theblueeyedmermaid.blogg.se

Hoppas på finbesök imorgon.

Publicerad 2013-10-30 23:21:56 i Allmänt,

Onsdag 30 oktober
Ledig dag idag så efter ännu en mysig sovmorgon fixade jag en omelett och drog mej sen ut på en promenad nere vid ån. Åbo är verkligen en fin stad. Hem och dra lite övningar här, duscha och städade lägenheten. Fick till och med diskat och all gammal reklam utförd så känner mej nästan duktig. Bet småningom ihop och fixade finskauppgiften fastän det tog emot. Snack med en hel hög finingar och nu blir det sovdags.
 
Imorgon skola och hoppeligen besök av mina fina killar :)
 
Kalkon-tomat omelett<3
 
Promenix.

Teriyaki chicken.

Publicerad 2013-10-30 23:09:24 i Allmänt,

Tisdag 29 oktober
Finskatimme, träning, en sväng och så planerade jag följande arbete. Mycket mer hann jag inte med.
 
Blev sen lite kvällsmys med How I Met Your Mother och passade på att vara passligt ohälsosam med teriyaki chicken och ris.

Äggsmörgåsmorgon.

Publicerad 2013-10-29 11:11:57 i Allmänt,

 
Godmorgon!
Börjar sent idag igen så behöver inte springa väg innan om en halvtimme. En lektion på schemat och sen måste jag ta mig i kragen och börja något vettigt. Har en finskauppgift som ska lämnas in imorgon så den måste göras, har ävn mängder av annat jag borde börja me. Gah.. för tillfället ångrar jag så att jag var lat igår, nu kommer jag tvingas stressa resten av veckan. Men ledig dag imorgon så kanske det inte blir så himla stressigt ändå.
Ha en bra dag!

Hade tack och lov sovmorgon.

Publicerad 2013-10-29 11:00:18 i Allmänt,

Måndag 28 oktober
Hade sovmorgon så fasten jag vaknade rätt tidigt låg i sängen hur länge som helst och gjorde inte heller sen något vettigt. Död. Klockan ett var jag i skolan på fiskatimme. Supertråkigt, vi satt bara och gjorde uppgifter.
Hade tänkt tränan men sket i det. Huvudet snurra ännu efter helgen så handlade och kom hem för att laga mat istället.
Fick aboslut inget gjort, sköt upp skolarbete, orkade inte städa och som sagt ingen träning heller. Usch.
Hela kvällen satt jag och tänkte alldeles för mycket. Mängder av minnen som dök upp och helt ärligt är jag livrädd, tvingar mej att lugna mej för det som hände då är i det förflutna och ska stanna där men klart allt oavsett påverkar mig. Men det här ska bli bra, inget snack om den saken :)

http://data3.whicdn.com/images/83676995/large.jpg
Sådan fiilis.
Mysiga kläder gör slöa måndagar så mycket bättre!

Åt på kinarestaurangen för första gången.

Publicerad 2013-10-29 10:09:00 i Allmänt,

Söndag 27 oktober
Vi tvingade oss att stiga upp redan tolv. Lite mat i magen innan jag bönade och bad om att få följa med Simme och hans pappa ut i skogen där träd skulle fällas, haha. Hade ingen makt att flytta de tunga stockarna så fick snällt hålla mig till kvistarna men roligt ändå och dessutom skönt att vara ute och få frisk luft såhär dagen efter.
Duscha och hem och byta kläder innan vi åkte till Ekenäs och kinarestaurangen där. Första gången jag var där, stället var trevligt och maten var supergod.
Så blev det att kolla en massa intressant och bara slöa resten av kvällen ända tills det var dags för mej att skynda hem, dra väskan över axeln och iväg till tåget.
Hemma i Åbo halvtolv. Kröp direkt under täcket och somnade helt slut efter en lång och bra helg.
 
Chinese

Halloweenparty @Nox 2013

Publicerad 2013-10-28 11:02:00 i Allmänt,

Lördag 26 oktober
Vaknade tidigt även idag. Tänkte spendera kvalitetstid med mammsen så klockan to var jag utanför dörren redo att följa med och gå i lite loppisar och butiker. Inga fynd men skoj att umgås med henne.
När vi kom hem började jag bli rejält taggad inför kvällen. Ville börja fixa mej direk. Istället fixade jag med outfitten och städade för förfest.
När klockan blev fyra tyckte jag det var okej att börja med sminket så efter två timmar, mycket lim och glitter över hela golven hade jag bara läpparna kvar att fixa. Dags att köra mamma och pappa till Ekenäs eftersom även de skulle festa haha.
Hem, fixa läppar, dammsuga bort havet av glitter som jag lyckats sprida över golvet och så kom Cappe, Simme och Jontte så förfesten kunde börja.
Spelade ölspel och de sjönk ner lite för mycket dricka eftersom minnet sviker rejält när det gäller slutet av förfesten men väl i nox hade jag hunnit nyktra till en smula för minns det mesta, suddigt visserligen men ändå.
Dansade för fullt hela kvällen med Madde och Sandra mest men även alla andra. Korta deeptalks med den ena och den andra. Superkväll.
Efter Nox fick jag bråka med sminket hur länge som helst. hade ju lim i hela pannan så inte underligt.
Sen somnade vi pladask.
 
Galactic princess.
 Tog en stund för en del innan de kände igen mig faktist och alla hade svårt att se mig rakt i ögonen först eftersom dom ju ger intryck av att va större haha.

Röra på röven med kompis.

Publicerad 2013-10-25 23:38:00 i Allmänt,

Fredag 25 oktober
Vaknade vig sju och kunde omöjligt somna om. Var upp en stund och lyckades sen somna. Sov några timmar. Steg upp och fixade lite småsaker.
Mitt på dagen ungefär gick jag ut på en promenix tillsammans med Pernilla. En timme ungefär gick vi så helt okej. Hon åkte hem och efter en sväng till butiken tyckte ville jag prova om mitt knä klarade av att jogga. En halvtimme gick det bra men började sen värka som fasen så fick gå istället. En timme och tjugo minuter tog denna tur så helt okej med motion trots inget gymmande.
Mös med lite glass och How I Met Your Mother. Annars har jag prövat mej fram lite inför morgondagens sminkning och fixat med outfitten så ska bli intressant att se hur jag blir att se ut imorgon. Är så sjukt taggad! Kommer bli så otroligt bra kväll. Fiilisen på topp, underbara vänner och svinroligt att klä ut sig.
 
Otroligt trött men kunde ändå inte sova.

Perfekt väder för promenad.

Hem igen.

Publicerad 2013-10-25 23:08:19 i Allmänt,

Torsdag 24 oktober
Började dagen med första och sista lektionen i en ny kurs, service och lagstiftning. Vi kommer bara studera för oss själva i grupper så nu fick vi veta vad som skulle göras. Verkar rätt jobbigt med lagstiftning.. usch och vår grupp var otroligt oeffektiv så hoppas vi får upp farten fort.
Efter skolan blev det ett kort pass på gymmet innan jag skyndade hem, duschade, fixade  mig, städade och packade och sprang sen till tåget.
Casso, Sofia och hennes syster, Josse och jag satt alla tillsammans så vi förde en hel del liv. Nästan så jag tycker lite synd om de andra som satt i samma vagn.
Simme mötte upp mig på tågstationen och så satt vi i serendi i flera timmar sen. Bra torsdagkvälls sysselsättning.
Hem småningom och pratade lite med mamma innan jag for vidare till Pernillas. Blev mycket skvaller och lite planer. Stannade tills det var dags att sova så  det vara bara att krypa upp under täcket när jag kom hem.
 
Åbohimlen gav mig ett fint avsked.

Everyday is a second chance.

Publicerad 2013-10-23 21:09:30 i Allmänt,

Onsdag 23 oktober
Steg ut genom dörren idag förberädd på att frysa sönder påväg till skolan men nejdå, duggade sakta och temperaturen var närmare tio värmegrader så riktigt skönt. Hade bara finska så halvtråkig dag men fick sluta redan tolv.
Styrde direkt stegen mot gymmet. En timmes konditionsträning och runt en timme muskler, körde på för fullt från maskin till maskin så tog på rejält. Har jag inte träningvärk imorgon är något väldigt fel haha.
Hem och chilla en stund. Göra mer skoluppgifter och nu sitter jag här. Ska precis packa ned vad som ska med hem imorgon och sen föröska sova så småningom och jobba ikapp lite av min sömnbrist.
 

Ett av alla skolarbeten inlämnade.

Publicerad 2013-10-23 19:55:06 i Allmänt,

Tisdag 22 oktober
Började dagen med en rolig lektion som bestod av att läsa högt ur Alfons Åberg. Efter maten fick vi höra på en föreläsning om stress som bara fick en mer stressad. Dels passade hälften av symptomerna in på mig och dels hann jag sitta och fundera på allt som jag måste få gjort. Det motiverade mig i varje fall så satt sen två timmar och kämpade med skolarbete, fick det inlämnat så äntligen ett mindre att fundera på.
Klockan var redan fem när jag äntligen slapp till gymmet så efter en timme cardi och lite muskler hade klockan hunnit ticka ända fram till halvsju.
Så skönt att komma hem och krypa upp under täcket. Fick många timmar att gå åt med bloggandet eftersom jag låg efter igen så fick nog inte tillräckligt med sömn men snart är det onsdag och då åker jag hem igen och får sova ut då istället..
 
Avokado smakar perfekt efter träning!

Riskakor är mitt nya beroende.

Publicerad 2013-10-23 00:25:00 i Allmänt,

Måndag 21 oktober
Vaknade med nöd och näppe och gick iväg till skolan för lite IT. Äntligen fick vi lära oss det som ska användas till alla inlämningsuppgifter. Äta med finisar och sist en timme finska. Handlade mat på vägen hem så efter att ha packa upp väskorna från igår blev det middag.
Tänkte laga skolarbeten men hade inte samma program som i skolan så det ville inte som jag, Gav därför upp och bara chillade resten av kvällen istället. Lättare att skriva det i skolan istället.
 
Kvällsnacks! Riskaka med jordnötssmör, grynost och banan.

Tortillakväll med brudar från klassen.

Publicerad 2013-10-22 23:36:00 i Allmänt,

Söndag 20 oktober
Tolvtiden kämpade vi oss ur sängen efter sisådär fyra timmars sömn. Mös med alla djur i huset en stund innan vi fick skjuts till Karis. Två hundar, fyra katten, två små ödlor, en iguan och en boaorm så fanns en hel del.. Dessutom fanns där två ungar. Ena var minibaby, högst två månader så när han började skrika och pappan bad mig gå och lyfta upp honom. Fy så skrämmande, har aldrig hållit i en sån liten så var bara superorolig att jag höll honom obekvämt men söt som socker var han minsann fastän unga och jag inte brukar gå så bra ihop.
När vi kom till Karis la vi oss och kollade några avsnitt New Girl och slöade/sov vidare.
Sent på eftermiddagen kom mamma efter mig, var hemma i ungefär 20 minuter innan jag for till tåget. Framme i Åbo gick jag direkt från tågstationen till Ronjas där vi hade en liten klassträff med tortillas och solsidan. Hur mysigt som helst att fixa mat och sitta och kolla tillsammans. Perfekt med krabbismat dessutom.
Folk gick ganska snart men själv blev jag kvar och prata om allt möjligt med Ronja tills sent, sen var det inte alls kul att gå hem ensam i mörkret. Finns nämligen en äcklig bro att gå över usch.
 
Mys.

Tack för en bra helg!

Förfest hos mej och efterfest djupt inne i urskogen.

Publicerad 2013-10-22 23:20:00 i Allmänt,

Slutade precis som jag misstänkte så förfesten blev hos mig. Killarna kom småningom dit och vi spelade massa ölspel, började själv dricka också men kom fram till att min kväll är roligare om jag är nykter, förstår inte varför men slutade i varje fall dricka så hann aldrig bli jättefull utan bara passligt smålullig.
Iväg till Nox sen. Dansade massa med Madde och hade roligt.
Efteråt bar det av ut i Snappertuna skogarna på efterfest med Simme, Elin, en gammal klasskompis, hans bror och någon mer. De tyckte att bastubad var en bra idé så så blev det. Där satt vi sen och pratade och drack öl som riktiga finna eller tja, vi finnar lär väl inte ska prata så mycket men förutom det så stämde vi in på bilden vi har av oss.
Efter bastubadet skulle vi sova i ett kallt rum så kände mig som en mumie inlindan i massor av filtar för att inte frysa. Trots kylan sov jag himla gott :)

Bra förfest med dessa filurer!
 
Haha, vi kan omöjligt ta en normal bild tillsammans, har inte den ena en störd min så har den andra det :D

Fullt fläng.

Publicerad 2013-10-22 23:08:00 i Allmänt,

Lördag 19 oktober
Träning på schemat så laddade med gröt och drog på mig träningskläderna såfort jag vaknade. Körde i halka, hagel och solsken till Ekenäs. Blev 65 minuter kondition och en hel del muskler. Med apbra träning bakom mig åt jag en ordentlig lunch innan jag började städa. Städade hela lägenheten så kände mig himla duktig. Det som motiverade mig var att chansen fanns att förfesten skulle hållas hos mig så ville ju inte ha det och se ut som ett bombnedslag men oavsett orsak så fick jag i varje fall städat.
Färdigstädat småningom så då var det bara att hoppa i duschen och fixa mig för fest och så var jag redo!


Mammas hemgjorda äppelsylt satt perfekt på gröten!
 
 Hatar frosten.. så jobbigt att behöva skrapa rutorna..

Much catching up to do.

Publicerad 2013-10-22 22:53:02 i Allmänt,

Fredag 18 oktober
Hade tankar om att vara lite aktiv men struntade i det och tog mig en rejäl sovmorgon istället. Lite efter tolv åkte jag i varje fall ner till Fagervik efter Ela. Vi åkte till Abc och chillade där, hade massor att prata om eftersom det är hur länge som helst sen jag träffat henne senast. Körde sen hem henne och åkte och köpte en blomma och lite smått till Veka eftersom hon fyllde år tidigare i veckan. Kom andra dit också så blev riktigt kalas.
Mushi med söt vovvis och åt gott.
Direkt vidare och träffa Cappe sen. Simme och Frida hängde på en stund de också. Kom småningom hem och orkade inget mer efter fullproppad dag så gick och sova tidigt.
 
Saknad kompis ♥
 
 Sötis vovven.

Hem till Karis igen.

Publicerad 2013-10-22 22:34:00 i Allmänt,

Torsdag 17 oktober
En timme skola som dessutom var rolig. Hann sen bara träna i 45 minuter på grund av fullbokat gym nästan hela dagen. Men kunde vara effektiv ändå så klagar inte alls. På skakiga ben efter ansträngningen gick jag sen till våran handledare för acklimatiseringssamtal och all respons jag fick på studierna hittills lät positiv så det kändes ju bra.
Kom hem, packade väskan, slängde ut allt som skulle blivit gammalt ur kylskåpet och gav mej iväg. En vända på loppiset idag istället och så direkt till tåget.
Ronja kom med samma tåg så resan gick fort och framme i Karis kom Pernilla efter mig och vi åkte till Abc. Älskar mina fina vänner. Men usch, känns som jag trots att jag är hem alla helger inte har tillräckligt med tid för alla :(
Mummsade godsaker och satt och prata skit en lång stund i varje fall.
 
Ofräsh men glad efter lite kämpande i gymmet.
 
Fasten Åbo också är mitt hem så är jag varje gång lika lycklig när jag sllipper hem till Karis, det kommer altid vara hemma ♥

Jobbar hårt på att förvärra min nålfobi jokyllä..

Publicerad 2013-10-22 22:18:17 i Allmänt,

 
Ett örhänge som låg i en hög med kläder på golvet tyckte att det vore en bra idé att klämma in sig i foten på mig när jag råkade stiga på det...Tog inte ont men fick typ panikattack för hatar såntdär så stod bara som förlamad i flera minuter.
Som barn fick jag en stoppnål in i hälen så antar att det är tack vara det jag blir så äcklad och panikslagen av sånt. Den gången var pappa där och var snabb som blixten så den var ute ur min häl innan jag knappt ens hann blinka tack och lov men denna gång fick jag dra ut den själv. Fyfan.
Det söta plåstret hjälpte lite men usch kommer nog ha ännu mer traumor nu...

Jävla cykellås.

Publicerad 2013-10-22 22:09:00 i Allmänt,

Onsdag 16 oktober
Skoldag bestående av finskalektion och presentation av planscher vi gjort tillsammans med vårdarna i en kurs. Dagen gick fort och efteråt hade jag tänkt gå på loppis men plötsligt vägrade cykeln låta sig bli upplåst så blev inget med det. Gick till gymmet istället. Har inte tränat på över en vecka så kände mig småäcklig, dessutom orkade jag bra så kändes otroligt bra efteråt.
Kom hem och duschade, mös i onepiecen en stund innan sovdags.
 

Tillbaka i Åbo och avsluta dagen med Bowling.

Publicerad 2013-10-22 22:00:00 i Allmänt,

Tisdag 15 oktober
Dundermorgonmål följt av info om utbildningarna i Ekenäs i några timmar. Sen blev det igen dags att packa ihop allt och åka vidare, Åbo kallade.
Väl framme var det inte många timmar kvar av utbildningen. Började i vårt campus och alla utbildningar här innan vi åkte till sista destinationen. Sjöfarten. De hade de superfint där med, blev nästan lite avundsjuk. När jag gick på åttan funderade jag mycket om jag skulle ta den utbildningen istället så att va där och se hur coolt de hade det gjorde det lockande igen men tur så trivs jag ju på socionom utbildningen annars hade jag nog fått ångest och velat byta haha.
Sen var det äntligen slut, otroligt skönt men hann bara slänga hem sakerna innan jag var tvungen att gå iväg igen. Bowla med klassen stod på schemat. Vi var inte så många men det gjorde inte så mycket.
Äntligen hemma deckade jag direkt. Dödstrött.
 
Så mycket ny info så huvudet höll på att sprängas.
 
Så glada blev vi när det var över! (Även denna snodd av Casso).

Tre städer på en dag.

Publicerad 2013-10-22 21:47:16 i Allmänt,

Måndag 14 oktober
Vi hade äckligt tidig väckning, slängde i oss morgonmål, hoppade i bussen och åkte vidare till det andra Campuset i Vasa. Seriegatan. Satt och lyssnade på info om utbildningarna där och lite fler gruppaktiviteter. Några timmar senare åkte vi vidare till Jakobstad. Skolan där var jättefin och efter ännu mer info var klockan fyra och det bar av mot Ekenäs. Efter sex timmar på bussen och en timmes paus kom vi fram till Ekenäs halvtolv - passligt till sovdags men smet i duschen en sväng först. Babbel en stund innan jag somnade. Energin tog bara helst slut helt enkelt.

Har aldrig spenderat så många timmar i en buss.

Det ska bli PR-tutor utav mig.

Publicerad 2013-10-22 21:36:00 i Allmänt,

Söndag 13 oktober
På bussen från Ekenäs till Åbo sov jag i högst 45 minuter. Hann inte precis bli utvilad en i Åbo plockade vi upp resten av gänget och vi hade så roligt så ingen tid fanns för sovas. Vi satt och sjöng och skrattade mest hela tiden och retade antagligen gallfeber i de andra på bussen som hade hopats på ett par timmars sömn.
Såfort vi kom fram till Vasa, hade fått se var vi skulle sova och fått lite mat i oss började utbildningen.
Vi fick höra om alla utbildningar på Wolffskavägen, lite allmänt om PR-tutor verksamhet och hade ett par övningar för att våga stå och prata inför människor.
Mer mat och en rundvandring hann vi med innan vi gick sluta för dagen. En sväng till butiken med Casso och Osku innan vi gick ner i källaren och kröp in i våra sovsäckar. Himla mys om ni frågar mig.
Med en sömnlös natt bakom mig skulle jag ha behövt få sovit ordentligt denna natt men nejdå, låg istället och textade till sent men man måste ju prioritera, haha.
 
Snodde bild av Casso. Beskriver bra vår långa dag.
 
Trötta till tusen.
 
Mys med dessa finingar i källaren!

Skolarbete och chill med fina killar.

Publicerad 2013-10-22 21:11:00 i Allmänt,

Lördag 12 oktober
Packade inför PR-tutor utbildningen som startade på söndag morgon. Spenderade tid med mamma och började sen allt för sent på allvar med arbetet till skolan. Tog längre än planerat så satt med det till över midnatt. Hann med andra ord aldrig till Nox men det var inte många som skulle dit så gjorde inte så mycket.
Istället åkte jag till Shell och chillade med Cappe och Jontte när jag äntligen var klar. Ännu lite senare kom Simme också dit. Sova är överskattat.
Bussen mot Vasa och tutorutbildningen startade klockan sex från Ekenäs så lite innan fem skildes vi åt. Körde hem, slängde det sista ner i väskan. Halvsex kom Pernilla efter mig och så åkte vi iväg redo för många timmar på bussen.
 
Bästa vännen för dagen.. usch.

Off till Vasa med finaste bruden!

För många ideér inför halloween.

Publicerad 2013-10-22 20:42:00 i Allmänt,

Fredag 11 oktober
Började min fredag med att färga ögonbrynen. Känns mycket fräshare då jag går utan smink om jag har lite färg på dem i varje fall. Jobbade vidare på skolarbete men klarade tyvärr inte alls av att vara så aktiv så fick inte särskilt mycket gjort.
När Pernilla äntligen slapp från jobbet gick jag ut och snackade med henne en stund. Mys.
Sådär som nattunderhållning testade jag sen lite sminkningar inför halloween.
 
Puss sötnos!
 
Inte lika söt...

Underbart vacker.

Publicerad 2013-10-10 23:40:39 i Allmänt,


I miss you and nothing hurts like no you.
And no one understands what we went through.
It was short. It was sweet. We tried. We tried.

Sötaste mamma.

Publicerad 2013-10-10 16:16:22 i Allmänt,

Haha, jag har världen sötaste mamma! Sa igår åt henne att hon skulle tjata på mig hela dagen att jag  skulle göra läxor och att när jag blir irriterad och ber henne sluta ska hon inte bry sig om det så hela dagen har jag fått, lappar, meddelanden och tjat om läxorna haha. Min mamma är sötast!

Dessutom har hon gjort mat till mig<3
 
Så nu ska jag ta mig i kragen och öka tempot med  att göra skolarbetena. Ha en bra kväll.

Morgon runt stan.

Publicerad 2013-10-10 16:12:55 i Allmänt,

Torsdag 10 oktober
Sov lite för länge igen en gång och spennderade sen morgonen med att springa runt i stan. Skolarbetet som låg hemma och väntade var inte alls lockande.. Fortfarande har varenda skrivna mening till det tagit emot.
Köpte lite småsaker som man alltid kan behöva och en runda på loppis blev det också.
 
Bästa läppbalmet.Cover stick, litet och perfekt att alltid ha i väskan. Parfym, även den för min lilla jag alltid haft i väskan är  slut så behöver en ny. BB cream, eftesom det så längepratats om dem så vill jag prova ifall de är så bra som alla säger.
 

Fina kläder.


Myskläder.
 

Småtuff.

Hullut päivät.

Publicerad 2013-10-10 16:05:04 i Allmänt,

Fyndade dessa två i Stocka när jag mötte upp de andra. Mitt hår mår inget vidare så tänkte jag skulle satsa på en ordentli inpackning för att kanske få det lite bättre i alla fall och foundationen är min absoluta favorit så klart jag var tvungan att passa på när den var lite billigare.

Det där med att ligga hemma är inte min grejj.

Publicerad 2013-10-10 15:59:33 i Allmänt,

Onsdag 9 oktober
Ingen skola för min del idag inte. Hade väckning så jagskulle ha hunnit, jag vaknade och konstaterade att jag skulle ha orkat gå till skolan men eftersom timmarna inte var obligatoriska. Skäms på mej, man behöver ju inte vara lat trots det men nu blev det såi varje fall.
Istället sov jag vidare några timmar och fick sen packa om hälften eftersom jag kom på att allt som ska med på PR-tutor utbildningen söndag till tisdag måste med nu eftersom jag inte kommer befinna mig i Åbo fören efter utbildningen. Diska, föra ut roskisen och iväg in till stan.
Hullut päivät pågår så hann kolla en kort sväng där samt hitta två fynd innan det bar av mot Karis. Fick åka med Casso. Sofia, Jonne och Jontte var även det med så med en massa prat hela vägen gick tiden superfort.
Hann inte vara hemma länge innan Pernilla kom efter mig och vi for på kaffe till Abc. Bestämde att nejfan det är dags för fest igen en gång så hem och duscha, iväg till Pernilla, fixade oss och iväg.
Vi var via Jasu en sväng och pratade med honom vilket var himla trevligt men vi lyckades inte få honom medlurad tyvärr.
Till Ekenäs och Kårken där de hade haft sagositz så många var roligt utklädda. Dansade loss, chillade med random filurer och sånt.
Tröttnade småningom så vi tänkte sticka och äta men då ville två av de random filurerna med så vi fick sällskap. Dom var jobbiga så såfort vi hade ätit körde jag hem dem. Pernilla hade fixat andra planer även hon så släppte av henne och kom sen hem själv. Det var otroligt skönt att komma hem och krypa upp under täcket.

Fest igen en gång.
 

Porrsitz 2013.

Publicerad 2013-10-10 15:21:11 i Allmänt,

Tisdag 8 oktober
Presentationerna var förvånansvärt intressanta och olika varann trots allt. Vår egen presentation gick bra, var inte alls så nervös som jag hade trott jag skulle vara.  Vi var färdiga i förtid så var hemma redan runt två. Städade, packade inför hemresa, slöade och fixade mig. Några timmar senare gick jag till Pias där vi hade lite förfest. Fixade oss för Porrsitzen och iväg. Sitzen var super och jag hade hur roligt som helst!
När sitzen var slut ringde Pernilla och sa att hon var i Åbo. Random kruis hade lett hit henne så gick ut och träffade henne en stund. Så awesome!
Hon var tvungen att sticka och själv gick jag tillbaka in på eftersläpp. Dansade som alltid för fullt, snacka med alla möjliga och klockan hann bli mycket innan jag var hemma igen.
Bra dag!
 
Föreberedelser.

I skolan.

Publicerad 2013-10-08 08:11:00 i Allmänt,

Seminarie pågång i skolan. Vår grupp ska presentera först klockan ett så ska sitta här hela dagen och lyssna på alla andras presentationer. Vi alla har analyserat samma berättelse så de kommer att bli att höra nästan samma sak hela tiden. Trött bara av tanken!
 
Muminberättelsen om det osynliga barnet..

Kontrollerade nerver.

Publicerad 2013-10-07 23:29:44 i Allmänt,

Måndag 7 oktober
Har en jobbig skoldag bakom mig, kändes som jag satt i skolan ett halvt dygn. Sista timmen var rolig eftersom vi då bara satt och klippte och klistrade till ett plakat men efter det hade vi ännu en gruppträff som drog ut på tiden till det oändliga. Dessutom var stämningen inte allmänt på topp så mina nerver höll på att inte hålla tillslut men kunde tur nog tygla mig.
Hem och laga mat, var nämligen utsvulten. Kyckling och gott blev det. Snack med fina, skolarbeten lästa och nu sova. Imorgon blir det seminarie med presentation, en smula nervös är jag faktist... och på kvällen är det porrsitz. På onsdagen åker jag till Karis igen så kommer ha fullt upp igen.
Gonatt!
Åka kan dedä me sitzer!

Fin söndag med bästa kompis.

Publicerad 2013-10-07 23:10:57 i Allmänt,

Söndag 6 oktober
Prioriterade vänner framför allt annat så även på söndagen fick bloggen stå tom. Vaknade innan tolv trots att jag varit vaken halva natten. Hoppade i duschen och hämtade sen Pernilla. Blev att våldgästa Jasu en stund, sen filmmys hemma hos henne och efter det smet vi till Abc och satt där i några evigheter. Så otroligt fint väder så passade på att njuta av antagligen årets sista glass sådär äten ute i solen.
Småningom kom vi hem till mig och packade ned allt som skulle med till Åbo. Fick skjuts med Casso så tiden gick fort och det var betydligt trevligare än att sitta i ett tåg i en timme.
Energin var slut så gick och sova direkt.
 
Glass i solen.
Världens finaste! Älskar dig alla dagar men dagar som denna älskar jag dig lite extra. Tack för att d gjorde min söndag så jävla bra<3 Jobbigaste med Åbo är att sakna alla fina vänner här hemma.

Vågar jag riskera att bara se vart vägen leder?

Publicerad 2013-10-07 22:49:52 i Allmänt, Tankar,

Känns som hela huvudet är ett enda tilltrasslat garnnystan av tankar och känslor. Fick höra saker jag inte i min vildaste fanstasi hade förväntat mej att få höra. Jag är en hop som känner allt på samma gång, tänker för mycket och har mängder av frågor i huvudet.
Ska jag vara glad eller ledsen?
Ska jag lyssna på det som känns rätt eller det som hjärnan skriker till mig?
Ska jag vara feg eller ska jag våga riskera och se vart vägen leder?
 
Vad ska man göra när någon som betyder så mycket berättar så mycket.. släpper en nära men samtidigt oavsett alltid stöter bort en?
Antar att jag bara får ta ett steg bakom för att se vad som händer framför mej, låta tiden ha sin gång, se vad som händer. Inte tänka på allt och inte fundera så mycket på något som har med känslor att göra. Både tankar och känslor brukar reda ut sej bara man ger det lite tid.
 
Untitled
Refuse to Sink | via Tumblr
Någon utav det jag är mest rrädd för i livet är att börja känna att jag måste stöta bort människor. Inte för att jag tror det någonsin kommer hända mig men känner så många andra som gör det så bara det gör mej rädd.
 
Tänk dig känslan att du int vågar öppna dig för någon, du känner inte tillit till andra och du vågar inte lita på att de verkligen älskar dig. Du håller allt inom dig och försöker tampas med alla problem alldeles ensam. Det skulle vara förfärligt.

En lördag i oktober.

Publicerad 2013-10-07 22:25:00 i Allmänt,

Lördag 5 oktober
Sov längde än jag hade planerat så blev inget gymmas men simma hann jag med i varje fall efter att ha spenderat lite tid med mamma. Så ortroligt skönt att få simma, länge sen sist.
Påväg hem igen stannade jag till hos pappa som fyllde i veckan. Satt en god stund och pratade om allt och inget.
Hemma blev det skolarbete men tyvärr oerhört lite sådant eftersom jag somnade.. börjar bli för mycket av en vana nu, måste skärpa mig. När jag vaknade var det dags att fixa mig eftersom Cappe hade förfest. Simme och Jontte var också där och vi hade superroligt! Ölspel i mängder innan klockan närmade sig tolv och det blev att vromma iväg till Nox igen en gång.
Pernilla och resten av mitt Varuboden-gäng hade haft firmfest så dom va fulla som gjutjärn haha, Sofia hade hittat dit och massa massa fler.
Umgicks mest med killarna. Dansade som alltid till musiken tystnade. Drog då iväg med killarna till Jasu på efterfest. Roligt först med de startade drama så eftersom jag hade bilen, och då också makten så var dom så illa tvugna att sluta skrika på varann när jag sa att jag kör iväg nu...
Såg människor vi kände på vägen så stannade och snackade lite men hann knappt ur bilen innan en brud tycte hon skulle komma och anklaga mej för saker jag omöjligt ens kan ha haft att göra med eftersom jag inte ens känner de inblandade. Vägrade lägga tid på att höra på sån skit då så blev att åka vidare igen. (Valde att reda ut det på söndagen istället eftersom det kändes lönlöst att käftas med en full brud..)
Vi arga jävlar avreagerade oss en stund innan jag körde hem en trött stackare. För vår del blev det prat i flera timmar. Helt okej att komma hem först klockan tio före sju på morgonen... Haha.
 
Simmat!

Killana på förfesten!

Dödstrött.

Publicerad 2013-10-04 23:56:00 i Allmänt,

Har åkt tåg, fått skolarbete gjort, träffat Pernilla en snabbis och spenderat lite kvalitetstid med mammsen. Nu är jag död. Energin har tagit slut totalt så säger gonatt. Har en del som ska göras imorgon så behöver sova ordentliget för att orka eftersom det även blir utgång sedan. Tänker vara nykter åter igen men det kommer oavsett att tapå krafterna så dröm sött allihop.
 
Untitled

Snart Karis.

Publicerad 2013-10-04 16:10:46 i Allmänt,

Fredag 4 oktober
Efter 40 minuter cyklande tog jag lite muskler innan jag kämpade mig igenom 30 minuter på crossen. Klarade över mitt mål så känns superbra! Sofia var också i gymmet så blev självklart en hel del pratat också men var allt som allt två och en halv timme i gymmet så en hel del fick jag gjort trots pratet.
Sen jag kom hem har jag städat lägenheten, bytt lakan, dammsugat och packat ned det som ska med till Karis.
Får ennu tid att chilla en stund innan det blir dags att gå till tågstationen.
Ska bli skönt att få komma hem till mamma igen en gång.

Dagens mat. Mums!

Snart hem^^
 

Hurdan är du?

Publicerad 2013-10-04 14:40:00 i Allmänt,

Älskar alla tester som säger saker om min personlihet! Roligt och intressant även om man får ta dem med en nypa salt. Hittade nyss ett lite roligt som jag tycker ni ska testa på.
 
Välj den som tilltalar dig mest direkt. Tänk inte så mycket utan bara välj en.
 
Hittade den på Victorias blogg så ni får gå in där för att läsa svaret:
http://jinxedv.blogg.se/2013/october/personality-test.html
Och när ni ändå är där tycker jag ni kan fortsätta läsa hennes blogg eftersom den är superbra. Cool brud!
 
Själv valde jag femman så beskrivningen jag fick på mig själv blev:

5. You are self-assured and in charge. You are very independent. Your guiding principle in life is 'I'll do it my way.'. You are very self-reliant and know how to stay strong for yourself and the people you Love. You know exactly what you want and are not afraid of pursuing your dreams. The only thing you demand from people is honesty. You are strong enough to accept the truth.

Multitasking pågång.

Publicerad 2013-10-04 11:12:00 i Allmänt,

Tjohopp vänner! 
Klockan på gymmet går fel så sitter på cykel med telefon för att kolla tiden. Perfekt att ta vara på tiden och blogga lite, right?
Drog upp mej imorse och efter att ha lärt av mina misstag så klämde jag i mej morgongröt åter igen. 
En lektion nått som vi inte lyssnade särskillt noga på. Satt mest bara och flamsade med Ronja.
 
Bara för att vi är söta! Usch :D
 
Vi fick sluta lite tidigare så jag kom direkt hit till gymmet. Min plan är att försöka orka en timme cardio igen och hittills går det toppen. 
 
Här går det undan! En kvart kvar på cykeln och lite muskler innan jag övergår till crosstrainern. Kommer bli tungt men vill klara det så nog ska det väl gå!
 
Hoppas ni har en bra dag!
 

Gruppträffen blev dubbelt längre än planerat.

Publicerad 2013-10-03 22:21:00 i Allmänt,

Torsdag 3 oktober
Var helt slut efter allt festande trots att jag varit nykter igen så sov som en gris ända tills klockan började närma sig tolv, då var det bara att kämpa sig till skolan för att träffa gruppen och fortsätta med vår analys. Vi vill inte träffas imorgon så satt där i fyra timmar och kämpade med att få det klart och vi fixade det, så skönt! Blev däremot inget tränat idag eftersom hela jag var helt sönder efter dedär fyra timmarna så kom bara hem och tog det lugnt.
Lite skolarbete men inte mycket mer. 
Borde ännu slänga ihop vad som ska med hem imorgon, Karis väntar igen nämligen. Tur tar det inte många minuter.
 
För övrigt sitter jag och tycker synd om mej själv eftersom jag fick en jävla massa utslag tack vare att jag kletade på mig glowfärg igår... Ni kan ju se precis var jag haft färg, jag får väl bara vara glad över att jag inte hade ansiktet fullt. Men hade även ett handavtryck uppe på bröstkorgen. Korkat.. Never again! Fy fan vad det kliar!
 
En smula dålig dag...

Självförtroendet lyser igenom då vi beskriver oss själva.

Publicerad 2013-10-03 21:52:02 i Allmänt,

För ett par dagar sedan skulle vi värdera våra egna kompetenser i våra smågrupper. Det var väldigt intressant eftersom beskrivningen de gav av sig själva visade så otroligt tydligt hur deras självförtroende är. Många förvånade mej, i båda riktningarna. Endel jag trott haft relativt bra självförtroende visade sig vara väldigt osäkra medan några jag trott haft dåligt visade sig ha förvånansvärt bra. Tycker alltid att sånthär är intressant, att genom människors betende, kroppsspråk och på vilket vis de säger saker se hur de är som personer och vad de har för tankar om sig själv samt värderingar i livet. Är nämligen en sucker för att överanalysera allt så det förklarar antagligen saken.
 
;-)Var dej själv och tro på dej själv så gör även andra det.
 
😎
That's the attitude my friends! ;)

Asbra träningspass och Glowparty.

Publicerad 2013-10-03 21:10:00 i Allmänt,

Onsdag 2 oktober
Vaknade itid men lyckades självklart somna om så blev lite problem med att hinna med allt jag hade tänkt göra. Drog en fet frukost så jag skulle klara träna effektivt och några timmar skola utan någon större lunch eftersom det inte sku bli tid för mat innan klockan fem. Är i vanliga fall urusel på att äta frukost men efter dagen träning blev jag övertygad om att det lönar sig. Det var årets bästa träningspass utan tvekan! Började men den halvtimme på cykel, lite muskler, en halvtimme på crosstrainern och så mer muskler. Kände mig oövervinnerlig, som om min energi var oändlig.
Så skön känsla efteråt när det verkligen kändes i hela kroppen, varje liten muskel att jag gjort något vettigt.
På finskalektionen diskuterade vi jämlikhet i små grupper och presenterade sedan vad vi kommit fram till. Efter detta bar det av hem.
Hann inte med mycket innan det var dags att fixa sig för kvällens Glowparty at The Monkey. Förfest hos Josse innan vi gick iväg för att köa. Allt för halarmärken haha!
Dansa konstant från tio till halvfyra... i över fem timmar alltså (det kan man väl också kalla träningspass..) och hade superroligt så när jag väl kom hem tog det inte många sekunder innan jag somnade.
Träffade en gammal kompis också. Han är från Vasa och har knappt pratat med honom det senaste året så det var super att träffas igen!
 
Tänk att en liten tallrik med lite gröt och äpple kan göra en så stor skillnad på hela dagen.

Bygga köpcentrum i Ekenäs.

Publicerad 2013-10-03 19:47:14 i Allmänt,

De har pratats om att bygga ett citymarket i Raseborg (eller till och med ett köpcentrum), närmare bestämt i Ekenäs. Super med mera jobb åt folket men det kommer förstöra idyllen totalt när de utvecklar vidare allt sedan. 
För mej spelar det ingen större roll vad de gör. Självklart skulle det vara lite småkul om vår lilla hemort växte till sig men samtidigt trivs jag bra som det är. Finns både för och nackdelar som med allt annat.
 
Utveckling är något som alltid kommer ske, på gott och ont. Ibland blir man frustrerad över varför inget någonsin kan få hållas som det varit men oftast är det mestadels positiv då saker utvecklas.
Visst är en utav de bästa känslorna i livet när du märker att du utvecklats som person, att du växt i dig själv!
Lite of topic nuja men själv tycker jag nog de kan bygga ett köpcentrum i Ekenäs men hade jag fått bestämma hade jag inte placerat det just där. Varför förstöra den lugna och sköna skärgården?

Plan över Norra hamnen
Och som en parentes - trogen "ut på krogen och dansa alla helger"-brud som jag är tar det ju i hjärtat att detta kommer betyda att Ettan kommer tvingas stängas eller i varje fall flytta. Tragist eftersom det är där alla är varenda sommar haha. Källa.

Ledig dag men skola ändå.

Publicerad 2013-10-01 22:44:36 i Allmänt,

Tisdag 1 oktober
Ledig dag egentligen men fullt upp ändå. I morse var jag i gymmet och kämpade på. Äckligt tungt idag men så skönt när man är klar. Efter maten träffades vi i gruppen och fortsatte med vår analys. Vi börjar närma oss slutrakan så ett par timmars arbete till så borde vi få det klart.
Skolarbete och bara ta det lugnt blev det idag. Imorgon däremot blir det partyparty!
 
Tränat, duschat och redo för möte med gruppen.

Flitigt värre.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela