theblueeyedmermaid.blogg.se

Jobb och drömmar om någon annanstans.

Publicerad 2014-06-20 12:43:00 i Allmänt,

Vecka 25
Hallo!
Här har det varit tyst i flera dagar, ber om ursäkt för det men jag har inte haft något att skriva om, absolut inget har hänt i mitt liv den här veckan.
Jag har sovit länge och jobbat mycket alla dagar och de få stunder jag haft över har jag umgåts med Simon eller suttit och drömt mig bort till andra världsdelar. Vill så åka bort, långt bort, vill åka nu! Jag vill se platser, jag vill uppleva nya kulturer, komma bort från finland för ett tag helt enkelt och klara mej utan all den trygghet jag känner här. Och jag har planer, alldeles för många planer känns det som, för många platser jag vill åka till, vet inte hur jag varken ska hinna eller hur jag ska ha råd men även om jag inte får uppleva alla platser jag vill så ska en del bli av i varje fall, jag tänker inte sitta i Finland hela mitt liv!
 
Jag vill åka till afrika och fungera som volontär där. Det är en av mina planer och det skulle vara sjukt skrämmande men ännu mer spännande, lärorikt och underbart!
Serengeti // VSCO // Bianca Cash | Explore | Pinterestqueen èenah | via Tumblr
Facebook
Wow ∞Sudán

Mattor skurade och fettokväll på det.

Publicerad 2014-06-17 23:07:27 i Allmänt,

Söndag 15 juni
Eftersom jag för en gångs skull skippade utgång hade jag inte ens huvudvärk när jag vaknade men sent blev det ändå för datorn höll mig vaken halva natten. Dessutom njöt jag av en extra lång sovmorgon så sov säkert över tio timmar.
När jag vaknade blev det ett par avsnitt av Orange Is The New Black innan jag stack iväg för att hjälpa mamma skura några mattor. När vi var klara åkte vi hem, åt gott, pratade och chillade på gården flera timmar.
Simon kom hem sjutiden på kvällen så då mös vi med pizza och film. Super dag trots att jag mest slöat.

Fick mysa med denna sötnos i gräset igen ♥

Slö lördag utan utgång för en gångs skull.

Publicerad 2014-06-15 01:41:04 i Allmänt,

Lördag 14 juni
Stack på jobb nio imorse och slutade nio timmar senare, alltså klockan sex så kändes som att jag var hela dagen på jobbet. Såfort jag slutade blev det kaffe med Casso i Abc, allt för länge sedan jag träffat henne nu igen. Superkul.
När jag kom hem mummsade jag i mig honungsmelon och hade videosamtal med Pernilla hur länge som helst via spotify, vi tänkte bara testa men det var så kul så vi höll på hur länge som helst så jag fick bland annat se hur hon bor. Awesome! Skulle så gärna vara där med henne just nu.
Funderade sen på att sticka ut idag men tänkte passa på att ha lite alldeles egen tid nu när varken Simon eller Pernilla är hemma. Det är underbart att bo tillsammans med någon man älskar men ibland är det skönt att få vara bara själv också. Och imorgon kommer han hem så behöver inte sakna honom så länge tack och lov.
 
Pusipusi ♥

Både bruden och killen min sticker iväg, saknar dem renn!

Publicerad 2014-06-15 01:01:27 i Allmänt,

Fredag 13 juni
Efter lång sovmorgon och frukost stack jag till Serendi med Pernilla för att hinna umgås lite innan hon drar till Barcelona. En vecka ska hon vara är spå jag kommer sakna skiten ur mej!
Sjukt roligt hade vi i varje fall, pratade om allt och laddade till och med ner skype för att kunna prata där haha, på skämt visseligen men kanske vi tar och testar det också, vi får se. Så var det dags för henne att sticka hem och slänga väskan i bilen innan det bar av för hennes del.
Själv kom jag hem och gjorde mig klar för jobbet. Simon hann koma hem så hann se honom också en liten stund innan jag körde honom till tåget och för min del blev det jobb resten av kvällen. Hemma mös jag med melon och muffins i min ensamhet innan det blev sovdags.
 
Älskar dej bruden! ♥
 
Moms!

Nej till våld oavsett kön.

Publicerad 2014-06-15 00:43:48 i Allmänt,

 
Det är sjukt att en brud får hålla på så och ingen reagerar.. i motsats till när situationen är omvänd, då reagerar alla. Det är visserligen bra men visst borde människor reagera på båda. Men eftersom vi lever i ett samhälle där männen är de som räknas som våldsamma och de är de som ska vara macho och starka så alla anser att de ska klar sig själva.
Många tycker fortfarande än idag att en kille som gråter är underlig och svag. Varför ska det vara så, varför har inte alla lika stor rätt att visa sina känslor? En man blir inte mindre man bara för att någoon någongång sett honom gråta.

Serie hela dagen.

Publicerad 2014-06-15 00:34:51 i Allmänt,

Torsdag 12 juni
Jobb från åtta ti halv tre och jag hade svårare än på länge att dra sig ur sängen så fick kämpa ordentligt och kändes inte som jag var vaken ens när jag kom till jobbet men dagen flöt på fort ändå. Efteråt fixade vi mat med Simon och passade på att umgås rejält även ida, serie och vattenmelon heeela dagen, såg säkert fem avsnitt.
Han sticker nämligen iväg med sin familj till deras stuga över helgen och jobbet förhindrar mig från att följa med. Sådär passligt på fredagen börjar jag jobba när han slutar och likaså måndag och tisdag så därför tyckte vi att vi skulle ta vara på tiden nu istället. Och sen blir de extra kul att umgås igen!
 
Finkillen min tvingas sova tidigt på grund av jobbet så jag sitter oftast och gör nada om kvällarna, haha.

Strandmys.

Publicerad 2014-06-14 23:26:20 i Allmänt,

Onsdag 11 juni
Ledig dag så stack iväg på en minipromenad med Pernilla för att fota lite, blev inte mycket men roligt hade vi. Hemma igen fixade jag ihop mat, kycklingsallad. Vi hann aldrig fira månadsdagen så tänkte göra denna dag lite speciell istället genom att överraska Simon med färdigpackad picnickorg när han kom från jobbet, sen bar det av iväg mot Fagervik och stranden där vi spenderade flera timmar.
Kvällen spenderade vi framför serie tillsammans med jordgubbar doppade i choklad ♥
 
Finaste ♥

Kväll med musik och fina vänner.

Publicerad 2014-06-12 22:50:00 i Allmänt,

Tisdagskvällen fortsatte med att Pernilla plockade upp mig efter jobbet. Vi åkte till Serendi och satt där med Jürgen, Osku och Theo hela kvällen. Vi hade sjukt roligt och det är sjukt länge sedan jag har hängt ordentligt med dem. När det blev för kallt gick vi in och killarna greppade gitarren och resten av kvällen bestod av musik. Reggae, hiphop och vackra låtar. Otroligt begåvade killar allihopa, jag är impad, avundsjuk och fascinerad!
Blev intressanta diskussioner med flera andra filurer också men när klockan närmade sig tolv och Serendi stängde hade jag svårt att hålla mig vaken så kom hem och kröp ner bredvid killen min som redan sovit många timmar.
 
 
 
Lyssna på Osku! Och snart kommer en ny awesome låt avslöja han som vi fick höra medan vi satt där, den var sjukt bra!

Jogging och strax jobb.

Publicerad 2014-06-10 12:38:25 i Allmänt,

Tisdag 10 juni
Har hunnit njuta av sovmorgon och dessutom stuckit ut på joggingrunda. En halvtimme orkade jag springa så inte superlänge men förbättrning sedan förra gången och det lär väl bara ska gå uppåt.
Har duschat, fixat mig för jobb och slängt i mig lite mat nu så ska bara fixa mat till jobbet så jag orkar jobba hela kvällen sen är jag klar att sticka iväg.
 
Trött, svettig och glad.

Jobb igen och skön promenad.

Publicerad 2014-06-09 23:38:22 i Allmänt,

Måndag 9 juni
Jobb till halv tre och såfort vi fixat mat åt oss kom mamma efter mig och vi åkte till Ekenäs för att hälsa på pappa som fick ett stort brännsår på armen igår så han behöver vara där för att bli omplåstrad för att de ska läka så fort som möjligt och inte bli inflamerat, usch.
Hemma igen hann jag chilla med Simon en timme innan han skulle sova och jag drog till Pernilla för en promenad. Vi gick i lite på en timme, underbart väder och så skönt att bara gå och prata.
Nu sovdags och imorgon kvällstur, gonatt!
 
Enkelt men gott.
 
Igen en sånhär tråkbild men ansiktet var inte fotovänligt efter en promenad, haha..

Har hunnit med mycket trots att det är söndag och huvudet är trögt och tungt efter gårdagen.

Publicerad 2014-06-09 23:01:00 i Allmänt,

Söndag 8 juni
Blev mys med Simon på morgonen men såfort jag kände att jag vågade köra tog jag Nette med och så stack vi till loppiset i Lojo där jag har försökt sälja lite kläder efter att jag ordnade upp i garderoben. Har haft sakerna där i ett par veckor och nu var det dags att hämta hem det jag inte fått sålt. När vi kom fram fick jag veta att jag hade fått en betydligt större vinst än jag vågat hoppas på så blev verkligen superglad.
Körde sedan hem Nette och stack vidare på för att träffa Pernilla. Vi tog vara på de sista solstrålarna på ängen men det blev kyligt fort så vi åkte till Abc istället.
Sist men inte minst blev det mys och ett till avsnitt av Intelligence med killen min.
 
Dehär sandalerna fick också följa med mig hem, enkla och jag fick dem för bara en euro så det var värt det.

Lördag i festandets tecken igen en gång.

Publicerad 2014-06-09 22:41:00 i Allmänt,

Lördag 7 juni
Efter en portio gröt orkade jag iväg på jobb. Mycket folk och dagen gick fort, direkt efter jobbet åkte jag med Simon till ishallen eftersom hans kusin från Vasa var där och spela Lacrosse. Vi hann prata med honom en stund och se en stund när de spelade men man får slå varann allt för mycket för att jag ska gilla sporten.
Vi var bara hem och gjorde mat innan han stack iväg tillbaka för att umgås mer med kusinen medan jag fixade mig för fest. När han kom tillbaka började vi genast gå mot Bettis eftersom hon ordnade fest och det var hur kul som helst. Vi spelade volleyboll, beerpong och ölspel. Det bjöds på gott och vi pratade och drack såklart.
Klockan gick och snart var det dags att dra vidare till krogen, efter lite omvägar för att rasta hundar och liknande bar det av mot Ettan i Ekenäs.
Hade en awesome kväll och pratade med mängder av folk igen. Tack alla!♥ Men någon efterfest orkade vi inte med.
 
Kul att träffa Simmes kusin.

Massor med roliga människor! Grattis Betti!
 
Snyggingar♥

Fin fredagkväll.

Publicerad 2014-06-09 22:20:00 i Allmänt,

Efter jobbet på fredagen blev det Serendihäng med alla möjliga, sprang av och an, satt emellan med Pernilla och Annika och ibland med Simon, Casso och det gänget. Sprang till och med iväg och träffa Ela där i ett skede haha. Så blev det lite Alias spelas innan vi kom hem och sova för att jag skulle orka upp till morgontur.

Fina brudar♥
 
 (Snodd bild - Cassos... hihi)

Mimimal springtur och jobb som kallar.

Publicerad 2014-06-06 12:28:00 i Allmänt,

Fredag 6 juni
Ska jobba klockan två så har haft en ledig morgon igen. Tog sovmorgon innan jag för första gången på allt för länge lyckades tvinga mej ut på en joggingtur, sprang bara i ungefär 20 minuter eftersom jag är så illa tvungen att mjukstarta för knänas skull om jag ens vill att det ska finnas en chans att jag kan fortsätta springa men jösses vad jag märkte att kondisen gått ner mycket, usch och fy, att börja från botten är så frustrerande men eget fel att jag haft en paus i tränandet visserligen så nu är det bara att bita i det sura äpplet.
Nu ska jag slänga i mig lite mat och sen bär det av mot jobbet. Ha en fin dag!
 
Ny favorit!

Färsfyllda paprikor och ny serie.

Publicerad 2014-06-06 11:53:06 i Allmänt,

I väntan på Simon lyckades jag somna till en stund igår, skönt. När han väl kom hem åkte vi för att handla och en stund senare hade vi kockat ihop köttfärsfyllda paprikor i ugnen, sjukt gott blev det, vi kommer absolut att gör det igen.
Han stack på freesbigolf och jag borde ha träffat vänner för har åter igen mängder som det är alldeles för länge sedan jag träffade men hade ingen ork så satsade på egentid istället. Det är också skönt ibland :)
Innan sovdags mummsade vi i oss kvällsmål och började med en ny serie, Intelligence, för att se om vi vill se den och första avsnittet var i varje fall superbra så tror nog det blir att se vidare.

Awesome!

Känns som på landet när man ligger i gräset och myser med kissen.

Publicerad 2014-06-05 13:10:00 i Allmänt,

Torsdag 5 juni
Det första jag gjorde när jag vaknade var att jag kollade termometern, den stod redan liter efter nio på över 20 gader så första tanken som slog mig var att sola men himlen täcktes av tunna moln, åkte ändå till mamma och mös lite med kattenbland annat för att kunna ta vara på strålarna ifall det skulle klarna men det gjorde det inte så istället åkte jag med mamma till försäkringsbolaget för att fixa med min fina bil som för tillfället står på ståförsäkring men den ska igång nu för jag saknar den, vill i varje fall köra med den nu på sommaren, sen får den säkert stå igen antar jag.
Nu har jag inga planer, väntar att Simon ska sluta så vi kan börja laga mat för magen min börjar nog småningom att kurra.
 
Mysig kisumisu!

Dagens lunch/mellanmål, dundergott!

Invigde Bayansäsongen med finbruden min.

Publicerad 2014-06-04 22:53:11 i Allmänt,

Onsdag 4 juni
Efter en slö morgon blev det en lång serendidejt med Nette, vi hade som vanligt mängder att prata om och dessutom var det så skönt att bara sitta ute i solen. Hann bara hem och byta kläder innan Pernilla plockade upp mig och vi stack till Ekenäs. Baywatch säsongen blev inledd för min del och tillsammans med ett glas Pepsi blev det pratat om himmel och jord. Det hade hunnit bli ännu varmare tills dess så ännu skönare med andra ord ♥ Vi bestämde oss för att svalka oss med varsinn glass på stranden i solen innan det bar hemåt.
Resten av kvällen bestod av filmmys med Simon. Underlig film men mysigt ändå.
Nu säger klockan sovdags så gonatt på er!
 
Klagar inte!

Finns inget värre än väckarklockor när man själv inte ska stiga upp.

Publicerad 2014-06-04 10:56:13 i Allmänt,

Gomorron hörni!
När jag kom hem från jobbet igår sov killen min redan så det blev datorsurfas några timmar för mig innan även jag kröp under täcket. Vaknade sedan lite innan fem av att det var så ljust, dimman låg tät så hela världen lyste vitt, vackert men jag ville ju sova. Försökte somna om men så började Simmes väckarklocka ringa och den fick ringa fem jädra gånger innan han orkade sig upp, usch så surt.. Jag låg vaken i långt över en timme innan jag äntligen lyckades somna igen.
Men nu är jag utvilad och pigg, har dock inte fått något gjort än idag, men snart måste jag fixa mig för det blir dejt med Nette så småningom.
 
Mysigt♥

Jobb igen men har i varje fall fått städat.

Publicerad 2014-06-03 12:58:00 i Allmänt,

Tisdag 3 juni
Sov ända till tio och resten av förmiddagen har gått åt till att städa. Började med en dusch visserligen men såfort jag fått i mig morgonmål blev disken diskad och alla saker på golvet upplockade så det är bara att dammsuga så är jag klar än men det får vänta för nu har jag mat på spisen och ska strax springa iväg på jobb. Ha en fin dag! ♥
 

Grattis Nette!

Publicerad 2014-06-02 23:49:00 i Allmänt,

Idag (eller igår eftersom klockan redan slagit midnatt) fyller världens finaste Nette år! Sjukt stort grattis till henne!!! ♥ Vi har varit vänner i ungefär sju år och även om vi inte alltid träffas så mycket så finns vi ändå alltid där för varann och jag vet att behöver jag henne kan jag ringa när som helst och det samma gäller henne!
 
Älskar dej vännen! ♥

Första dagen tillbaka på jobbet.

Publicerad 2014-06-02 23:44:23 i Allmänt,

Måndag 2 juni
Imorse klockan åtta ringde väckarklockan och en timme senare var det dags för första arbetsturen efter en paus igen. Tröttheten gjorde sig fortfarande påmind sen igår men annars var dagen super, det känns bra att vara tillbaka, man får prata med så massor av människor varje dag, det är det jag gillar med att jobba i kassan. När jag äntligen slapp hem var jag vrålhungrig så det blev mat direkt. Skulle snabbt iväg för att träffa lite vänner men det blev ändringar i planerna eftersom de hade annat så det blev bara chill istället. Vi kollade film och åt glass.
Nu är klockan mycket och jag borde sovit länge redan, jobb imorgon igen men kväll istället så imorgon kommer jag inte att få någonting alls gjort eftersom jag kommer sova hur länge som helst.
 
Mina naglar håller äntligen och är alla långa eftersom ingen av dem har brustit på länge, såhär superpassligt tills att jag börjar jobba igen, naglarna slits ju otroligt mycket i butiken så det känns lite surt. Man känner ju sig så mycket kvinligare och finare om naglarna är fräscha och i skick.

Vill ha, vill ha och vill ha.

Publicerad 2014-06-02 23:29:26 i Allmänt,

http://static2.devote.se/gallery/big/20110703/27f34b009d77b736d8fc9d5c39332faa.jpg
Jag satt och bläddrade runt på lite bloggar och så såg jag plötsligt denna klänning, det var kärlek vid första ögonkastet så tog reda på att den var från Nelly men självklart fanns den inte där längre så sökte vidare på andra sidor men fick inte napp.. På Ebay hittade jag liknande men tror inte jag vill beställa den därifrån, jag har så häga förväntningar så det skulle bara sluta med att jag blir besviken när paketet väl kommer hem i brevlådan. I-landsproblem på högsta nivå!

Väldigt, väldigt lugn söndag.

Publicerad 2014-06-02 23:07:21 i Allmänt,

Söndag 1 juni
Helt sönder efter festandet. Vi låg bara och pratade hela morgonen innan vi äntligen orkade släpa oss upp för att äta lite. Filmmys innan killen min stack iväg på frisbeegolf medan jag själv bara låg och slöade hela dagen. Mot kvällen drog jag till Pernilla för lite uppdatering från festen och självklart hjälpte vi varann att friska upp minnet eftersom det inte är att lite på efter för mycket alkohol...
När jag åkte hem blev det tidigt sovdags för oss båda efter ett avsnitt husräddarna. SKÖNT!
 
Sönder, osminkad och ofixat hår döljt av keps, jao..

Shoppingfynd.

Publicerad 2014-06-01 21:37:42 i Allmänt,


Jag shoppade inte mycket men ett par fynd fick jag ändå med mig hem. Skorna älskar jag och likaså linnet ♥ Festade i det igår. Förutom det här köpte jag bara sockor, en t-skjorta och hörlurar.

Shopping med Simon och sen fest!

Publicerad 2014-06-01 21:33:44 i Allmänt,

Lördag 31 maj
Vi hade bestämt oss för att åka in till huvudstaden för lite shopping så det blev tidig väckning och lite över åtta var vi iväg. Vi gick runt i många timmar och kollade i nästan alla butiker, åt gott och hade sjukt roligt tillsammans! När vi tycke att  vi var klara med Hesa åkte vi ti Sello och fortsatte där. När vi ätligen startade hemåt var båda helt slut, benen värkte och magarna var hungriga men vi kom hem, duschade, åt och fixade oss. Sen kunde förfesten börja, Jontte och Cappe kom hit och några timmar senare drog vi vidare till Ekenäs. Köade till Ettan men gav fort upp eftersom alla studenter skulle dit och vi kom sent så hade vi ingen chans utan stack via Alban och till Fé istället.
Superrolig kväll med allihopa men efter att ha rört på mig hela dagen var det underbart skönt att slippa hem och vila benen till natten. Toppenkväll!
 
Glada men trötta påväg till Helsingfors.
 
Maaaat!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela