theblueeyedmermaid.blogg.se

Jobba och festa.

Publicerad 2013-06-14 12:28:14 i Allmänt,

Fredag idag! Ska snart springa på jobb men ikväll är det parteyyyy! Woopwoop! Ska bli så skoj.
Men först ska jag orka jobba sju timmar och stressa iväg till Ekenäs såfort jag fixat mig. Kuska igen men ska dansa röven av mig som vanligt :)
 

Bättre sent än aldrig.

Publicerad 2013-06-14 11:04:52 i Allmänt,

Torsdag 13 juni
Slöade hela morgonen, sydde om lite kläder viket jag inte är alldeles för bra på haha men värt att försöka ändå.
Mös framför serier. Bestämde sen att vi skulle åka till Båsa och ta studentfotona så duschade och fixade mig. Så åkte vi dit, tog bilder på gården och åkte sen till stranden för lite mer.
Vi var klara och skulle tillbaka till Karis men själv stannade jag på vägen, fotade lite hästar bland annat.
Hemma hann jag bara vara så mycket att jag stoppade i mig lite mat och snackade med lite folk sen iväg och träffa Cappe. Satt i Abc och snackade om allt möjligt underligt och mindre underligt. Killen tappade nog nerverna lite över mitt leende som var riktat mot telefonen titt som tätt :D
Kom hem och åt glass. Min hals har börjat krångla så flyttade in från balkongen. Kollade Pretty Little Liars och snackade med trevliga människor, planerade helgen och fy fasiken den kommer bli bra, ser fram emot det till tusen! Fastän jag jobbar alla dar så måste vara nykter men jag kan ha hur roligt som helst oavsett.
 

Urvalsprov till Novia, Åbo.

Publicerad 2013-06-14 09:19:00 i Allmänt,

Onsdag 12 juni
Så var urvalsprovet undan då. Känns otroligt skönt men nu är det att vänta på resultatet ennu. Håller tummarna hårt! Åbo är en supervacker stad som jag nog skulle trivas himla bra i.
Urvalsprovet bestod av tre delar. Först satt vi och fick information, så ett psykologiskt test med iq-test och allt... Hade ju knappt hunnit vaknat än så visst hade det väl kunnat gå bättre. En liten paus på vilken jag gick in till Åbo centrum för lite shopping med Cassu och Vera. Tillbaka för gruppsituation, vår grupp diskuterade alkoholvanor hos unga, det gick faktist rätt bra tror jag. Sist en personlig intervju. Gick helt okej så jag hoppas jag har en chans.
Fick åka hem med Cassu och Vera :) Alla var helt slut och hade absolut noll energi haha.
Äntligen hemma trodde jag att jag skulle decka i sängen direkt men kunde faktist hålla mig vaken medan jag kollade film. Snack med skoj människor innan det blev sovdags.
 
 
 

Ägg och senap.

Publicerad 2013-06-12 06:17:45 i Allmänt,

Morgonmål! Äggmacka med senap <3  Det är minst ett år sen jag ätit morgonmål såhär tidigt, min mage är van med att få sova tills tolv ungefär även om jag själv stiger upp tidigt. Stackars mage men viktig dag så bäst att orka då juh :)

Tar morgontåget till Åbo.

Publicerad 2013-06-12 05:25:00 i Allmänt,

Att stiga upp och åka iväg med ett tåg som startar tjugo över sex är en total mardröm men i varje fall.. Åbo, here I come och dagen kommer säkert bli grymt rolig trots fjärilarna i magen och den tidiga väckningen.
 
 

Picknick i parken.

Publicerad 2013-06-11 23:34:11 i Allmänt,

Tisdag 11 juni
Fixade med småsaker här hemma hela förmiddagen. På eftermiddagen mötte jag upp Nette i butiken, vi handlade lite picknickmat och åkte iväg till grannstaden för att sitta på stranden i Stallörsparken. Vädret var inte på vår sida och vi fick till och mer en liten regnskur men vi satt säkra under träden. Åt mozzarellasmörgåsar och nektariner till efterrätt.
Alldeles för länge sen vi träffades senast med hade i alla fall mängder att prata om tack vare det. Jag har verkligen saknat henne så det var himla skoj att hänga igen.
Lite kruis, lite glass men sen tyckte vi att vi var klara med Ekenäs så kom tillbaka till Karis. Solen kom fram och vi satt och snackade lite mer i Abc. Kruis en stund igen innan jag körde hem henne.
Har handlar, kuskat på Pernilla och fixat lite inför imorgon och nu börjar det bli dags att sova.
 
Söt saknad vän!

Första dagen tillbaka efter semestern.

Publicerad 2013-06-11 22:45:44 i Allmänt,

Måndag 10 juni
Fixade med lite bilder, mös med solens strålar på min rygg och snack med folk hela morgonen. Klämde i mig en avokadomacka för att orka hela dagen och ilade iväg på jobb resten av dagen så hann inte med mycket.
Smakade inte alls att vara tillbaka på jobb såhär första dagen efter semestern men det var många supertrevliga kunder som tur. En sväng till Abc med Pernilla efteråt och sen bara hem och sova.
 

Lugn söndag med strandhäng.

Publicerad 2013-06-11 22:29:00 i Allmänt,

Söndag 9 juni
Hade en lugnt morgon för mej själv innan jag stack och handlade. Åt lite innan jag drog med mej Pernilla och åkte iväg till Ekenäs. Där blev det strandhäng en god stund med en förfärlig blåst. När vi tänkte gå vidare råkade vi få syn på Madde och Mattsson så stannade och chillade med dem en bra stund. Blåste inte lika mycket sen så man kunde verkligen sola.
De andra åkte hem och vi gick vidare till Baywatch och sitta. Cola i solen<3 Efter en stund fick vi även sällskap av en av Pernillas vänner. Till Karis, Abc och glass hann vi också med en snabbsväng innan vi stack hem.
Hemma satt jag och hade djupa samtal och snackade om allt. Det är ju inte nu som är det jobbiga utan det handlar om då och efter att ha nyss ha fått veta nytt om vad som rörde sig i hans tankar då så är det såklart tungt att ta in och bearbeta nu men snart är alla dom tankarna borta igen, det lovar jag minsann, behöver bara en stund för mej själv liksom, haha.
 
Försökte sola med en kjol som hela tiden ville blåsa upp..
Barfotamys på Baywatch.
En cola i solskenet.

Mer fest med awesome människor.

Publicerad 2013-06-11 20:46:00 i Allmänt,

Lördag 8 juni
Efter att ha sovit sisådär tre timmar fick jag nog, tyckte det räckte och blev rastlös vilket inte gillades av krabbisbarnen som ville sova haha. Snack, skratt, chill och musik. Vi var på en glass till Abc innan jag körde hem dem.
Hemma igen sjönk humöret plötsligt till botten och har inte den blekaste aning om varför men Niels var snäll och ville muntra upp mig så han bjöd mej på film, någon blodig äckelfilm haha men tur det inte var någon känslosam film för det hade väl slutat med att jag suttit och bölat. Vi kom på att butiken snart skulle stänga så gick iväg och handlade lite mat innan vi kom tillbaka och åt och såg klart filmen.
Stack hem, hoppade i duschen och fixade mig, sen kom Pernilla hit, vi hade miniförfest, var iväg och kuskade på människor och halvtiotiden iväg till Ekenäs. Där träffade vi Madde och Mattsson och vi alla gick sen till Alban med Sofia och Vicke. Asroligt hade vi med alla men det var kallt och vi ville dansa så vi gick rätt tidigt vidare till Ettan.
Dansade loss rejält särskilt med Madde och Vicke! Sjukt kul och vi höll till en hel del dansandes uppe på kanten :D
Nån brud steg på min fot med klacksko så fick ett sår som blödde massor men fortsatte ändå dansa för fulla muggar, haha.
Tillslut blev det sista dansen och jag var på väg bort från dansgolvet men blev då dragen/buffad tillbaka så det blev ändå ännu mer dansas trots allt!
Lite snack med folk en stund men mycket hann vi inte med för folk skulle köras till Pojo och jag skulle hem med Pernilla som kuskade så ingen efterfest idag men gårdagens var alldeles tillräcklig så lika bra det.
 
Uppmuntrad men trött angstunge! Sen var det fest igen!

Nyktert festande ända till morgonen!

Publicerad 2013-06-11 20:30:34 i Allmänt,

Fredag 7 juni
Chill morgon tills Pernilla ringde och vi drog till butiken och såg på våra arbetskamrater lite. Behövde gå och önska ledigt eftersom vi ska till Eesti med kusinerna. Bara dagskryssning men det är en lördag så sen blir de fest så fort vi kommer hem ! haha.
Pernilla hade annat och jag fick tråkigt så åkte till pappa. Hade fortfarande tråkigt så började tvätta fönster. Hann sen också städa hela köket så tur för honom att jag hade tråkigt. Sen behövde verkligen en uppfräschande dusch efter allt städas. Tog Pernilla och Jürgen med mig och körde iväg till Ekenäs.
Chillade på bryggan först en stund med Jürgens vänner innan vi gick in till Ettan och tog ett bord åt oss.
Sen blev det fest! Alla började bli lagom påverkade, det bjöds på mat och där var en massa trevliga människor.
Dj:n var awesome men ute på terrassen så vi fixade minidansgolv där eftersom vi ju verkligen ville dansa. Haha, arrangörerna var med på ideén och hjälpte till. Senare flyttade vi in på det riktiga dansgolvet ändå. Dansade till tusen och det var superbra särskilt med tanke på att det var fredag.
Kusk som jag var drog jag med mig Pernilla, Jürgen, Jontte och Simme och simma. Jontte hade lovat och Simme var snäll så iväg till Svedja bar det. Till och med badkrukan själv, Simme, var verkligen och simmade!
Via Shell sådär lagom fina efter simmande. Efterfest hos mig. Duschade av oss all svedjasand till att börja med. Så blev det chill och snack. Jontte ville hem så han bar mej till bilen så han skulle få skjuts.
Vi andra fortsatte efterfesta. Killarna stoppade allt de bara kunde hittade i mitt kylskåp i näsan. Usch. Citronsaft, pepparrotskräm, tandkräm, senap... Fy fan.
Vi blev hungriga och fixade makaroner och sådär lagom på morgonen skulle vi sova. Hann med lite seriöst snack innan men sen sova.
 
 
Perfekt sammanfattning av efterfesten är detta:
Låg över räcket och hosstade sönder sig efter allt äckligt. Inga mysiga näsor efter dendä bahandligen!

Chill dag med stughäng.

Publicerad 2013-06-10 10:41:00 i Allmänt,

Torsdag 6 juni
Vaknade tidigt men låg sen hur länge som helst och kollade film. Runt stan en sväng, köpa dricka och så iväg ner till stuga. Stannade på vägen och fotograferade lite för det finns så vackra platser.
Chillade med de andra en bra stund innan jag drog med mamma och simmade. Superskönt.
Tillbaka i stugan fixade jag omelett med gräslök och mös med kissemissen.
Senare kom pappa och mofa ner de också, vi åt grillmat. Mätt i magen åkte jag sen hem och sova.


Fuktkräm är min bästa vän med ben som dessa, solen tog verkligen på i Padva.

Simmade och provade ut en outfit till studentfotot, skämt å sido, mössan skulle bara föras in från bilen haha. Men visst hade det varit roligt att se hur folk skulle reagera om man var i bikini på tackkortet som ska skickas ut :D
 

Sandslottsbyggen.

Publicerad 2013-06-06 18:52:29 i Allmänt,

 
Smygfotograferade barn. Hoppas ingen förälder misstycker för det är bara så himla kul att fotografera barn. Och även folk i allmänhet som inte vet om att de inte blir fotograferade för då blir bilderna naturliga och inte så spända.

En dag på stranden.

Publicerad 2013-06-06 18:35:00 i Allmänt,

Onsdag 5 juni
Vaknade åtta och gjorde mig färdig eftersom vi skulle dra ett nytt försök att åka till Padva. En kvart innan vi skulle starta försökte jag få kontakt med Pernilla, inget svar, hon hade försovit sig... igen.
Började fixa med det ena och det andra där hemma, göra smörgåsar att ha med och lite sådant. Så åkte vi till butik och klockan tio var vi iväg. I Padva blåste det men solen värmde bra så det var superskönt.
Vi solade, snackade, åt våra smörgåsar, drack mängder för att släcka törsten, svalkade oss i vattnet och fotade.
Använde solkräm för förstagången iår, på näsan i alla fall och det är jag glad över för annars hade den nog varit dödens nu. Vader och överarmar hade även de behövt lite men envis som jag är får jag istället lida nu.
Mot karis igen sen. Båda var dödsslut och ville bara hem och sova.
Väl hemma la jag mig för att kolla film och piggnade till en smula så orkade se en till. Träffade även Niels en sväng, han ville låna aftersun eftersom den stackaren var fem gånger mer sönderbränd än mina vader, haha!
Mer film, chillas, snackas och sen tuta. Ute på den svala balkongen once again.
 

Gonatt!

Publicerad 2013-06-05 01:24:31 i Allmänt,

Säger gonatt nu. Tidig väckning så borde sovit länge sedan med fastnade snackandes med fina vänner.

Molnen tyckte att vi inte skulle dra till Padva imorse.

Publicerad 2013-06-05 00:59:59 i Allmänt,

Tisdag 4 juni
Vaknade åtta och fixade mig för at åka till Padva men moln täckte himlen så vi åkte inte dit, istället fixade jag med lite bilder och stuff och så åkte vi ner till Fagervik, Pernilla och jag. Chill på stugan en stund innan vi stack till stranden.
I Bruksträsket låg vi många timmar. Solade, simmade massor, fota, snacka. En sväng ner till Café gick vi också för att köpa glass. Gick och kollade på vakra Fagervik och solade sen mer.
Så småningom började molnen närma sig och man kunde höra åskan mullra så en stund på stugan igen och sen hem. Fixa oss lite snabbt innan vi åkte vidare till Ekenäs. Gigantti, stranden eftersom solen lös och regnet tatt slut, tillbaka till Karis, S-market och handla och så hem igen.
Någon timme senare ville de ha mig till ängen så gick dit och hade superkul men massa awesome människor, alla drog sig till Serendi och sen hem.
 
Padva tänkte vi, mulet tänkte molnen...
Middag.
Solsken medan regnet faller. Vackert<3

Stugliv en måndagsmorgon i juni.

Publicerad 2013-06-04 20:57:00 i Allmänt,

Måndag 3 juni
Vaknade redan sju och tänkte åka till stugan så försökte inte ens somna utan hoppade ur sängen,  tvättade tänderna och drog på mig lite kläder. En sväng till butiken efter en isglass och redan då var det varmt och skönt i luften. 
Klockan åtta låg jag redan på gräsmattan i Fagervik och solade. Underbart! 
Solade där hela dagen, älskar att vara på stugan, så lugnt och skönt och inga måsten.
Simma en sväng med mamma efter att hon fixat supergoda grönsaksbiffar till mig.
Mot eftermiddag åkte vi ner till Barösund och åt glass med mofa sen hem och vidare till Ekenäs med Pernilla. Picknick i Stallörs, snack med Nette och hem igen.
Flyttade ut på balkongen, såg film och somnade gott i svalkan.
 
Levde stugliv med mamma och besökte stranden jag så gott som bodde på alla somrar som barn!
Stallörs med vacker brutta.
Körde på bar rygg idag.
Sovdags i svalkan på balkongen.

Slö söndag med mycket sol.

Publicerad 2013-06-04 20:49:35 i Allmänt,

Söndag 2 juni
Efter att ha sovit två timmar på sin höjd lös solen för fullt så då sket vi i att sova och stack till ängen för att sola istället eftersom ingen var i körskick. Slumrade även till ett varv där.
Senare kom Niels med och chilla och kasta frisbee. 
Efter det blev det glass, till mej en sväng och sen hem till Pernilla och äta grillmat. Mums!
När vi ätit oss mätta tog vi Markus med oss och åkte till Seudon. Simmade, solade och låg och sov i rad en stund haha.
Sömnbristen gjorde sig påminnd så resten av kvällen blev det bara chill med film och somnade rätt tidigt.

Sussade sött på balkongen ett par timmar.
Sola på ängen.

Fira studenten!

Publicerad 2013-06-04 20:37:38 i Allmänt,

Gästerna började komma halv tre om ploppade in en efter en.  Fick mängder av rosor och fina presenter. Vi drack champagne sen kaffe och kakorna vi kämpat med att fixa dekorationen på morgonen. 
Så öppnade jag alla presenter och chillade med gästerna. Så blev klockan över sex och snart iväg till Ekenäs och Knipan. sjukt god mat och trevligt sällskap. Småningom började alla dra vidare, jag mötte upp Pernilla och vi körde in oss till Ettan. Asroligt hade vi, dansade,  skrattade och snackade med alla.
Ettan slut och vi skulle och simma. Jag fegade höhö. Till Karis, Shell och äta, vi drog med oss Niels och åkte till Svedja och där vågade jag mej i. Otroligt skönt!
Pernilla följde med till mig, vi duschade av oss och drog sen ut madrasser och allt från min säng på balkongen för att sova där. Svalt och helt underbart.

Kämpade som fasen med den kakan.
Fick en massa fint, bland annat två alldeles underbara ringar som jag totalälskar och ett champagneglas med namn och datum påskrivet.
Nattdopp med finaste<3

Dimmenssion.

Publicerad 2013-06-04 20:19:00 i Allmänt,

Lördag 1 juni
Så va dagen då äntligen här, den stora dagen.
Morgonen blev oväntat stressig eftersom jag var tvungen att hjälpa mamma förbereda en massa samtidigt som jag skulle fixa mig själv.
Locka håret, sminka och fem liter hårspray eftersom mitt hår vill va rakt och vägrar hållas lockigt. 
Klänning på och iväg till skolan. Samling innan vi alla gick in i salen i ett led med alla föräldrar redan sittandes där. Tal, musik och så var det äntligen dags att få den vita mössan på huvudet och betyget i handen! Lycka.
Flera tal, mer musik och så champagne med lärarna innan vi fick gå ut och bli grattade av åskådarna.
Vi gick en rundtur genom staden innan alla fick gå hem och vänta på gästerna.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela