theblueeyedmermaid.blogg.se

Äntligen framme.

Publicerad 2014-03-25 23:50:46 i Allmänt,

Tisdag 11 mars
Efter sex timmar i luften var vi äntligen framme på ön och bussresan från flygplatent ill hotellet gick fort. Väl där var känslan underbar. Ingen av oss hade nog riktigt förstått ännu att vi var i ett land långt, långt hemifrån, lite overkligt liksom. Vi såg oss runt i hotellet, plockade fram det viktigaste ur väskorna och hörde av oss hemåt att redan gått bra. Sedan drog vi på oss joggingdojjorna och begav oss ner till stan, såg oss runt och handlade mat. Inte  nog med det, vi köpte även fyra dukar vatten, fem lite var så när vi sedan började gå tillbaka till hotellet... Uppförbacke och tappade bort oss en smula var det lite surt. Båda hade ryggväskorna fulla med mat och tio liter vatten var i händerna som skulle upp, upp, upp. Fy fan ett sånt träningspass vi fick i varje fall.
Eftersom vägana där inte är supermånga men slingrar sig ändå runt helt otroligt mycket och så tar de plötsligt slut så var det ingen lätt matsch att veta vilken väg i skulle gå längs även asten vi gsåg hotellet men stupoch stora byggnader i klungor hindrade oss från att gå raka vägen. När vi äntligen kom upp var det underbart att få ta en duscha och sedan krya ner under täcket och sova för vi var alldeles otroligt trötta vid det laget.
 
Happihappiiiii!
Viken utsikt

Sex timmar högt uppe i himlen.

Publicerad 2014-03-25 23:43:01 i Allmänt,

Flygresan till Teneriffa tog sex timmar så vi hann med en hel del under den tiden. Bland annat:
 
- Fundera över hur stor skillnad det är på hur fort tiden går i olika tillfällen.
- Irritera oss på ungar som inte sitter stilla ens en stund.
- Själv var jag jädrigt förargad över att planet hade Wifi men min telefon inte hade batteri kvar.
- Ta massvis med egobilder.
- Läsa i våra böcker.
- Irritera oss ännu mer på ungarna.
- Äta och äta tills vi mådde illa och så åt vi ännu lite mer.
- Började ed tuggumi istället för att få stopp på ätandet.
- Förundras över hur man orkar resa runt med små barn.
- Glädjas otroligt mycket över att snart få vara framme.
 
 
 

Snart bär det av!

Publicerad 2014-03-11 09:38:15 i Allmänt,

Nu är allt packat och fixat, jag har umgåtts med mammsen och myst med Simon. Vaknade pigg som en mört och nu sitter jag med Casso i bilen på väg mot flygfältet för om ett par timmar vinkar vi hejhej till Finland!


En dag skola för imorgon väntar solen!

Publicerad 2014-03-10 15:42:10 i Allmänt,

Måndag 20 mars
Småslöjd första lektionen, vi fick klart våra fina pyssel så jag och Casso hann få annat skolarbete gjort som vi kommer att missa så nu är allt äntligen klart.
En lektion i kreativt och kulturellt arbete efter maten där vi fick riva i papper och klotta med färger, helt passli nivå för oss särskillt en måndag, höhö.
Just nu sitter jag i Cassos bil påväg mot Karis. Det blir att fixa och packa det sista för imorgon åker vi till solen! ♥
 
VI e glada som små barn på julafton! Teneriffa imorgon! ★
 

Ommöblering i Cassos lägenhet.

Publicerad 2014-03-10 15:05:38 i Allmänt,

Söndag 9 mars
Vi sov ut ordentligt efter en natt I festandets tecken, eller tja, han sov ut ordentligt, själv var jag rastlös och började packa rätt tidigt. Blev ju att packa både för en natt i Åbo och sedan för en vecka på Teneriffa, resten packar jag måndagkväll.
Mys och morgonmål innan killen min smet iväg för att fira sin pappas födelsedag och gå på möte. Själv umgicks jag med mammsen och fixade med det ena och det andra. Kollade senaste avsnittet av Vampire Diaries hann jag också med. Sedan blev det spring runt stan för klockan sex stod Casso utanför vårt och vi drog till Åbo med en stor soffa i bakluckan. Framme i Åbo bar vi soffan upp till hennes lägenhet, monterade ihop den gamla och lade sedan upp den nya, det blev himla fint tycker jag.
Hon körde hem mig och så blev det mys med lite gott och ett avsnitt av The Modern Family och sovdags tidigt.
 
Småtrångt med två stora soffor I en liten lägehnet men bra gick det ändå.

Fyra månader och awesome krogkväll som avslutning.

Publicerad 2014-03-10 14:51:00 i Allmänt,

Lördag 8 mars
Vi började dagen med morgonmål och mys framför tv:n, åkte sedan till butiken för att inhandla ännu mer alkohol för kvällen. En stund hos honom och senare stack vi till Abc och njöt av solen en stund innan magarna kurrade så vi kom hem till mig och jag började laga mat. Räkgryta och usch så gott det blev. Proppmätta behövde vi en liten paus innan vi fortsatte med efterrätten som blev glass med hallon tillsammans med en film.
Jag tyckte nämligen att det var min tur att laga mat nu för att fira fyra månader men finaste killen på jorden ♥
När vi var mättare än vi borde och båda började bli festfixade åkter vi en svänt till Ekenäs för att hämta Cappe och Skonarn. Småningom var vi tillbaka i Karis och förfestandet hos Samppa började. Jag hade sjukt roligt där med alla killana och ölspel. Jag drack Amarolo hela kvällen så det förvånar mig att jag minns kvällen men det gör jag, både förfesten och när vi väl kom till krogen.
Det var inte proppfullt men jag hade sjukt roligt dansandes med alla I varje fall, Pernilla, Jannica och killarna.
Någon efterfest blev det aldrig av utan istället kom vi hem, pratade och somnade sött.
Sjukt rolig kväll, tack allihop!
 



Vägen till en mans hjärta lär ju ska vara genom maten så rakgryta och glass var vad jag bjöd på.
 
Killen min gav mig världens finaste brev/kort så jag blev alldeles rörd och choklad, och vem älskar inte choklad? Tuitui!

Lojotrip med finaste bruden.

Publicerad 2014-03-10 14:43:27 i Allmänt,

Fredag 7 mars
Sista lektionen i musik bland barn där vi bara satt och sjöng barnsånger. Efteråt kom jag hem, packade och väntade på att Petra skulle komma hem. Jenny var också med så vi stack alla iväg till tåget. Rolig tågresa och på tågstationen i karis stod Pernilla och väntade på mig för vi hade bestämt oss för att åka till Lojo en sväng. Superkul att spendera tid med fina bruden och men några kassar kläder och alkohol kom vi sedan hem ett par timmar senare. Jag passade på att städa och byka lite hemma innan Simon kom dit. Vi gjorde inte så mycket annat än prata, mysa och kolla filmen Planes. Söt film men själv tyckte jag bättre om Bilar. På natten fungerade jag taxi till min söta mamma som hade festat med jobbet så det blev en runda till Ekenäs. Så fick vi äntligen komma hem och sova sen när klockan redan började närma sig tre.
 

Nu kan jag rädda världen.

Publicerad 2014-03-06 21:16:45 i Allmänt,

Torsdag 6 mars
Vi hade sista lektionen i första hjälp idag så nu ska jag då kunna rädda människor i nöd. Skrämmande. Slutövningen bestod av att vi skulle lösa olika case och bedömma andra när de löste case. I en av punkterna skulle jag låtsas att jag hade fallit i ett litet stup i skogen, slagit armen och brutit benet så jag blev både inlindad och lyft flera gånger. Och roligt hade vi medan vi gjorde allt dethär i varje fall.
Efteråt smet jag en sväng runt stan innan jag gick och träna. Hade tänkt låta bli idag men när man väl har börjat blir man som beroende nästan. Särskillt när jag vet att jag inte kommer att träna alls nu i helgen.
Kom hem och äta och packa inför imorgon. Kommer att ta ettans tåg hem till Karis imorgon och sedan får vi se vad det blir av kvällen.
Nu blir det sovdags för nu orkar jag inte ha ögonen öppna längre. Sov sött!
 
Inte hälsosamt kanske men ett par såna där gjorde susen för att jag skulle orka med träningen

Ledig mysmorgon.

Publicerad 2014-03-06 12:44:00 i Allmänt,

Börja skolan först nu klockan ett så jag valde att njuta av en lugn morgon. Låg i sängen och mös med både Samirs och Tobias och Ainas (från Paradise Hotel) youtubekanaler. Började sedan se Top Model Sverige. Kul att de har tagit med pojkar denna gång också.Vi slutar först halv fem idag så tänkte gå en sväng runt stan innan jag kommer hem och packar ihop så att jag snabbt slipper hem efter skolan imorgon. Ska bli skönt med helg igen. Party!

Aktiv dag trots trötthet.

Publicerad 2014-03-05 21:54:12 i Allmänt,

Onsdag 5 mars
Började dagen klockan halv nio med intro till en ny kurs. Vi höll sedan på med samma jävla kurs ända tills klockan var halvfyra så vi hade med andra ord sjukt roligt efter några timmar när alla började tappa koncentrationen.
När vi fick sluta gick jag och träna med Sofia. Båda var lika slut och ingen av oss hade alls någon lust att träna men vi peppade varann och kämpade oss igenom en timme och fyrtiofem med gemensamma krafter, jag hade aldrig klarat det utan henne. Kom sedan hem och duschade, åt och fixade mera glass (vi åt med jordgubbar och det var inte alls gott... ta hallon!). Nu de senaste timmarna har jag inte gjort annat än tagit det lugnt men nu orkar jag inte mer så det blir läggdags.
Jag är glad för det är bara imorgon kvar och sedan är det fredag och jag slipper hem till Karis igen, oopa!
 
Klämde i mig kyckling idag, mums.

Dagens fynd.

Publicerad 2014-03-04 23:01:27 i Allmänt,

Förutom dessa hittade jag en perfekt kavaj, en liten söt blus och ett till par skor.
 
 
 
 
 

Fastlagstisdag.

Publicerad 2014-03-04 22:54:00 i Allmänt,

Tisdag 4 mars
När jag lade på väckning igårkväll sa telefonen att det är iställt 9 timmar och 40 minuter framåt, det är inte många gånger det har hänt att jag får så många timmars sömn en natt när skolan börjar 8.30 så ni kan föreställa er hur skönt det var att stiga upp utvilad för en gångs skull den tiden på morgonen. Knäckebröd med grynost och banan påväg till skolan fick bli mitt morgonmål och så hade vi nästsista lektionen i första hjälp. När vi slutade blev det ett träningspass men huvudet var slut så fick verkligen kämpa för att ens orka med en och en halv timme... Hoppas på bättre dag imorgon på den fronten.
Efter en dusch och mat i magen gjorde jag mig klar för laskiainen och gick för att möta upp Sofia. Det slutade med att vi aldrig kom så långt som till vårdberget för affärerna lockade för mycket så det blev shopping istället. Superkul hade vi såklart ändå så det gjorde inget alls ♥
Påväg hem mötte jag Petra och Jenny som satt och hade egen fest under bron medan de sökte förfest, haha sjukt roligt med fulla filurer en tisdag. Jag skulle gärna ha festat med dem men har tidig väckning och lång skoldag imorgon så det får bli en annan gång.
Istället kom jag hem och firade fastlagstisdag med en fastlagsbulle och några avsnitt Vampire Diearies och strax tänker jag krypa under täcket.
 
Finfint patyställe.

Det ska vara massa mandelmassa!

Slutkörd.

Publicerad 2014-03-03 19:44:00 i Allmänt,

Efter två timmar på gymmet och nu lite mat i magen är jag helt slut och skulle vilja gå och sova redan. Ska försöka hålla mig vaken med lite Vampire Diaries en stund ännu men det finns inget som säger att ens det kommer att lyckas, så slut är jag nu, haha.

Barnsånger och sånglekar.

Publicerad 2014-03-03 15:52:02 i Allmänt,

Måndag 3 mars
När jag vaknade trodde jag att jag hade gott om tid men efter att ha upptäckt att lektionen började en tie tidigare än normalt blev det brottom, slängde allt i väskan, Simon körde mig till tåget och morgonmålet fick jag lov att äta på tåget.
Lektionen var superrolig, vi satt bara och sjöng barnsånger och lekte sånglekar hela dagen så tiden gick fort. Hemma har jag ätit och snart tänte jag dra iväg och träna en stund.
 
Morgonmål på tåget ★

Såhär ser det ut när man är fattig studerande och samtidigt försöker vara någorlunda hälsosam. Sallad donerad av mamma, köttbullar som blev kvar från fredagen och massa mummsig grynost!

Softarsöndag.

Publicerad 2014-03-03 14:51:19 i Allmänt,

Söndag 2 mars
Somnade som sagt tidigare än vad som borde vara laglingt en lördagkväll men det gjorde att vi också vaknade tidigt så hann med en lugn och mysig morgon innan klockan närmade sig elva och Simon smet iväg till huvudstaden. Själv fortsatte jag att ta de lugnt. Mamma kom hem så umgicks med henne medan vi bykte alla kläder som jag dragit med mig från Åbo.
Fyratiden blev det dejt med Pernilla. Sjukt skoj hade vi, hon tyckte att hon skulle stritta nagellacket i håret så jag satt där med en brud med svarta slingor, gjorde min dag ♥
Tog sedan Simon med mig hem, vi åt mammas goda mat och kollade på tv. Hade planer på att kanske orka iväg och träffa lite vänner ännu men slutade med att vi låg och slöade framför filmen "Just Go With It" istället. Superbra film!
 

Karis lockade för mycket som vanligt.

Publicerad 2014-03-02 13:39:00 i Allmänt,

Lördag 1 mars
När jag hade fått  städat blev det ett träningspass. Benen varslut efter gårdagens träning men gick ändå rätt bra. Hemma igen packade jag bilen full, hoppadei duschen och fixade mig innan jag började köra mot Karis. Kunde inte hålla mig och tyckte jag förtjänade det efter att ha gjort allt skolarbete klart.
Träffade mamma en stund och så kom Simme hit. Klämde i oss mat, kollade tv och mös, ångrar inte att jag kom hem trots allt.
Mot kvällen fick vi beslutsångest ifall vi skulle ut eller inte men bestämde oss för att bli hemma för ingen av oss hade någon energi. Själv somnade jag på soffan innan klockan slog tolv... Hupsis.
 
Hur kan det komma sig att det är så omöjligt att hålla sig i Åbo en ända helg??
 
Wromwrom!

Min morgon.

Publicerad 2014-03-01 09:30:12 i Allmänt,

Vaknade lite innan nio så kände mig duktig som fan, gjorde morgonen ännu bättre genom att skratta en stund åt denna bild:
 
Nu har jag fått det andra arbetet klart så nu ska jag städa och reda upp lite saker här hemma och sedan får vi se vad jag hittar på för något mer idag.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela