserligen med Revenge och träffade mamma ända till tolv. Men magarna kurrade så vi bakade en paj. Fetaost-spenat och oj jösses vad gott det blev. Blir nog att göra denna flera gånger. 
Mätta kollade vi ännu mer revenge och denna gången var det inte jag utan Simon som somnade. Tuitui.
Efter att ha packat och myst mer körde jag hem honom och skyndade till tåget. I Åbo gjorde jag inget annat än fixade klart skoluppgifter.
 
Mums!

Gourmetmiddag á Madde.

Publicerad 2014-02-05 17:22:55 i Allmänt,

Lördag 1 februari
Sov länge igen och mös med serie innan jag stack till Madde igen. Vi hade bestämt att vi skulle äta vofflor så fixade ihop en smet och så bjöds jag på supergod mat medan hon uppdaterade mig om gårdagen som hon var ut och dansade. Efteråt orkade vi inte med mer än en voffla var så blev inte så mycket voffeldejt men sjukt trevligt oavsett. 
Hon drog på träning och jag kom hem och jobbade med skolarbete till sent men sen kom Simon hit. Vi började kolla serien Revenge men självklart somnade jag.
Lugn lördag igen, skönt som fan men börjar få abstinens för dansandet så nästa helg blir det andra bullar har jag på känn.
 
Mysvoffis!

En dag fylld av rännande till fina filurer.

Publicerad 2014-02-05 17:21:50 i Allmänt,

Fredag 31 januari
Blev en lång sovmorgon och vi steg inte upp förrän sent. Slöade, kollade mer Paradise Hotel och pratade istället hela dagen.
Senare hoppade jag i bilen och iväg till Madde. Evigheter sedan vi umgicks senast så fanns mycket att prata om såklart. 
Åkte efteråt vidare till Pernilla. Vi orkade inte hitte på något så låg bara hos henne och pratade. Saknar henne för vi träffas allt för sällan men i sommat.. usch vad vi ska ha roligt i sommar!
Efter många timmar hos Pernilla hämtade jag Simon, hem till honom med smörgåsar och serie.
 
Älskar alla fina människor jag har turen att ha i mitt liv ♥
 

Skolstress pågångs.

Publicerad 2014-02-05 17:18:44 i Allmänt,

Torsdag 30 januari
Trött efter festandet så jobbigt med skola klockan halv elva men så värt det. Lektionerna spenderades slöa pratandes och skrattandes med konsentrationen någon annanstans. Efter skolan gick jag med Ronja till datasalen där vi satt de följande tre och en halv timmarna och jobbade på ett inlämningsarbete till måndagen. Mycket jobbigare än jag hade förväntat mig men usch vad skönt det var att var klar sedan. Tjugo före åtta hade klockan hunnit bli då så sedan fick jag skynda hem, städa undan, ta min väska och åter en gång kämpa iväg till tågstationen i kylan. Klockan tio var jag i Karis, gick hem efter bilen och körde till Simons. Mys med ett avsnitt av Paradise Hotel men mera orkade jag inte med efter en lång dag så vi sov sedan sött.
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela